Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Предтренировъчни стимуланти

Предтренировъчни стимуланти

Предтренировъчни стимуланти

Предтренировъчните стимуланти, наричани още pre-workout добавки, подобряват физическата ефективност и силата по време на цялата тренировка. Те имат способността да отделят необходимото количество енергия в тялото, като по този начин спомагат за правилното настройване на организма преди натоварваща тренировка. Те се използват и от хора, които не са активни спортисти, за задържане на вниманието и за по-добра концентрация. Можем да разделим предтренировъчните стимуланти на комплексни и еднокомпонентни. Комплексните предтренировъчни стимуланти комбинират в себе си няколко активни вещества и по този начин съчетават всичките им предимства. Еднокомпонентните предтренировъчни стимуланти съдържат едно активно вещество с множество предимства за организма.

Виж още

Предтренировъчните стимуланти и техните ефекти:

 

 • подобряват и поддържат физическата ефективност по време на цялата тренировка
 • освобождават на необходимото количество енергия в тялото
 • могат да "стартират" организма преди и по време на тренировка
 

Активни вещества, които най-често са част от предтренировъчните стимуланти:

Кофеинът е силен стимулант, който се използва за подобряване на физическата ефективност и за повишаване на енергийните нива. Освен това той засилва фокуса и концентрацията, но също така има положителен ефект върху обмяната на веществата. Неотдавнашни  проучвания доказват, че кофеинът може активно да повиши силовата ефективност, като увеличи мобилизацията на калция в мускулните клетки. Оптималната доза за подобряване на ефективността варира от 200 до 400 mg.

 

Цитрулин малат е комбинация от аминокиселината L-цитрулин и малат, т.е. ябълчена киселина, която помага за повишаване на физическата ефективност и ускорява възстановяването на мускулната маса. Цитрулин малатът се превръща в L-аргинин в черния дроб, като по този начин ефективно увеличава нивата на аргинин в организма. Той увеличава нивата на аргинин по естествен начин, което води до бързо кръвоснабдяване на мускулите и същевременно - до повишаване на силата и подобряване на издръжливостта.

 

Зелен чай можете да откриете в много различни форми. Той е полезен за културистите и за спортистите, на които помага за предпазване на ставния апарат. Освен това, зеленият чай е страхотен фетбърнър и често се използва при диети за намаляване на телесното тегло. Съдържа съставки, наречени катехини, които имат антиоксидантен ефект, но в него има и кофеин. Затова трябва да внимавате през коя част от деня го консумирате. Ако сте чувствителни към кофеина, не трябва да приемате зелен чай в обедните часове и преди лягане.

 

Фолиевата киселина се нарича още витамин B9, витамин M или фолацин. Тя участва в образуването на аминокиселини като триптофан, цистин или метионин. Приемът на фолиева киселина е много важен за човешкото тяло и затова тя трябва да се допълва чрез храната (спанак, къдраво зеле, пъпеш) или под формата на хранителни добавки.

 

Тауринът е стимулант и неесенциална аминокиселина, която подпомага дейността на нервната система. По този начин подобрява физическата и психическата ефективност, облекчава умората и изтощението. Друго негово предимство е, че той ускорява регенерацията на мускулните влакна след тренировка и обновява енергийните резерви. Приемът на таурин по време на тренировка позволява по-бърз пренос на въглехидрати към мускулните клетки, като гарантира по-голяма ефективност и сила, които можете да използвате за повече повторения на упражненията.

 

Креатинът е органична киселина, който се състои от аминокиселините метионин, глицин и аргинин. Креатинът се намира естествено в човешкото тяло и помага за снабдяване на мускулите с енергия. По този начин подпомага растежа на мускулна маса, както и увеличаването на обема и на силата. Най-популярната му форма е креатин монохидрат. Известни са обаче и други форми на креатина, каквито са например етил естер (CEE), креатин Ph-X или многокомпонентните креатини, които се състоят от няколко различни вида креатин.

 

Трибулус терестрис е силен екстракт от билката Бабини зъби, която съдържа цели 95% сапонини. Той е идеалният стимулант за увеличаване на силата и физическата издръжливост, като същевременно помага за възстановяване на мускулните влакна, увредени при натоварващите тренировки.

 

Лизинът е аминокиселина, която играе важна роля при образуването на мускули, както и при заздравяването на рани и при възстановяването на тялото. В същото време тя поддържа положителен азотен баланс, като по този начин допринася за формиране на анаболна среда в организма.

 

Глицинът е най-простата аминокиселина, която присъства в съвсем малки количества в протеините, освен в колагена и в еластана. Като аминокиселина, играе важна роля в тялото при синтеза на протеини, но най-вече на колаген. Той е от съществено значение в организма за правилното функциониране на ензимите и за образуването на хемоглобин. Известен е със сладкия си вкус и затова често се използва като овкусител за подобряване на вкуса и аромата.

 

Тирозинът е неесенциална аминокиселина, която е полезна за физическия и психическия баланс на организма. Той има способността да произвежда допамин и норадреналин. Същевременно тирозинът действа антистресово и успява да облекчи чувството на умора или депресия. Недостигът му в организма води до увеличаване на апетита към храна, което от своя страна води до качване на килограми. Тирозинът действа ефективно най-вече в комбинация с кофеин.

Скрий описанието
Задай във възходяща посока
на страница
Цена от - до
Опции за пазаруване
Опаковка
Опаковка
Опаковка
Опаковка
Color_OLD
цвят
Размер
Размер
Опаковка
материал
 1. Стимулант за преди тренировка Thor - GymBeam
  Рейтинг:
  77% (158)
  Специална цена от  27,95 лв.
 2. Цитрулин Малат - GymBeam
  Рейтинг:
  89% (35)
  Специална цена от  21,95 лв.
 3. N.O. Xplode 3.0 – BSN
  Рейтинг:
  78% (76)
  Специална цена от  47,90 лв.
 4. Таурин - GymBeam
  Рейтинг:
  95% (15)
  Специална цена от  8,69 лв.
 5. Nitrix 2.0 - BSN
  Рейтинг:
  81% (13)
  Специална цена   51,90 лв.
 6. Mega Arginine - Scitec Nutrition
  Рейтинг:
  70% (8)
  Специална цена   28,90 лв.
 7. N1 Pre-Workout 510 g - Nutrend
  Рейтинг:
  80% (2)
  Специална цена от  68,00 лв.
 8. Предтренировъчен стимулант Hot Blood 3.0 - Scitec Nutrition
  Рейтинг:
  71% (14)
  Специална цена от  24,95 лв.
 9. Thor Shot - GymBeam
  Рейтинг:
  96% (34)
  Специална цена от  1,70 лв.
 10. Inosine - GymBeam
  Рейтинг:
  100% (3)
  Специална цена   15,00 лв.
 11. Предтренировъчен продукт Assault Sport - MusclePharm
  Рейтинг:
  92% (13)
  Специална цена   39,95 лв.
 12. 100 % MCT Oil Powder - GymBeam
  Рейтинг:
  100% (1)
  Специална цена   14,95 лв.
 13. Hemo Rage Black Ultra Concentrate 252 g - Nutrex
  Рейтинг:
  55% (19)
  Специална цена   49,90 лв.
 14. C4 Ripped - Cellucor
  Рейтинг:
  90% (2)
  Специална цена   48,90 лв.
 15. Предтренировъчен Neurocore 215 g - MuscleTech
  Рейтинг:
  94% (24)
  Специална цена   42,90 лв.
 16. Beta Alanin 120 капсули – ActivLab
  Рейтинг:
  40% (1)
  Специална цена   16,95 лв.
 17. Ami-NO Xpress 440 g - Scitec Nutrition
  Рейтинг:
  88% (5)
  Специална цена   42,10 лв.
 18. Creatine Beta Alanine 300 g - ActivLab
  Рейтинг:
  84% (19)
  Специална цена   19,90 лв.
 19. Предтренировъчен Nitro Caps - ActivLab
  Рейтинг:
  80% (2)
  Специална цена   22,90 лв.
 20. Предтренировъчен продукт Black Wolf Shot 80 ml - ActivLab
  Рейтинг:
  80% (6)
  Специална цена   2,70 лв.
 21. Caffeine Power 60 tab - ActivLab
  Рейтинг:
  100% (1)
  Специална цена   8,95 лв.
 22. Предтренировъчен стимулант EndoRush 495 g - BSN
  Рейтинг:
  60% (2)
  Специална цена   49,90 лв.
 23. Pow3rd! 350 g - Scitec Nutrition
  Рейтинг:
  100% (1)
  Специална цена   34,50 лв.
 24. Gold Standard - Optimum Nutrition
  Рейтинг:
  64% (4)
  Специална цена от  68,00 лв.
 25. Предтренировъчен Vapor X5 Next Gen 232 g - MuscleTech
  Рейтинг:
  89% (18)
  Специална цена   45,95 лв.
 26. Crea Shot 2.0 - ActivLab
  Рейтинг:
  74% (3)
  Специална цена от  28,90 лв.
 27. Предтренировъчен продукт Shock Therapy - Universal
  Рейтинг:
  59% (6)
  Специална цена от  72,90 лв.
Покажи повече продукти
Задай във възходяща посока
на страница
Преглед като Табличен изглед Списък

Продукти 1-30 от 40

Страница