ActivLab Бета-Аланин

Бета-Аланин от производител ActivLab е категория, в която ще откриете продукти, съдържащи неесенциалната аминокиселина бета аланин. За разлика от други аминокиселини, тя не е основа за образуването на протеини, но играе важна роля в синтеза на карнозин. Това съединение помага за намаляването на свръхкиселинността в мускулите, като свръзва водородни йони, извлечени от млечна киселина (лактат). Това води до забавяне на умората, повишена способност да се справяте с изтощителни тренировки и продължително спортно представяне. Така бета аланинът може да ви помогне да тренирате по-дълго време при висока интензивност.

Хранителните добавки с бета аланин са подходящи за всички атлети, които преминават през интензивни тренировки. Но това не е всичко, бегачи, колоездачи, кросфитъри и силови атлети също ще могат да се възползват от ефектите от тази аминокиселина.

Как да приемате бета аланин?

Можете да приемате бета аланин под формата на разтворима смес или на таблетки, в най-добрия случай преди тренировка. Освен това, тя е често срещана съставка в предтренировъчни стимуланти. Както в случая с креатина, можете да постигнете най-добри резултати при продължителен прием. Препоръчителната дневна доза бета аланин варира между 3.2 - 6.4 гр на ден. Тази доза гарантира повишаване на концентрацията на карнозин в мускулите ви с до 60% след около един месец прием. След това можете да преминете към доза за поддържате, която е между 2 - 5 гр.

Понякога може да се появи усещането на леко боцкане след прием на по-високи дози. Сред професионалните свери, това е познато и като парестезия и не е опасно. Можете да го предотвратите, като намалите дозата на 0.8 - 1.6 гр веднъж на всеки 3 - 4 часа.

Ако искате да научите повече за бета аланина, прочетете статията ни: Бета Аланин и неговото приложение в спорта.

Покажи още

1 Продукт

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. GymBeam (2)
 2. ActivLab (1)
 3. Applied Nutrition (1)
 4. OstroVit (1)
 5. Bodylab24 (1)
 6. Mammut Nutrition (1)
Вкус
 1. ябълка (1)
 2. кола (1)
 3. ягода (1)
Опаковка (g)
 1. 300 g (1)
цвят
 1. shadow (1)
 2. ivory (1)
Текстура
 1. на прах (1)
Микс
 1. чист (1)
Правна категория на продукта
Филтриране по
Вегетариански (1)
Вегански (1)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (1)
Без аспартам (1)
 1. Beta Alanine Xtra - ActivLab
  Не е в наличност
  Бета Аланин Xtra - ActivLab
  80%
  80 % (2)

1 Продукт