Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Цинк

Цинк

Цинк е минерал, който участва в много процеси в тялото. Затова е необходимо да си го набавяме в нужните количества, тъй като подпомага нормалното функциониране на мъжкото и на женското тяло. Той е необходим на когнитивните функции, които включват памет и внимание. Но е важен и за нормалното функциониране на имунитета, както и за предпазването на клетките от оксидативен стрес. Това е сред причините цинкът да е честа съставка в много комплексни мултивитамини. Жените ще се зарадват да разберат, че той се грижи за здравето на кожата, косата, ноктите и костите. Освен това оказва влияние и върху репродуктивните функции и се грижи за поддържането на нормални нива на тестостерон в кръвта. Тестостеронът участва в много процеси в тялото. Той е много важен за мъжете, особено по време на пубертета и на сексуалното развитие. Той влияе на фертилитета, на репродуктивните функции и на нормалното функциониране на гениталиите. Способен е до някаква степен и да повиши либидото. Освен това, тестостеронът влияе на размера и силата на мускулите, както и на здравината на костите. 

 

Това е и причината силовите атлети и хората, които искат да повишат либидото, да се обръщат към цинка. Но той има и много други функции в тялото. Допринася допълнително за нормалното обработване на макронутриентите и мастните киселини и се грижи за здравето на зрението. Участва и в процеса по деление на клетките. Ползите от този минерал върху тялото не се подлагат под съмнение. Недостигът му може да доведе до появата на акне, до понижено представянето и да ниски нива на енергия. 

 

Съществуват много начини за включване на цинк към диетата ви. Можете да започнете да консумирате повече храни, богати на този минерал. Те включват месо, морска храна, бобови култури, ядки и семена, яйца и мляко. Ако не успявате да си набавите необходимите количества цинк, т.е. 10 мг на ден, винаги можете да прибегнете към хранителни добавки под формата на капсули и таблетки. Хелатният цинк бисглицинат към момента е сред продуктите, които се абсорбират най-добре от организма. Но можете да приемете и цинков пиколинат, цинков цитрат и цинков глюконат, които също са добри варианти. От вас зависи какво ще изберете.

Виж още
Опции за пазаруване
Категория
Производител:
Таблетки
Вкус
Капсули
Текстура
Микс
Продуктови етикети
Цена
Цена от - до
Филтриране по
  • Вегетариански (5)
  • Вегански (5)
  • Без глутен (9)
  • Без лактоза (9)
  • Био (1)
  • Без ГМО (7)
  • Без аспартам (9)
 1. Цинк 100 табл. - GymBeam
  Рейтинг:
  90 % (41)
  Специална цена 8,50 лв.
 2. Витамин C + цинк - GymBeam
  Рейтинг:
  100 % (8)
  Специална цена 12,88 лв.
 3. Цинков хелат (Бисглицинат) 100 таб. - GymBeam
  Рейтинг:
  100 % (15)
  Специална цена 15,50 лв.
 4. Цинк Пиколинат 150 таблетки - OstroVit
  Рейтинг:
  100 % (3)
  Специална цена 13,45 лв.
 5. Цинк Бисглицинат - Bodylab24
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 25,20 лв.
 6. БИО Цинк Zinc Plus - Purasana
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 25,95 лв.
 7. Triple Zinc - OstroVit
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 12,50 лв.
 8. Zinc Matrix - Reflex Nutrition
  Рейтинг:
  100 % (1)
  Специална цена 23,95 лв.
 9. Цинк и Магнезий - The Protein Works
  Рейтинг:
  100 % (1)
  Не е в наличност

9 продукти

Не намерихте това, което търсите? Свържете се с нас.