OstroVit Пробиотици и храносмилателни ензими

Пробиотици и храносмилателни ензими от производител OstroVit е категория от продукти, които съдържат полезни микроорганизми, подпомагащи оптималното състояние на чревната микробиома и храносмилателната система. Тук можете да откриете и продукти под формата на храносмилателни ензими. В случая с пробиотиците, те съдържат основно полезни за здравето бактерии, които живеят в храносмилателната ни система. За да направим живота им по-лесен и така да могат да извършват колкото се може по-качествено своята работа, е важно да се грижим за тях. Ключът е в здравословния начин на живот и в подходящата диета, богата на пребиотици и пробиотици. В случая с пребиотиците, съществуват вещества, които са необработени захариди, които стимулират растежа и дейността на полезните бактерии в храносмилателната система. 

 Покажи още

Пробиотиците се съдържат във ферментиралите храни, сред които са кисело мляко, сирене и др. Хората, чиято диета не е достатъчно разнообразна, търсят пробиотици под формата на хранителни добавки. Ние предлагаме концентрирани източници на различни щамове пробиотици с функционално съдържание на няколко милиарда единици, образуващи колония. (CFU)

Комплексни добавки с пробиотици

Ето няколко добри примера за комплексни хранителни добавки с пробиотици: 

 • Probio Pink е специално създаден за жени. Продуктът съдържа едновременно пробиотици и пребиотици, благодарение на което може ефективно да подпомогне абсорбирането на хранителните вещества, както и здравето на чревната микробиома, на храносмилателната система и на женското здраве.
 • ProbioTen съдържа комплекс от 10 щама от пробиотици с 10 милиарда CFU (единици, образуващи колония) за оптимално храносмилане. В същото време, продуктът съдържа пребиотичната фибра инулин, която служи като храна за бактериите в дебелото черво и така им помага да растат.

Ако искате да научите повече за пробиотиците, прочетете статията ни: Пробиотици: Значението на полезните бактерии за имунитета и общото здраве на спортистите.

Храносмилателни ензими 

В тази категория е задължително да споменем храносмилателните ензими, които помагат за разграждането на храната, за да може тялото да абсорбира важните хранителни вещества от нея. Повечето от тях се произвеждат от панкреаса. Стомахът, тънките черва и устната киселина също участват в образуването на някои.

Храносмилателните ензими могат да се разделят на четири вида. Те помагат за качественото разграждане и използване на храната. Те включват: 

 • амилаза - храносмилателен ензим, който се секретира в панкреаса и в слюнчестите жлези. Основната му функция е да гарантира разграждането на нишестето и превръщането му в по-прости въглехидрати.  
 • протеаза - група ензими, които са необходими на храносмилането, тъй като участват в разграждането на протеините и превръщането им в по-малки полипептиди или индивидуални аминокиселини.
 • липаза - храносмилателен ензим, който разгражда мазнини до по-малки структури, за да могат да се използват оптимално. 
 • лактаза - храносмилателен ензим, който превръща лактозата (захарта от млякото) в глюкоза и галактоза. Подходящ е за хора с непоносимост към лактозата.

Можете да намерите продукти, които съдържат тези храносмилателни ензими на пазара. Идеален пример е DigeZyme, който подпомага максимално храносмилането и абсорбирането на хранителни вещества от храната. 

Ако искате да научите повече за храносмилателните ензими, прочетете статията Храносмилателни ензими - видове, източници и значение за човешкия организъм. 

Изберете от широката ни гама пробиотици и храносмилателни ензими и изпитайте сами ефекта от тях. 

 Покажи по-малко

1 Продукт

на страница
Задай във възходяща посока
Производител
 1. GymBeam (13)
 2. NOW Foods (7)
 3. Purasana (2)
 4. BeastPink (1)
 5. OstroVit (1)
Цветове
 1. shadow (1)
Капсули
 1. 90 капс (1)
Форма
 1. капсули (1)
Смес
 1. чист (1)
Правна категория на продукта
Продуктови етикети
 1. Vegan (1)
Филтриране по
Вегетариански (1)
Веган (1)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (1)
Без аспартам (1)
 1. Betaine HCl VEGE- OstroVit
  Betaine HCl VEGE - OstroVit
  80%
  80 % (2)
  13,95лв.

1 Продукт