Лецитин

Лецитин е категория, в която ще откриете хранителни добавки, съдържащи лецитин. Тази естествена съставка обикновено се добива от соя и слъчоглед. Освен това се съдържа в човешкото тяло и е един от основните компоненти на клетъчните мембрани. Може да бъде открит и в мозъка и има позитивен ефект върху неговите функции. Това означава, че е популярен продукт сред хора, които искат да подпомогнат паметта, мисловната дейност и концентрацията си.

 Покажи още

Как влияе лецитинът? 

Полезното влияение на лецитина се дължи най-вече на съдържанието му на фосфолипиди, по-специално на фосфатидилхолин и на фосфатидилсерин. Фосфатидилхолинът се използва за производството на холин в тялото, който е предшественик на невространсмитера, наречен ацетилхолин. Последният функционира, като преносител на сигнали към мускулите, които ги карат да се движат. Освен това влияе на разширяването на кръвоносните съдове и се смята, че има ползотворен ефект върху способността да научаваме и да запаметяваме. Ала нивата му могат да намалеят с възрастта, както и мозъчните функции и координацията при движение. Затова е много важно образуването на ацетилхолин да не бъде нарушавано по никакъв начин, а това се случва, когато приемаме достатъчно фосфатидилхолин.

Фосфатидилсеринът, който се намира в мозъка, има подобен ефект и също подпомага нормалното функциониране на мозъка. Тази съставка е много популярна сред хора, които искат да забавят негативния ефект от стареенето.

Как да приемате лецитин?

Лецитинът по-често може да се открие под формата на практични капсули, а дневният му прием е между 500 - 2000 мг, за предпочитане с храната.

 Покажи по-малко

2 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Производител
 1. GymBeam (1)
 2. NOW Foods (1)
Вкус
 1. неовкусено (1)
Цветове
 1. shadow (1)
 2. violet (1)
Капсули
 1. 100 капс (1)
 2. 120 капс (1)
Форма
 1. капсули (2)
Смес
 1. смес (1)
 2. чист (1)
Правна категория на продукта
Цена
Филтриране по
Вегетариански (2)
Веган (2)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (2)
Без ГМО (2)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (2)
Без аспартам (2)
 1. Лецитин - GymBeam
  Лецитин - GymBeam
  98%
  98 % (26)
  12,95лв.
 2. Slnečnicový Lecitín 1200mg - NOW foods
  Не е в наличност
  Слънчогледов Лецитин 1200mg - NOW Foods
  100%
  100 % (3)

2 продукти