Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Добавки за отслабване

Добавки за отслабване

Добавки за отслабване

Добавки за отслабване  (фетбърнъри) са хранителни добавки, които активно подпомагат разграждането и изгарянето на мазнините. Известни са различни видове фетбърнъри, които се разделят въз основа формата си и на принципа на изгаряне на мазнините, по който работят. Сред най-популярните фетбърнъри са L-карнитин, комплексните фетбърнъри, термогенните фетбърнъри, течните фетбърнъри, кофеинът, CLA и HCA или лецитинът.

Виж още

Комплексните фетбърнъри съдържат различни стимулиращи и нестимулиращи вещества, които подпомагат изгарянето на мазнините. Нестимулиращи вещества са, например, CLA, хром или L-карнитин. Стимулиращи вещества са кофеинът, зеленият чай или синефринът. Те често съдържат витамини и минерали или други ефективни вещества, които са се доказали при изгарянето на мазнините и при орелефяването на фигурата.

 

L-карнитинът е естествено вещество, което се синтезира в организма от аминокиселините лизин и метионин. Смята се, че той е един от най-ефективните естествени фетбърнъри, който освен другото подпомага издръжливостта, зарежда с енергия и възстановява мускулатурата. Същевременно L-карнитинът е жизнено важна субстанция, която участва в транспортната система на мазнините в организма. Тази система транспортира мастни киселини в митохондриите на клетките, където в последствие те изгарят. По време на изгарянето си, мастните киселини се превръщат в енергия, която можем да използваме ефективно по време на тренировка. Употребата на тази хранителна добавка е най-ефективна по време на тренировки, което засилва допълнително нейния ефект и насърчава изгарянето на мазнините, като същевременно понижава чувството на глад. Но можете да я приемате и вечер, тъй като не е стимулант.

 

Термогенните фетбърнъри функционират на принципа на по-бързото загряване на тялото по време на физическа активност, което води до използване на енергия от мастните депа, а в следствие на това - до изгаряне на мазнините. Термогенните фетбърнъри са смятани за най-ефективните фетбърнъри. За това свидетелства и фактът, че те могат да изгарят мазнини и без полагане на физически усилия, но редовните тренировки помагат за още по-бързо постигане на желания ефект. Едновременно с това увеличаването на температурата активно подпомага обмяната на веществата, тъй като при повишена температура метаболитните промени се извършват по-бързо.

 

Кофеинът е силен стимулант, който се използва за подобряване на ефективността и за увеличаване на нивата на енергията. Именно поради си тези свойства, той често е съставна част от фетбърнърите, които с негова помощ успяват да увеличат разхода на енергия и да подпомогнат постигането на по-добра ефективност. Освен че кофеинът подпомага изгарянето на мазнини, той увеличава ефективността, подобрява фокуса и концентрацията и има отличен ефект върху метаболизма. Енергийните му ефекти се оценяват най-вече от спортистите, които спазват диета или са във фаза на орелефяване на мускулите, която изисква много енергия. Неотдавнашни проучвания показват също, че средна доза кофеин увеличава силовата ефективност, като същевременно понижава усещането за болка. Освен това кофеинът подобрява мобилизацията на калия в мускулните клетки, което също води до увеличаване на силовата ефективност.

 

CLA (конюгирана линолова киселина) е мастна киселина, която влияе положително върху растежа на мускулната маса и отслабването. CLA действа като бариера - предотвратява навлизането на мазнини в мастните клетки. Така мазнините се натрупват директно в мускулните клетки, където изгарят по време на процеса на производство на енергия. Ако целта ви е да се отървете от излишните килограми, CLA ще ви помогне да постигнете мечтаното тегло.

 

HCA (хидроксилимонена киселина) потиска образуването на висши мастни киселини и холестерол, предотвратявайки по този начин превръщането на захарите в мастни депа. Подобно на CLA, HCA също предпазва мускулната маса от разграждане във фазата на орелефяване. Предимство на HCA е и фактът, че потиска апетита и така увеличава вероятността да постигнете целите си, свързани с телесното тегло.

 

Лецитинът е екстракт от соеви зърна, както и уникална хранителна добавка, която намалява холестерола в тялото и спомага за разграждането на мазнините. Освен това той действа добре за облекчаване на стреса и подобрява паметта. Основните съставки на лецитина са мастни киселини и холин, който е от семейството на витамините от група B и спомага за подобряването на мозъчната активност и паметта. Лецитинът предотвратява отлагането на мазнини в черния дроб, като по този начин предпазва чернодробната тъкан от дегенерация в следствие на омазняване.

Разделяне на фетбърнърите на базата на формата им:

Течните фетбърнъри в последно време се радват на широка популярност. Фетбърнърите в течна форма се дозират изключително лесно, а най-голямото им предимство е, че се абсорбират изключително бързо, което ще оцените най-добре непосредствено преди тренировка.

 

Капсулите и таблетките са една от най-разпространените форми за прием на фетбърнъри. В сравнение с течните или прахообразните фетбърнъри, на тази форма ѝ е необходимо малко повече време за абсорбиране, но пък за сметка на това ефектът също трае по-дълго.

Прахообразните фетбърнъри се дозират лесно, а някои от тях са обогатени и с аминокиселини, които предпазват мускулите по време на процеса на отслабване. Другото им предимство е, че се усвояват по-бързо от фетбърнърите под формата на таблетки и на капсули.


Ако искате да научите повече за това как да изберете ефективно изгаряне на мазнини, не бива да пропускате статията Как да изберете най-ефективния фет бърнър и как да го използвате

Скрий описанието
Опции за пазаруване
Производител:
Таблетки
Опаковка (ml)
Опаковка (g)
Вкус
Available for SDD
Капсули
Текстура
Микс
Продуктови етикети
Цена
Цена от - до
Филтриране по
  • Вегетариански (39)
  • Вегански (26)
  • Без глутен (72)
  • Без лактоза (72)
  • Био (77)
  • Без ГМО (50)
  • Без аспартам (75)
 1. L-Карнитин 100 таблетки - GymBeam
  Рейтинг:
  88 % (113)
  Специална цена 21,95 лв.
 2. Фет бърнър Beast Burn 120 капсули - BeastPink
  Рейтинг:
  86 % (118)
  Специална цена 29,90 лв.
 3. Синефрин - GymBeam
  Рейтинг:
  94 % (155)
  Специална цена 11,50 лв.
 4. L-карнитин 3000 Liquid Shot 60 мл - GymBeam
  Рейтинг:
  98 % (110)
  Специална цена 1,39 лв.
 5. Appetite Control - BeastPink
  Рейтинг:
  98 % (20)
  Специална цена 27,99 лв.
 6. Фет Бърнър Nero 120 капс – GymBeam
  Рейтинг:
  89 % (158)
  Специална цена 13,00 лв.
 7. CLA 1000 мг - GymBeam
  Рейтинг:
  95 % (63)
  Специална цена 14,95 лв.
 8. Lipo 6 Black 120 капс - Nutrex
  Рейтинг:
  78 % (47)
  Специална цена 69,00 лв.
 9. L-карнитин 1000 mg - GymBeam - 20 tabs
  Рейтинг:
  98 % (46)
  Специална цена 7,90 лв.
 10. Ацетил L-карнитин - GymBeam
  Рейтинг:
  100 % (2)
  Специална цена 18,90 лв.
 11. Зелен чай, екстракт - GymBeam
  Рейтинг:
  98 % (42)
  Специална цена 8,95 лв.
 12. Фет бърнър Hydroxycut Hardcore Elite - Muscletech
  Рейтинг:
  83 % (59)
  Специална цена 36,90 лв.
 13. Ацетил L-Карнитин - The Protein Works
  Рейтинг:
  100 % (2)
  Специална цена 35,00 лв.
 14. Фет бърнър Thermo Shape 2.0 - Activlab
  Рейтинг:
  99 % (27)
  Специална цена 13,90 лв.
 15. Lipo 6 Black Ultra Concentrate 60 kaps - Nutrex
  Рейтинг:
  80 % (31)
  Специална цена 42,90 лв.
 16. Thermopro - The Protein Works
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 15,00 лв.
 17. C4 Ripped - Cellucor
  Рейтинг:
  92 % (5)
  Специална цена 48,90 лв.
 18. Carnitine 3000 Shot 60 ml - Nutrend
  Рейтинг:
  100 % (13)
  Специална цена 2,80 лв.
 19. Double Tap - Redcon1
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 49,99 лв.
 20. Фетбърнър Black Burn - Stacker2
  Рейтинг:
  100 % (8)
  Специална цена 49,90 лв.
 21. Фет бърнър Зелено кафе 90 капсули - Activlab
  Рейтинг:
  90 % (2)
  Специална цена 17,49 лв.
 22. L-Карнитин - Mammut Nutrition
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 15,90 лв.
 23. Фет бърнър Machine Man Burner 120 капсули - ActivLab
  Рейтинг:
  89 % (14)
  Специална цена 23,95 лв.
 24. Fat burner Thermo Shape Hydro Off - ActivLab
  Рейтинг:
  60 % (1)
  Специална цена 15,90 лв.
 25. 100% MCT Oil на прах - GymBeam
  Рейтинг:
  100 % (13)
  Специална цена 14,95 лв.
 26. Ацетил L-Карнитин - Bodylab24
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 29,90 лв.
 27. CLA - The Protein Works
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 13,50 лв.
 28. Чай Pu-erh - Purasana
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 9,99 лв.
 29. Black Burn Micronized - Stacker2
  Рейтинг:
  60 % (1)
  Специална цена 49,95 лв.
 30. Stacker 4 Euro Fat Burner - Stacker2
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 33,90 лв.
Покажи повече продукти
Покажи повече продукти

Продукти 1-30 от 77