Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Сушено месо

Сушено месо

Сушено месо

Сушено месо  е едно от леките, но същевременно заредени с протеин (белтъчини) хапвания. Сушеното месо е подходящо за консумация по всяко време през деня, а в допълнение към това, ако го включите в хранителния си режим заедно с активно движение, ще постигнете стимулиране на имунитета. В същото време то предлага много ползи в малко количество - 25 грама сушено месо се равнява на приблизително 60 грама сурово месо.

 

Виж още

 

Сушеното месо и неговите предимства:

 

 • е богат източник на протеини
 • съдържа минимално количество мазнини и въглехидрати
 • доставя необходимата енергия през деня
 • предлага се във вариант без глутен или с минимално съдържание на глутен
 • можете да си го хапвате по всяко време
 • няма специални изисквания за съхранение
 • има дълъг срок на годност

  

Сушеното месо според вида на месото

 

Пилешкото сушено месо най-често се призвежда от пилешки гърди. Този вид сушено месо е особено популярен поради високото си съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини. Вкусът му е подобен на пуешкото месо.

Сушеното телешко месо е най-разпространената и широко разпространена форма на сушено месо. Предлага широка гама от вкусове и начини на обработка. В допълнение към това в сух вид вкусът е много по-концентриран и по-наситен. Възможно е да се приготви и у дома, но отнема много време. Според вида на преработката разделяме сушеното телешко месо на два вида: jerky и biltong.

Сушеното свинско месо предлага по-приятен вкус например от сушеното телешко месо, но не е много подходящо за процеса на сушене. Ето защо на пазара този вид месо е достъпен само в малки количества. По време на производството първо се отстранява излишната мазнина, а след това се обработва.

Сушеното пуешко месо е лесно смилаем и диетичен вариант на сушено месо. Харесват го най-вече хората, които не ядат червено месо.

 

 

Сушеното месо според вида на обработка 

 

Biltong /билтонг/ е най-често срещаната форма на обработка на сушено месо. Тази обработка се основава на сушене на месото в продължение на няколко часа, за предпочитане като цяло парче. След това месото се нарязва, което му придава необходимата мекота. След това се потапя в топла вода с оцет, за да предотврати появата на плесени. Най-често срещаният билтонг е под формата на резенчета или пръчици. Предимството на билтонг е високото съдържание на аминокиселини като левцин, изолевцин и валин.

Jerky /Джърки/ се характеризира се със здравина, сухота и твърдост. Почти всяко месо е подходящо за обработка под формата на Jerky, но най-популярни са говеждото, пуешкото и агнешко месо. В повечето случаи съдържа сол и подправки. Jerky представляват резени с дебелина не повече от 0,5 см, широки 1-2 см и с дължина 15-20 см.

 

Пастърма е процес на обработка, който сложен и отнема много време. Това е сушено месо от възрастни животни. След процеса на сушене месото се покрива с 3-5 мм слой, наречен цимент. Той представлява смес от чесън, синапено семе, вода и червени люти чушки.

 

Сушеното месо според овкусяването

 

За да отговорят на най-претенциозните изисквания на клиентите си, производителите на сушени меса овкусяват сушеното месо с различни съставки. Според вида овкусяване можем да разделим сушеното месо на:

Овкусено сушено месо - произвежда се чрез накисване на месото в марината в продължение на няколко часа, за да се получи специфичен вкус и след това се преминава към процеса на сушене. Можете дори да изберете между люто или по-малко люто месо. Една от най-известните използвани маринати е ароматът на пери-пери.

 

Натурално сушено месо - най-често се покрива със сол и черен пипер. Тази проста комбинация осигурява деликатен и отличителен вкус.

 

Пушено или smoked сушено месо - излага се на дим, най-често от дърво, което се нагрява / пали постоянно. Колкото повече дим прониква в месото, толкова по-интензивен е неговият вкус.

 

 

Сушеното месо според типа на сушене

Месо, сушено на слънце

 

Това е традиционен процес на сушене, при който месото е изложено на пряка слънчева светлина и естествена циркулация на въздуха. Месото обикновено се потапя в солен разтвор, който го предпазва от насекоми и бактерии.

 

Месо, сушено чрез соларно сушене

 

Този процес представлява затворена система, която е по-хигиенична, тъй като няма отрицателни ефекти от външната среда. Соларното сушене се използва повече за търговски цели. При соларното сушене се използва натрупване на соларна енергия и нагряване на въздуха чрез соларни колектори, които се намират в помщещения за сушене.

 

Скрий описанието
Опции за пазаруване
Категория
Производител:
Опаковка (g)
Вкус
Available for SDD
Текстура
Микс
Продуктови етикети
Цена
Цена от - до
Филтриране по
  • Вегетариански (1)
  • Вегански (13)
  • Без глутен (12)
  • Без лактоза (13)
  • Био (13)
  • Без ГМО (6)
  • Без аспартам (13)
 1. Сушено месо Beef Jerky - GymBeam
  Рейтинг:
  88 % (36)
  Специална цена 49,50 лв.
 2. Изсушено телешко месо Beef Jerky - Jack Links
  Рейтинг:
  96 % (37)
  Специална цена 5,50 лв.
 3. Изсушено телешко месо Beef - Jerky
  Рейтинг:
  89 % (33)
  Специална цена 4,25 лв.
 4. Beef Jerky Bar - GymBeam
  Рейтинг:
  100 % (2)
  Специална цена 3,35 лв.
 5. Сушено месо Turkey Jerky - GymBeam
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 7,55 лв.
 6. Сушено месо от северен елен Reindeer Jerky - Renjer
  Рейтинг:
  95 % (4)
  Специална цена 11,99 лв.
 7. Сушено пуешко месо Turkey - Jerky
  Рейтинг:
  100 % (2)
  Специална цена 3,95 лв.
 8. Сушено пилешко Chicken - Jerky
  Рейтинг:
  90 % (3)
  Специална цена 3,95 лв.
 9. Сушена сьомга Salmon Jerky - Speyside Smokehouse
  Рейтинг:
  100 % (2)
  Специална цена 7,20 лв.
 10. Сушено месо от лос Elk Jerky - Renjer
  Рейтинг:
  100 % (4)
  Специална цена 11,99 лв.
 11. Сушено еленско месо Deer Jerky - Renjer
  Рейтинг:
  100 % (3)
  Специална цена 11,99 лв.
 12. Сушено говеждо месо Steak Bar Original - Jerky
  Рейтинг:
  60 % (5)
  Специална цена 3,59 лв.
 13. Сушено говеждо месо Beef Jerky - Cruga Biltong
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 5,50 лв.

13 продукти

Не намерихте това, което търсите? Свържете се с нас.