Масло от крил

Масло от крил е категория, в която ще откриете продукти, съдържащи изключително полезното масло от крил. То е естествен източник на омега 3 мастни киселини под формата на ейкозапентаенова киселина (ЕРА) и докозахексаенова киселина (DHA). Те участват в нормалното функциониране на много жизненоважни органи в човешкото тяло. Причината е, че ЕРА и DHA могат да се похвалят с полезното си въздействие върху здравето на сърцето, а само DHA се грижи за нормалното функциониране на мозъка и за здравето на зрението. Уловката е, че те са есенциални хранителни вещества, които тялото не може да произведе самостоятелно. Затова е необходимо да си гарантираме приема на тези мастни киселини чрез храната или с помощта на хранителни добавки.

 Покажи още

Основното предимство на маслото от крил е, че ЕРА и DHA, които се съдържат в него идват под формата на фосфолипиди. Това гарантира тяхната висока биологична стойност и отлична скорост на абсорбиране. Освен това, маслото от крил често превъзхожда рибното масло благодарение на съдържанието си на ЕРА и DHA и на цялостната си степен на използваемост.

Маслото от крил се съдържа също и в каротеноида, наречен астаксантин. Той е особено популярен заради антиоксидантния си ефект, който му позволява да предпазва клетките от оксидативен стрес. Също така е особено популярен сред хора, които искат максимално да се погрижат за зрението си.

Тази здравословна мазнина, която често се набавя от малки морски ракообразни е идеалният начин да си набавите есенциални омега 3 мастни киселини. Подходяща е за всеки, който се грижи за здравето си и иска да подпомогне максимално функционирането на сърцето, мозъка и очите си.

 Покажи по-малко
Не можем да намерим продукти, съответстващи на селекцията.