Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Веган протеини

Веган протеини

Веган протеини

Веганските протеини са предназначени за вегани и вегетарианци, които не си набавят белтъчини от месо, поради което им се налага да ги заменят с прием от други източници, каквито са например растителните източници на белтъчини. Към най-често срещаните вегански протеини принадлежат оризовия, конопния, соевия и граховия протеин. Всички те имат високо съдържание на белтъчини и аминокиселини, чрез което спомагат за растежа и регенерацията на мускулна маса.

Виж още

Веганските протеини и техните предимства

 • имат високо съдържание на белтъчини
 • предлагат необходимото количество аминокиселини
 • подпомагат изграждането и регенерацията на мускулната маса
 • подходящи са за вегетарианци и вегани
 • на пазара има множество видове


Видове вегански протеини

Оризовият протеин се смята за един от най-добрите растителни източници на белтъчини. Храносмила се сравнително лесно и биологичната му стойност е доста висока в сравнение с тази на останали протеини от растителен произход. Изработва се от кафяв ориз, който постепенно се смиля на брашно, разбърква се и с помощта на ензими се утаява необходимия протеин, който накрая се изсушава. Голямо предимство е, че този процес на отделяне не белтъчините неутрализира всички алергени.


Соевият протеин е протеин от растителен произход, който е много популярен сред веганите и вегетарианците. Предимството е, че има висока биологична стойност, която може да се сравни с тази на казеина. Съдържа комплексен спектър от аминокиселини, който подпомага изграждането и регенерацията на мускулната маса. Има средно темпо на усвояване и съдържа по-малко ВСАА аминокиселини с разклонена верига от суроватъчния протеин. За сметка на това обаче има почти двойно количество на аминокиселините L-глутамин и L-аргинин. Единственият му недостиг е, че може да причинява алергии, поради високото съдържание на алергени.

Граховият протеин се изработва от малък жълт грах и се смята за революционен вегански протеин. Съдържа всички есенциални аминокиселини и има висока концентрация на аминокиселините аргинин, лизин и фенилаланин. ВСАА съставят 15 до 20% от цялостното съдържание. В сравнение с останалите животински протеини обаче има доста по-ниска биологична стойност, но от друга страна може да се овкуси сравнително добре и лесно се разтваря във вода. Предимството му е, че не съдържа мазнини, нито холестерол.

Конопеният протеин е богат на ензими, витамини и есенциални аминокиселини. Той е лесно усвоим и съдържа минимално количество мазнини. Освен високото количество белтъчини, неговото предимство е, че подпомага имунитета.

Скрий описанието
Задай във възходяща посока
на страница
Цена от - до
Опции за пазаруване
Производител:
Опаковка (g)
Опаковка (ml)
Таблетки
цвят
Размер
Капсули
Материал
 1. Протеин Vegan Blend - GymBeam
  Рейтинг:
  82% (54)
  Специална цена   38,50 лв.
 2. Протеин Соев изолат 1000 г - GymBeam
  Рейтинг:
  85% (88)
  Специална цена   22,90 лв.
 3. Bio Vegan Protein - VanaVita
  Рейтинг:
  92% (35)
  Специална цена   42,95 лв.
 4. Protein 100% Plant 900 g - Scitec Nutrition
  Рейтинг:
  89% (26)
  Специална цена   35,95 лв.
 5. Rice Protein 1000 г - GymBeam
  Рейтинг:
  84% (46)
  Специална цена   35,45 лв.
 6. Конопен протеин - GymBeam
  Рейтинг:
  94% (23)
  Специална цена   47,90 лв.
 7. Протеин AbsoRice - AbsoRice
  Рейтинг:
  91% (12)
  Специална цена   35,90 лв.
 8. Веган протеинова напитка 550 g - PurYa!
  Рейтинг:
  100% (1)
  Не е в наличност
 9. БИО конопен протеин 250 g - PurYa!
  Рейтинг:
  100% (1)
  Не е в наличност
Задай във възходяща посока
на страница
Преглед като Табличен изглед Списък

9 продукти