NOW Foods Калций

Калций от производител NOW Foods е един от най-важните минерали в човешкото тяло, който допринася за нормалната функция на мускулите. Той е основен градивен елемент за костите и зъбите, тъй като 99% от калция се намира в костната тъкан и зъбите. Освен това помага за правилния метаболизъм, важен за производството на енергия и играе важна роля в процеса на клетъчно делене и специализация. Калцият също допринася за нормалното съсирване на кръвта и правилната функция на храносмилателните ензими. Обикновено се комбинира с магнезий и цинк, за да поддържа оптималната функция на тялото.

Какво е препоръчителното количество калций за дневен прием? Препоръчителен дневен прием според методологиите на Европейския орган за безопасност на храните (наричан по-долу EFSA) и референтните стойности на Дружеството по хранене на немскоговорящите страни (наричан по-долу DACH) за средностатистически възрастен.

 • Препоръчително дневно количество според EFSA и DACH: 1000 mg

Калцият се съдържа главно в млечните продукти и зеленчуците. Тъй като обаче има най-висок дял от всички минерали в тялото и препоръчителният му дневен прием е 1000 mg, за някои групи хора може да е трудно да приемат достатъчно калций. Ето защо веганите, спортистите или възрастните хора често приемат хранителни добавки, съдържащи калций. Калцият също така е много полезен за възрастните хора поради способността му да намалява риска от остеопороза. Калцият трябва да се приема с витамин D, който увеличава неговата абсорбция и поддържа нормални нива на калций в кръвта.

Покажи още

4 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. NOW Foods (4)
 2. GymBeam (2)
 3. Universal Nutrition (1)
 4. Bodylab24 (1)
Таблетки
 1. 100 табл (2)
Капсули
 1. 120 капс (1)
 2. 250 капс (1)
Текстура
 1. таблетки (2)
 2. капсули (1)
Микс
 1. смес (3)
Продуктови етикети
 1. Vegan (2)
Цена
Филтриране по
Вегетариански (3)
Вегански (2)
Без глутен (3)
Без лактоза (2)
Био (3)
Без ГМО (4)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (4)
Без аспартам (4)
 1. Coral Calcium - NOW Foods
  Не е в наличност
 2. Calcium Citrate - NOW Foods
  Не е в наличност
  Калциев Цитрат - NOW Foods
  40%
  40 % (1)
 3. Magnesium & Calcium Tablets - NOW Foods
  Не е в наличност
  Magnesium & Calcium Reverse 2: 1 - NOW Foods
  100%
  100 % (2)
 4. Calcium Citrate Plus - NOW Foods
  Не е в наличност

4 продукти