Брашна

Брашна е категория, в която ще откриете брашна от зърнени култури, ядки и други. Можете да изберете и такива, които не само, че съдържат голямо количество фибри, но и са много вкусни. Ала ще попаднете и на видове брашно, които са богати на протеини и не съдържат глутен. Това означава, че и любителите на нисковъглехидратната и палео диета, както и всички, които избягват глутена, ще намерят нещо по свой вкус.

 Покажи още

Всяко брашно е направено от различни продукти и преминава през малко по-различен процес на обработка. Затова и всяко има различни качества. Това означава също и че има собствена употреба в кухнята. Някои видове брашно са по-подходящи за печене на хляб, други за приготвянето на групкави бисквити, богати на фибри, а трети са идеални за приготвянето на пухкаво тесто.

Освен, че брашната се различават по продуктите, от които са направени, различна е и степента на смилането им, като някои са по-едри, а други много по-фини.

Кои видове брашно ще откриете в тази категория?

Класическо брашно от зърнени култури

  • Ръжено брашно се нарежда сред по-плътните видове брашно и е особено подходящо за приготвянето на печени вкусотии, като хляб. Съдържа голямо количество фибри и пасва идеално на менюто в една здравословна диета. 
  • Брашно от спелта е един от най-популярните видове брашно, защото има леко ядков вкус. С него можете да приготвяте здравословни десерти и тестени изделия, а също и да сгъстявате сосове. Пълнозърнестото брашно от спелта съдържа голямо количество фибри. 

Алтернативни безглутенови брашна

  • Кокосово брашно е фино смляно, направено от богат на хранителни вещества кокосов орех и не съдържа никакъв глутен. Може да се похвали със съдържанието си на протеини и със специфичния си вкус и мирис. Освен това не е необходимо да минава топлинна обработка и така ще можете да го използвате за приготвянето на сурови десерти и барчета.
  • Брашно от ленено семе съдържа голямо количество едновременно от фибри и протеини. Това го прави идеално за приготвянето на фитнес рецепти. Благодарение на ниското си съдържание на въглехидрати, то е подходящо и за любителите на нисковъглехидратна или палео диета. Също така не съдържа глутен. 
  • Брашно от тапиока е още една отлична безглутенова алтернатива. Извлича се от стърготини от корен на маниока, която съдържа малко мазнини и голямо количество въглехидрати. Има сравнително неутрален вкус, което означава, че може да се използва за приготвянето на печива и за сгъстяването на различни ястия. 
  • Ядково брашно се прави от ядки. Най-популярните видове включват бадемово, лешниково и орехово брашно. Тези брашна се обезмасляват по време на обработка, за да се получи по-благоприятно съдържание на калории, както и пропорция от индивидуални макронутриенти. Обикновено съдържат и голямо количество полезни витамини и минерали, които често се съдържат в ядките.
  • Оризово брашно е още една безглутенова алтернатива на традиционно пшенично брашно. Храносмила се лесно и е чудесен вариант за приготвянето на десерти. 
  • Био бананово брашно не съдържа глутен и се прави, като едновременно се изсушава и се смила зелен банан. Може да се похвали с голям процент съдържание на фибри и е отличен вариант за приготвянето на сладки и солени ястия. 
  • Брашно от елда се получава при финово смилане на зърна от елда. Това брашно не съдържа глутен и притежава отличен вкус.

Как да използвате брашното?

Брашното е един от основните продукти, които никога не трябва да липсват в кухнята ви.

  • Подходящо е за приготвянето на печени десерти.
  • Някои видове брашно могат да се използват за приготвянето на сурови сладки вкусотии.
  • С помощта на брашно можете да сгъстявате сосове. 
  • Важна част е от всяка рецепта за пухкави хлебчета и други печени вкусотии.
  • То е основна съставка за приготвянето на традиционния хляб. 

Предвид, че съществуват безброй много видове брашно, всеки ще намери нещо по свой вкус. Ако искате на научите повече за различните видове брашно, определено трябва да прочетете статията ни: Брашната - разликите между тях, употреба, хранителни стойности и предимства.

 Покажи по-малко

24 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Main ingredient
  1. спелта (3)
  2. ръж (3)
  3. кокос (3)
  4. ориз (2)
  5. тапиока (2)
  6. бадем (2)
  7. елда (1)
  8. пшеница (1)
  9. лен (1)
  10. овес (1)
  11. орех (1)
  12. лешник (1)
Производител
  1. Probio (6)
  2. VanaVita (6)
  3. GymBeam (3)
  4. Wolfberry (3)
  5. Country Life (2)
  6. Green Apotheke (2)
  7. Ölmühle Solling (2)
Маса в грамове
  1. 400 g (9)
  2. 1000 g (7)
  3. 500 g (7)
  4. 10 x 1000 g (5)
  5. 250 g (2)
  6. 20 x 400 g (1)
  7. 10 x 500 g (1)
  8. 14 x 400 g (1)
  9. 15 x 400 g (1)
  10. 30 x 500 g (1)
Цветове
  1. shadow (5)
  2. violet (3)
Форма
  1. хранителни продукти (16)
  2. на прах (8)
Смес
  1. чист (21)
Правна категория на продукта
Продуктови етикети
  1. Vegan (24)
  2. BIO (18)
  3. RO - VANAVITA (6)
  4. Best Seller (3)
Цена
Филтриране по
Вегетариански (24)
Веган (24)
Без глутен (17)
Без лактоза (24)
Био (18)
Без ГМО (24)
Без изкуствени подсладители (20)
Без пластмасови опаковки (7)
Без аспартам (24)
  1. Gluten Free Oat Flour - GymBeam
    Овесеното безглутеново брашно - GymBeam
    100%
    100 % (6)
    3,95лв.
  2. Almond flour - GymBeam
  3. БИО Кокосово брашно - Wolfberry
    БИО Кокосово брашно - Wolfberry
    100%
    100 % (33)
    От 3,50лв.
  4. BIO Tapioca flour - Wolfberry
    БИО Брашно от тапиока - Wolfberry
    100%
    100 % (7)
    4,50лв.
  5. Flax flour - Wolfberry
    Ленено брашно - Wolfberry
    100%
    100 % (4)
    3,95лв.
  6. BIO Spelt Wholemeal Fine Flour - VanaVita
    БИО Пълнозърнесто фино смляно брашно от спелта - VanaVita
    100%
    100 % (2)
    От 5,95лв.
  7. БИО бадемово брашно - VanaVita
    БИО бадемово брашно - VanaVita
    80%
    80 % (3)
    18,50лв.
  8. Rice smooth flour - Green Apotheke
    Фино оризово брашно - Green Apotheke
    97%
    97 % (8)
    От 2,50лв.
  9. BIO Green banana flour - VanaVita
  10. БИО Кокосово брашно - VanaVita
    БИО Кокосово брашно - VanaVita
    100%
    100 % (4)
    3,95лв.
  11. BIO Coconut flour - Country Life
  12. Hazelnut flour - GymBeam
  13. BIO Pohánková múka - Probio
    БИО брашно от елда - Probio
    100%
    100 % (1)
    От 7,95лв.
  14. BIO Spelt flour wholemeal fine - Probio
    БИО пълнозърнесто брашно от спелта, фино смляно - Probio
    100%
    100 % (5)
    От 6,50лв.
  15. BIO Spelt semolina wholegrain - Probio
    БИО Пълнозърнест грис от лимец - Probio
    100%
    100 % (5)
    От 4,95лв.
  16. BIO Wholemeal wheat flour fine - Probio
    БИО пълнозърнесто пшенично брашно, фино смляно - Probio
    100%
    100 % (5)
    От 4,95лв.
  17. BIO Almond flour - Country Life
    БИО бадемово брашно - Country Life
    100%
    100 % (2)
    15,95лв.
  18. BIO Wholemeal rye flour fine - Probio
    БИО пълнозърнесто фино смляно брашно от ръж – Probio
    100%
    100 % (1)
    От 3,50лв.
  19. BIO Rye bread flour - Probio
  20. BIO Walnut Flour Partly De-Oiled - Ölmühle Solling
    БИО Частично обезмаслено брашно от орехи - Ölmühle Solling
    60%
    60 % (2)
    12,95лв.
  21. BIO Hazelnut Flour Partly De-Oiled - Ölmühle Solling
  22. БИО брашно от тапиока - VanaVita
    БИО брашно от тапиока - VanaVita
    100%
    100 % (3)
    От 6,50лв.
  23. Rice wholegrain flour - Green Apotheke
    Не е в наличност
    Пълнозърнесто оризово брашно - Green Apotheke
    100%
    100 % (1)
  24. BIO Rye Wholemeal Fine Flour - VanaVita
    Не е в наличност
    БИО пълнозърнесто ръжено брашно фино смляно - Vanavita
    100%
    100 % (3)

24 продукти