Колко протеин трябва да приемате за мускулен растеж, отслабване, поддържане на издръжливостта или по време на бременност?

Какъв е идеалният прием на протеини при отслабване, натрупване на мускулна маса, бременност или кърмене? Това ще ви стане ясно в днешната ни статия. Освен това ще развенчаем най-разпространените митове и ще ви дадем съвети как да добавите протеини към диетата си.

Прочетете повече >

Какво представлява казеинът, какви са ползите от него и с какво е по-добър от суроватъчния протеин?

Казеинът е бавно усвоим нощен протеин, който е популярен сред спортистите. Използва се за подпомагане на максималния растеж и поддържане на мускулната маса или за по-добро възстановяване. В тази статия ще научите и за разликата между казеина и суроватъчния протеин.

Прочетете повече >

Фитнес рецепта: Ябълков крамбъл слайс

Харесвате ли десерти с ябълки? Тогава тази комбинация от вкусен блат, крем и ябълки бързо ще ви спечели. Идеален вариант за кафе, за закуска или за здравословно похапване.

Прочетете повече >

Как да използвате фоум ролер? Топ 8 упражнения с фоум ролер

Фоум ролерът е идеален инструмент за масаж на цялото тяло след тренировка или като част от възстановяването. Как да го използвате, за да освободите напрежението в гърба, бедрата или прасците?

Прочетете повече >

Изненадващи ползи от играенето на игри, които ще подобрят живота ви

Играенето на игри се сблъсква с различни стереотипи в обществото. Обратното обаче е вярно и видеоигрите днес са един от най-популярните източници на забавление, търсени от играчи от всички възрасти. Освен това те предлагат цяла гама от различни ползи, които ще оцените в ежедневието си. Продължете да четете, за да разберете кои са тези ползи.

Прочетете повече >

Бета-аланинът подобрява спортните постижения. Как да го приемате и да избегнете изтръпване?

Какво представлява бета-аланинът, как да го приемате, странични ефекти, препоръчителен прием за спортисти. Какъв ефект има върху постиженията, забавянето на умората и здравето?

Прочетете повече >

Какво се случва с тялото ви, ако не ядете достатъчно?

Стремежът да изглеждате добре или желанието да имате тонизирано тяло с минимално количество мазнини е една от най-честите причини, поради които хората намаляват количеството на храната, с която се хранят и започват да спортуват. Научете повече за ефектите от ниския енергиен прием върху тялото ви.

Прочетете повече >

D-аспарагинова киселина или DAA: ефекти и дозировка за здраве и спортни постижения

DAA или D-аспарагиновата киселина е известна като тестостеронов бустер или стероиден заместител. В днешната статия ще разкрием какви са другите ѝ ползи за здравето.

Прочетете повече >

Фитнес рецепта: Влажен бананов кекс

Този бананов кекс е толкова лесен за приготвяне. Нещо повече, той ще ви спечели със сладкия си вкус и най-вече с влажната си текстура, с което ще ви накара да забравите всички сухи кексове.

Прочетете повече >

Електронни спортове: Как да се възстановявате и да повишавате нивото на своя health bar в реалния свят?

Регенерацията е силно подценявана тема в света на електронните спортове. Реалността обаче е, че възстановяването е също толкова важно за виртуалните спортисти, колкото и за техните колеги в реалния свят. В тази статия ще ви разкрием как играчите трябва да възобновяват физическите и психическите си сили и защо регенерацията не бива да се подценява.

Прочетете повече >