ZMA и ZMB

ZMA и ZMB е категория от продукти, в която ще откриете синергични смеси от ZMA и ZMB. Те могат да се похвалят с уникалната комбинация от микронутриенти под формата на цинк, магнезий и витамин В6, които са крайно необходими за човешкото тяло. Тази формула е създадена с цел да подпомогне физическото представяне, здравето на мъжете и жените, както и да подобри механизмите за справяне със стреса. Освен това, цинкът е много полезен за поддържането на оптимални нива на тестостерон в кръвта, както и за по-бързото възстановяване.

 Покажи още

Какъв е ефектът от съставките в ZMA и ZMB?

Цинкът играе много важна роля в хранителните добавки от този вид. Причината е, че е необходим за нормалното функциониране на имунната система, както и за когнитивните функции, като памет и внимание. Допринася и за фертилитета и репродуктивното здраве и подпомага поддържането на нормални нива на тестостерон в кръвта. Както може би знаете, този мъжки хормон се грижи не само за здравето на репродуктивните органи, но и за размера и силата на мускулите. До известна степен е способен и да повиши либидото. Предвид това, мъжете и жените трябва да обърнат внимание на приема си на цинк, тъй като този минерал се грижи за здравето на косата, ноктите и кожата.

Магнезият е минерал, който значително повишава функционалността на тези хранителни добавки. На първо място той допринася за намаляването на изтощението и умората, което го прави много популярен сред атлетите. Те ще оценят ползотворния му ефект върху мускулите и костите, както и способността му да гарантира образуването и изразходването на енергия. Освен това подпомага умственото здраве и функционирането на нервната система. По този начин влияе едновременно на душевното и на физическото здраве.

Витамин В6 често участва в състава на хранителни добавки в комбинация с магнезий и формулата на ZMA и ZMB не е по-различна. Те имат сходни свойства и благодарение на това, тези микронутриенти действат в синхрон. Витамин В6 подпомага нормалното функциониране на имунитета и на нервната система, която контролира функционирането на всички органи в тялото. Помага да се намали чувството на умора и изтощение. Също така подпомага оптималния метаболизъм на протеини и гликоген, който функционира като допълнителен източник на енергия по време на физическа активност. Затова идеално допълва цялостния ефект от сместа.

За кого са подходящи добавките ZMA & ZMB?

Качествата на тези хранителни добавки ги превръщат в идеалния избор за атлети, които искат да подпомогнат физическото си представяне. Ала могат да бъдат полезни и за всеки, който би искал да поддържа своето умствено благосъстояние и да се справя по-добре със стресиращи и напрегнати ситуации. Освен това, съдържанието на цинк е важно за всеки, който иска да си гарантира оптимални нива на тестостерон в кръвта и здраве за репродуктивната си система.

Ако искате да научите повече за влиянието на ZMA и ZMB, прочетете нашата статия: ZMA и ZMB: Повече от минерали, които ще подобрят резултатите ви.

 Покажи по-малко

5 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Производител
 1. ActivLab (3)
 2. OstroVit (1)
 3. Redcon1 (1)
Вкус
 1. неовкусено (2)
Таблетки
 1. 120 табл (1)
Цветове
 1. shadow (3)
Капсули
 1. 90 капс (3)
 2. 120 капс (1)
Форма
 1. капсули (4)
 2. таблетки (1)
Смес
 1. смес (4)
 2. чист (1)
Правна категория на продукта
Продуктови етикети
 1. Vegan (1)
Цена
Филтриране по
Вегетариански (1)
Веган (1)
Без глутен (4)
Без лактоза (5)
Био (5)
Без ГМО (4)
Без изкуствени подсладители (3)
Без пластмасови опаковки (5)
Без аспартам (5)
 1. ZMA - ActivLab
  ZMA - ActivLab
  87%
  87 % (7)
  22,50лв.
 2. MgZB ULTRA - OstroVit
  MgZB Ultra - OstroVit
  100%
  100 % (1)
  11,95лв.
 3. Tribuactiv B6 - ActivLab
  Tribuactiv B6 - ActivLab
  73%
  73 % (6)
  15,50лв.
 4. ZEN 120 kaps - ActivLab
  ZEN - ActivLab
  93%
  93 % (4)
  30,95лв.
 5. ZMA - Redcon1
  Не е в наличност
  ZMA - Redcon1
  0%
  0% (0)

5 продукти