Други форми на креатин

Други форми на креатин включва различни видове креатин, като Креатин ph-X, Krea-Genic, Креатин Ethyl Ester, Креатин Фосфат и други, чиято цел е ефективно увеличаване на мускулната маса, силата и подобряване на физическото представяне. След като пазарът беше залят от креатин монохидрат, който не е подходящ за всеки, се появиха нови революционни форми на креатина. Различават се една от друга по начина си на усвояване и проникване през клетъчните стени. Предимство на тези форми е това, че не се изисква фаза на насищане, не причиняват храносмилателни проблеми и "креатиново подуване".

Креатин Ethyl Ester (CEE)

Креатинът Ethyl Ester, вторият най-популярен вид креатин, по същността си е креатин монохидрат, обогатен със съставката с наименование ester. Появява се поради причината, че на някой спортисти не им допада абсорбцията на креатин монохидрат, който въпреки че ефективно увеличава мускулната маса и сила, се усвоява трудно. Именно естерифицирането увеличава способността на креатина да прониква през клетъчните стени, което увеличава ефекта, както и абсорбцията му. 

Това означава, че се намалява необходимата дневна доза, едновременно с това се подобрява абсорбцията и се елиминира типичното "креатиново подуване". При този тип креатин не е необходима фаза на насищане, нито приемането на декстроза или други захари, натрупващи мазнини, което е друг негов голям плюс. 

 

Предимствата му са:

· има подобрена абсорбция,
· много е ефективен,
· не причинява подуване и странични ефекти както монохидрат,
· не изисква фаза на насищане.

 

Креатин Ph-X

Този креатин е сред най-новите видове креатин и подобно както и предишния вид и този не се нуждае от фаза за насищане. Абсорбцията му е няколкократно по-добра в сравнение с класическия креатин монохидрат и преминава през храносмилателния тракт без промени. Бързо достига до кръвообращението и не се превръща в креатинин, благодарение на което тялото може да използва 100% от него само за мускулите. Тъй като не причинява никакви храносмилателни проблеми и не задържа вода, е харесван не само сред мъжете, но и сред жените.  

 

Предимствата му са:

· усвоява се по-лесно от креатин монохидрат,
· 100% използваемост, не се превръща в креатинин,
· не задържа вода,
· не причинява храносмилателни проблеми и подуване,
· идеален е както за мъже, така и за жени.

 

Креатин фосфат

Както се вижда още от името му този вид креатин представлява съединение на молекули фосфат и креатин. Много спортисти го харесват, понеже смятат, че това е идеалният източник на аденозин трифосфат за мускулите и основен източник на мускулна енергия. Използва се за увеличаване на чистата мускулна маса и не задържа вода. Именно обратното, той увеличава силата, усвоява се лесно и според много хора е по-ефективен от монохидрат. Не е необходимо да приемате креатин фосфат в големи дози, достатъчни са и малки.

 

Предимствата му са:

· лесно се усвоява и абсорбира,
· не задържа вода,
· не изисква приемане на големи дози.

 

Кре-алкалин

Кре-алкалинът е резултат от дългогодишни проучвания и се характеризира с това, че при контакт с вода не се променя на креатинин, тоест на вещество със странични ефекти като спазми и неразположение. Според проучванията класическият креатин има по-ниско pH от 7.0 и заради това се превръща в креатинин, а Кре-алкалинът  има рH  по-високо от 12, благодарение на което тази форма е по-стабилна и не се превръща в креатинин. Усвоява се по-ефикасно, осигурява бързо нарастване на мускулната маса и увеличаване на силата, неутрализира млечната киселина, което помага при възстановяването и подпомага постигането на по-добри резултати.

 

Предимствата му са:

· не се превръща в креатинин,
· използва се на 100%,
· гарантира незабавен ефект веднага след първата доза,
· не изисква насищаща фаза и следователно е по-евтин,
· 10- пъти по-силен от традиционния креатин,
· не причинява храносмилателни проблеми и подуване.

 

Креатин Малат

В сравнение с креатин монохидрат по-добре се разтваря във вода, по-ефективен е в ATP цикъла, тоест за наличието на мускулна енергия и предотвратява проблеми с храносмилането. Неговият голям плюс е, че не задържа вода, а това води до хидратация и обемен растеж в мускулните клетки, а не в стомаха, което в крайна сметка елиминира и креатиновото подуване

 

Предимствата му са:

· разтваря се по-добре и по-добре се усвоява,
· не причинява храносмилателни проблеми и подуване,
· увеличава обема на клетките,
· значително ускорява възстановяването и намалява умората по време на тренировка,
· не задържа вода.

 

Креатин Пируват

Този вид креатин е комбинация от креатин и пируват, съставка, която е относително нова и служи за изграждане на мускулна маса, обем и сила. Освен това увеличава наличието на мускулна енергия и помага за намаляване на мазнините. Комбинацията от тези две съставки осигурява синергичен ефект и по този начин ефективността им се увеличава петкратно.

 

Предимствата му са:

· увеличава наличието на мускулна енергия,
· увеличава общото ниво на креатин в тялото,
· не изисква прием на големи дози,
· ефективен е при изгаряне на мазнини,
· не причинявя подуване.

 

Магнезиев креатин хелат

Магнезиевият креатин хелат, също наричан Kreatin Magnapower е напълно нова форма, чийто патент държи гигантът Albion Laboratories. При употребата на този продукт е потвърдено подобряването на физическото представяне, повече мускулна енергия и по-кратък период на възстановяване. Магнезиевият креатин хелат увеличава количеството усвоен креатин в мускулната тъкан, предпазва креатина от циклизация, което осигурява по-голямо количество активна форма. Не изисква фаза на насищане, на задържа вода и не причинява подуване.

 

Предимствата му са:

· абсорбира се директно от мускулните клетки,
· не изисква фаза на насищане,
· достатъчна е по-малка доза, дори 5 пъти по-ниска в сравнение с креатин монохидрат,
· ефективен е дори без голямо колическто въглехидрати,
· не задържа вода,
· не причинява подуване.

 

Krea-Genic

Krea-Genic е друга нова форма патентован креатин с транспортна система, благодарение на което е стабилен в стомаха и в кръвта. Усвоява се по-добре и е стабилен в храносмилателната система, не се модифицира в нефективен креатинин. С висока скорост достига до клетките, което осигурява по-високо производство на ATP, мускулна енергия, подобрява физическото представяне и ускорява възстановяването. Позитивният ефект от приема му може да бъде забелязан още в първите дни.

 

Предимствата му са:

· усвоява се добре,
· стабилен е в храносмилателния тракт,
· не се превръща в креатинин,
· започва да действа веднага само след няколко приети дози.

 

Креатин HCL (Концентриран креатин хидрохлорид)

Най-модерната форма на креатин, често го наричат "креатин на бъдещето". Това е така поради факта, че има революционна формула, която се характеризира с екстремно ефективно усвояване, според научните проучвания цели 70% по-добре от креатин монохидрат.

 

Предимствата му са:

• изключително добре усвоим,
• разтваря се отлично, цели 59 пъти по-добре от другите форми,
• има уникално микро дозиране,
• не причинява странични ефекти като подуване, спазми и задържане на вода.

 

Креатин нитрат

Креатин нитрат е около 10-пъти по-добре разтворим във вода в сравнение с креатин монохидрат. Но не е потвърдено от нито едно проучване дали креатин нитрат е по-ефективен от креатин монохидрат. Но голямото му предимство е, че помага за увеличаване на азотната вазодилатация и увеличава абсорбцията за постиган на напомпване на мускулите. 

 

Предимствата му са:

• разтваря се добре във вода,
• усвоява се добре,
• подобрява разширяването на кръвоносните съдове.

 

Три-креатин цитрат

Този вид креатин представя напълно нова генерация креатинови добавки. В него има три молекули креатин, свързани с една молекула цитрат, благодарение на което има цели 10 пъти по-добра разтворимост в сравнение с креатин монохидрат, но има и висока билологична използваемост. Научно доказано е, че от креатин цинтрат в мускулите се абсорбират цели 90% креатин, докато при монохидрата едва 40%. Това означава, че при прием на по-ниски дози можете да постигнете по-добри резултати.

 

Предимствата му са:

• разтваря се добре във вода,
• усвоява се добре,
• причинява по-малко храносмилателни проблеми.

            

Повече информация относно креатина, дозирането на креатина, неговите странични ефекти, ефекта от употребата му и какво ще се случи, ако престанете да го ползвате, можете да прочетете в статията ни Ръководство за прием на креатин за максимален растеж на мускулната маса.

Покажи още

9 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Производител:
 1. OstroVit (3)
 2. ActivLab (2)
 3. GymBeam (2)
 4. Megabol (1)
 5. NOW Foods (1)
Вкус
 1. неовкусено (3)
 2. лимон (2)
 3. портокал (2)
 4. грейпфрут (1)
 5. зелена ябълка (1)
 6. лимон лайм (1)
 7. студен чай праскова (1)
 8. диня (1)
 9. касис с череша (1)
Опаковка (g)
 1. 300 g (2)
 2. 20 x 20 g (1)
 3. 500 g (1)
 4. 600 g (1)
Капсули
 1. 120 капс (3)
 2. 180 капс (1)
 3. 300 капс (1)
Текстура
 1. капсули (5)
 2. на прах (4)
Микс
 1. чист (6)
 2. смес (3)
Продуктови етикети
 1. Vegan (4)
 2. New (1)
 3. Discount 20% (1)
Цена
Филтриране по
Вегетариански (5)
Вегански (4)
Без глутен (9)
Без лактоза (9)
Био (9)
Без ГМО (9)
Без изкуствени подсладители (5)
Без пластмасови опаковки (9)
Без аспартам (9)
 1. Креатин Crea7in - GymBeam
  Креатин Crea7in - GymBeam
  94%
  94 % (417)
  23,95лв.
 2. Креатин HCl 120 капс - GymBeam
  Креатин HCl 120 капс - GymBeam
  92%
  92 % (52)
  20,95лв.
 3. Креатин Алкалин 1500 120 капс - Megabol
  Креатин Алкалин 1500 120 капс - Megabol
  70%
  70 % (52)
  23,95лв.
 4. Kre-Alkalyn® Creatine - NOW Foods
 5. Crea Shot 2.0 - ActivLab
  Crea Shot 2.0 - ActivLab
  80%
  80 % (5)
  36,50лв.
 6. T.C.M. - OstroVit
 7. Tricreatine Malate Pro 120 kaps
  Не е в наличност
 8. Tri-Creatine Malate Lemon - OstroVit
  Не е в наличност
 9. Creatine HCL - OstroVit
  Не е в наличност

9 продукти