ZMA и ZMB

ZMA и ZMB  съдържа комплекс от минерали и патентована смес от цинк, магнезий и витамин B6. Тоест това са естествени вещества, за които е научно доказано, че са ефективна добавка за възстановяване на мускулатурата, за подпомагане на растежа на мускулната маса и силата, както и за повишаване на нивата на анаболните хормони. ZMB и ZMA подпомага качеството на съня, увеличава нивата на тестостерон и силата и подпомага процеса на възстановяване.

ZMA допълва в човешкия организъм цинк, магнезий и витамин B6, тоест естествените вещества, които са изключително важни за тялото на всеки спортист. За тези съставки е клинично доказано, че спомагат за увеличаване на нивата на анаболните хормони, например на тестостерона. Според резултатите от проучване, суплементацията на 30 mg цинк и 450 mg магнезий може да увеличи нивата на тестостерон с до 30%.

 

Друго съществено предимство на приема на ZMA, особено в тези изпълнени със стрес времена, е по-добрият сън. Много потребители, които имат проблеми със съня или страдат от лек сън, остават изненадани от ефектите на ZMA и забелязват подобрение в качеството на съня си.

 

Цинкът е есенциален минерал с антиоксидантен ефект, който стимулира активността на много ензими в тялото. Тези ензими са от решаващо значение за редица биохимични реакции, основно за синтеза на протеини или за мононуклеарния механизъм, който подпомага обновяването, възстановяването и растежа на мускулна маса.

 

Магнезият също е есенциален минерал, който е отговорен за много реакции в организма. Той е важен за безпроблемното функциониране на сърдечно-съдовата система и, разбира се, за здравето на костите. Цинкът, в комбинация с магнезий, има широко приложение в областта на физическото здраве, но също така носи своите предимства и от гледна точка на ефективността.

 

За кого е предназначен ZMA?

Препоръчваме прием на ZMA на всеки, който иска да постигне по-добра силова ефективност, както и растеж на мускулната маса. Вярно е, че спортистите често страдат от недостиг на цинк, магнезий и В6, което предразполага към забавяне на техния напредък. Ефектът от дефицита на цинк е тестван много пъти и резултатът от изследванията показва правопропорционално на недостига намаляване на мускулната сила и общата работоспособност на мускулатурата. Продуктът е подходящ както за мъже, така и за жени без никакви рискове. Той няма никакви странични ефекти.

 

Повече информация за ZMA можете да научите от статията ZMA и ZMB: не само минерали, а вещества, които ще подобрят вашите резултати.

Покажи още

5 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Производител:
 1. ActivLab (3)
 2. Universal Nutrition (1)
 3. OstroVit (1)
Вкус
 1. неовкусено (3)
Таблетки
 1. 120 табл (1)
Капсули
 1. 90 капс (3)
 2. 120 капс (1)
 3. 180 капс (1)
Текстура
 1. капсули (4)
 2. таблетки (1)
Микс
 1. смес (5)
Продуктови етикети
 1. New (1)
 2. Vegan (1)
Цена
Филтриране по
Вегетариански (1)
Вегански (1)
Без глутен (4)
Без лактоза (5)
Био (5)
Без ГМО (4)
Без изкуствени подсладители (4)
Без пластмасови опаковки (5)
Без аспартам (5)
 1. ZMA - ActivLab
  ZMA - ActivLab
  87%
  87 % (7)
  22,50лв.
 2. Zma PRO - Universal Nutrition
  Zma PRO - Universal Nutrition
  88%
  88 % (5)
  49,95лв.
 3. MgZB ULTRA - OstroVit
  MgZB Ultra - OstroVit
  0%
  0% (0)
  11,95лв.
 4. Tribuactiv B6 - ActivLab
  Tribuactiv B6 - ActivLab
  80%
  80 % (5)
  15,50лв.
 5. ZEN 120 kaps - ActivLab
  ZEN 120 kaps - ActivLab
  90%
  90 % (3)
  30,95лв.

5 продукти