Goldfield Аминокиселини

Аминокиселини от производител Goldfield е категория продукти, съдържащи аминокиселини, които са основните градивни единици на протеините, които от своя страна съставляват мускулите и други тъкани в тялото. Аминокиселините имат множество полезни функции в тялото, като освен всичко други и участват в производството на хормони и ензими. Те са изключително важни за растежа и възстановяването на мускулната маса, за храносмилането, за абсорбирането на хранителните вещества и за много други важни процеси.

 Покажи още

За кого са предназначени аминокиселините?

Всяка аминокиселина има своята специфична роля в тялото, от което произлиза и необходимостта от използването ѝ като добавка. Някои аминокиселини, като ВСАА служат основно за възстановяване и дори като източник на енергия по време на тренировка. Други са важни за изграждането на мускулна маса. Сред тях са EAA, към които се причисляват и BCAA. Те са предназначени предимно за хора, които търсят начин да максимизират растежа и предпазването на мускулната им маса. Други аминокиселини, като аргинин и цитрулин, подпомагат циркулацията на кръвта в мускулите, което може да допринесе за подобряване на цялостното спортно представяне.

Хранителните добавки, богати на аминокиселини могат да се използват не само за подобряване на спортната форма. Тиаминът, например, се комбинира с кофеина, като му помага да се освобождава по-постепенно. Карнозинът, който се съдържа в мускулите и мозъка, е много ценен заради антиоксидантните си качества. Тирозинът допринася за синтеза на хормони в щитовидната жлеза, както и за синтеза на адреналин и допамин. Аминокиселините са полезни за атлети и за всеки човек, който иска да се погрижи за някои специфични аспекти от здравето. 

Как се категоризират аминокиселините?

Аминокиселините най-често се делят на есенциални и неесенциални. 

 • Есенциалните аминокиселини не могат да се произведат от тялото самостоятелно, което означава, че трябва да си ги набавяме от храната или с помощта на хранителни добавки. 
 • Неесенциалните аминокиселини обикновено могат да се произведат от здраво човешко тяло. Но при определени условия някои от тях могат да се превърнат в есенциални и в такъв случай, ще трябва да си ги набавите от външни източници. Това се случва обикновено по време на растеж и при по-дълги периоди на физическо или умствено натоварване и стрес.

Комплексните добавки обикновено съдържат аминокиселини и от двете категории, за да могат да ви доставят възможно най-широк и полезен спектър. Съществуват 8 есенциални аминокиселини, които се обединяват от абревиатурата ,,ЕАА", а продуктите, които съдържат това съкращение ще ви помогнат да поддържате оптимални нива от тези толкова необходими на тялото ви вещества. 

Подкатегорията BCAA включва продукти, които съдържат аминокиселини от разклонена верига. По-специално, тази категория включва валин, левцин и изолевцин. Предимството при тях е, че те обикновено се разтварят много по-бързо при консумация, което означава, че служат, като източник на енергия за мускулите, които използвате в момента на прием. Това предимство ги превръща в популярно решение за предпазване на мускулната маса по време на тренировка, като идеята е, че тялото няма да разгради мускулните тъкани, за да си осигури източник на енергия (катаболен процес). В резултат на това, процесът по възстановяване на мускулите (анаболен процес) ще е много по-продуктивен, ако използвате тези аминокиселини, като съставка на следтренировъчната си протеинова напитка. 

Аргинин и глутамин също са важни аминокиселини и то не само за атлетите. Обикновено се определят, като условно есенциални, тъй като при усилена физическа дейност техните нива могат драстично да спаднат, което означава, че трябва да си ги набавяте допълнително. Аргининът е ключов елемент от процеса по производство на азотен оксид (NO) в тялото. Влияе директно на разширяването на съдовете и на правилната циркулация на кръвта, което води до по-ефективно снабдяване на мускулите с кислород, докато те работят. От своя страна Глутаминът е източник на енергия за клетките на храносмилателната и имунната система. 

Други аминокиселини могат да помогнат за оптимизирането на приема ви на цистеинтирозин и глицин. Активните сред вас със сигурност ще оценят цитрулин малат, който се превръща в аргинин щом влезе в тялото и допринася за по-ефективната циркулация на кръвта и така подобрява спортното представяне. Всички тези аминокиселини могат да се приемат под формата на капсули, таблетки и разтворими напитки, за приготвянето на перфектният пред или следтренировъчен шейк. 

Ако искате да научите повече за ефекта от аминокиселините, прочетете статията ни Аминокиселини: класификация, функции в организма, влияние върху физическото представяне и кои са най-добрите източници.

 Покажи по-малко

1 Продукт

на страница
Задай във възходяща посока
Производител
 1. GymBeam (39)
 2. NOW Foods (17)
 3. OstroVit (13)
 4. ActivLab (7)
 5. Applied Nutrition (6)
 6. Optimum Nutrition (5)
 7. Nutrend (4)
 8. Mammut Nutrition (3)
 9. The Protein Works (2)
 10. NOCCO (2)
 11. Stacker2 (2)
 12. Megabol (2)
 13. ProSupps (2)
 14. MuscleTech (2)
 15. Universal Nutrition (2)
 16. PVL (2)
 17. Goldfield (1)
 18. Mars (1)
 19. BSN (1)
 20. XTEND (1)
 21. PRO!BRANDS (1)
 22. Ghost (1)
 23. Reflex Nutrition (1)
 24. BeastPink (1)
Вкус
 1. неовкусено (1)
Капсули
 1. 120 капс (1)
Форма
 1. капсули (1)
Смес
 1. чист (1)
Правна категория на продукта
Филтриране по
Вегетариански (1)
Веган (1)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (1)
Без аспартам (1)
 1. Turbo BCAAs - Goldfield
  Turbo BCAAs - Goldfield
  100%
  100 % (1)
  55,95лв.

1 Продукт