OstroVit Други витамини

Други витамини от производител OstroVit е категория, в която ще откриете продукти, съдържащи различни витамини, като витамин К. Този мастноразтворим витамин може да се открие, например, в животинските и ферментиралите храни. Освен това се произвежда от бактерия в човешките черва, което допринася за достатъчния прием на този витамин.

 Покажи още

Основната форма е витамин К1 (филокинон), който се съдържа основно в зелените листни зеленчуци. За по-добро абсорбиране, най-добре е ги напръсквате със зехтин. Друга форма е витамин К2 (менахинон), който е с предимно бактериален произход. Може да се открие в малки количества в различни видове животински и ферментирали храни. Той също се произвежда от чревна бактерия (микробиом).

Главната функция на този витамин е да подпомага нормалното съсирване на кръвта и да се грижи за здравето на костите. Ако искате да си гарантирате достатъчно количество от този витамин, трябва да си го набавяте от храната или под формата на хранителни добавки. Препоръчителният дневен прием е между 60-80 μg.

Ако искате да научите повече за различните видове витамини, функциите им, препоръчителният дневен прием и симптомите на недостиг или прекомерен прием, прочетете статията ни: Пълен наръчник на витамините: За какво служат, как да разберете дали страдате от недостиг и колко да приемате?

 Покажи по-малко
Не можем да намерим продукти, съответстващи на селекцията.