Reflex Nutrition Комплексни аминокиселини

Комплексни аминокиселини от производител Reflex Nutrition е категория продукти, които съдържат есенциални и неесенциални аминокиселини. Всяка от тези аминокиселини има специфична функция в човешкото тяло и се използва по различни причини. Есенциалните аминокиселини (EAA) са особено важни за възстановяването и растежа на мускулната маса. Те включват аминокиселините от разклонена верига, познати още, като BCAA. Те предпазват мускулите от разпадане (катаболизъм) и освен това могат да се използват, като източник на енергия по време на физическа активност.

За други аминокиселини, като аргинин и цитрулин, се смята, че подобряват циркулацията на кръвта през цялото тяло и особено в мускулните тъкани, което в крайна сметка може да подпомогне спортното представяне. Като стана въпрос за спортно представяне, бета аланинът ще ви бъде от особена полза, тъй като той разбива млечната киселина в мускулите и така забавя тяхната умора. Ако изберете комплексна добавка ще можете да се радвате на ползите от широк спектър от тези съединения само в един продукт. 

 

 Покажи още

Какво съдържат комплексните аминокиселини? 

Комплексните аминокиселини съдържат смес от есенциални и неесенциални аминокиселини. Особено важен е приемът на есенциални аминокиселини (EAA), тъй като тялото ни не може да ги произведе самостоятелно. Приемът на тези аминокиселини зависи изцяло от диетата и от хранителни добавки. Съществуват общо 8, сред които са лизин, популярните аминокиселини от разклонена верига, като валин, левцин, изолевцин, или казано накратко, BCAA. Те са много полезни, тъй като обикновено се абсорбират по-бързо от другите аминокиселини, което им позволява да послужат, като източник на енергия по време на физическа активност. Освен това служат и за предпазване на мускулите и за ефективно подпомагане на възстановяването и растежа им. 

Неесенциалните аминокиселини са следващата незаменима част от комплексните добавки. Въпреки, че човешкото тяло е способно да ги създаде самостоятелно, съществуват случаи, в които е необходимо да си ги набавим допълнително. Това се случва по време на растеж, както и в периоди на голям стрес или на изтощителни спортни активности. Тези аминокиселини често са наричани условни аминокиселини. Сред тях ще откриете аргинин и глутамин.

Както може би знаете, аргининът е пряко свързан с образуването на азотен оксид (NO) в тялото, който влияе на разширяването на кръвоносните съдове и на циркулацията на кръвта. Това може да доведе до по-добро снабдяване на работещите мускули с кислород и хранителни вещества. От своя страна глутаминът присъства в най-големи количества в мускулните влакна. Може да се използва дори и като източник на енергия за някои клетки от имунната система и за лигавицата на тънките черва. Трябва да имаме предвид, че количествата глутамин намаляват при физическа активност. Затова трябва да ги поддържаме с помощта на външни източници. Но това не е всичко, защото с помощта на тези продукти ще си гарантирате прием на таурин, цитрулин и бета-аланин.

Тези хранителни добавки често съдържат и много витамини, както и фет бърнъри и други активни съставки. Например, сред съставките на Amino Beast ще откриете широка гама аминокиселини, както и витамин С, кокосова вода и екстракт от зелен чай. От своя страна, ProAmino е обогатен с уникалната GreenEnergy® формула, която включва кофеин, екстракт от зелено кафе и зелен чай. Освен това продуктът съдържа и витамин С и витамини от група В. Може да изберете и ProAmino stim-free, който не съдържа кофеин и други стимуланти, затова можете да го приемате дори и следобед. С помощта на тези продукти ще си гарантирате прием на най-важните аминокиселини и в зависимост от съставките на продукта, можете да подпомогнете отслабването си и да се погрижите за цялостната си жизненост и здраве.

Ако търсите добавка, която може да се похвали с висока скорост на абсорбиране, със сигурност ще ви допаднат съставките на Beef&Egg. Този продукт съдържа аминокиселини от хидролизиран телешки протеин и белтъци с биодостъпност. И накрая, но не на последно място по значимост, можете да приемате комплексните аминокиселини под формата на разтворима напитка, таблетки или течен концентрат.

 Покажи по-малко

1 Продукт

на страница
Задай във възходяща посока
Производител
 1. GymBeam (5)
 2. Universal Nutrition (2)
 3. Optimum Nutrition (2)
 4. MuscleTech (2)
 5. Megabol (1)
 6. Nutrend (1)
 7. BSN (1)
 8. ProSupps (1)
 9. BeastPink (1)
 10. OstroVit (1)
 11. PRO!BRANDS (1)
 12. Reflex Nutrition (1)
 13. Mammut Nutrition (1)
Вкус
 1. плодов пунш (1)
 2. диня (1)
Маса в грамове
 1. 400 g (1)
Цветове
 1. violet (1)
Форма
 1. на прах (1)
Смес
 1. смес (1)
Правна категория на продукта
Продуктови етикети
 1. Vegan (1)
Филтриране по
Вегетариански (1)
Веган (1)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (1)
Без аспартам (1)
 1. BCAA Intra Fusion - Reflex Nutrition
  BCAA Intra Fusion - Reflex Nutrition
  80%
  80 % (2)
  49,50лв.

1 Продукт