Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Комплексни аминокиселини

Комплексни аминокиселини

Комплексни аминокиселини

Комплексни аминокиселини са основния градивен компонент на белтъчините, който е изключително важен за растежа на мускулната маса. Възможно е да си ги набавите чрез храната, но най-често срещания начин на прием на аминокиселини са хранителните добавки. Аминокиселините могат да бъдат хидролизирани или нехидролизирани, но хидролизираните аминокиселини (присмляни с помощта на ензими) се усвояват по-добре от храносмилателната система.

Виж още

Комплексните аминокиселини са хранителни добавки, които съчетават балансирано количество есенциални и неесенциални аминокиселини. Тези аминокиселини действат синергично и се допълват. Тоест това е комплекс от аминокиселини жизненоважни за растежа на мускулната маса и нейното укрепване, но подходящи и за хора на диета. Със сигурност ще оцените и факта, че не натоварват храносмилането.

Есенциалните аминокиселини са аминокиселини, които тялото не е способно да синтезира и затова е необходимо да си ги набавяме чрез храната или хранителните добавки. Сред тях са например метионинът, лизинът, левцинът, валинът и изолевцинът. Последните три са аминокиселини с разклонена верига ВСАА и съставят до една трета от белтъчините, намиращи се в мускулите.

Неесенциалните аминокиселини са аминокиселини, които тялото ни е способно да синтезира, но въпреки това са точно толкова важни колкото есенциалните. Недостигът им може да се появи особено по време на тренировки и физическо натоварване, затова е необходимо да си ги набавяме чрез хранителни добавки. Към неесенциалните аминокиселини принадлежат аланинът, аспарагинът, глицинът, глутаминът и аргининът.

Разделяме комплексните аминокиселини в зависимост от техния произход и състав на следните групи:

Whey аминокиселини

В тяхната основа са суроватъчните аминокиселини, които предлагат уникален аминокиселинен профил за изграждане и растеж на мускулна маса, повишаване на силата и ускоряване на регенерацията. В зависимост от начина на преработка, делим суроватъните аминокиселини на суроватъчен концентрат, изолат и хидролизат. Засищат добре и действат като антиоксидант за укрепване на имунната система.

Beef аминокиселини

Тяхната основа е чист хидролизиран телешки протеин, който подпомага растежа на мускулите и едновременно с това предотвратява катаболизма. Те са идеални за спортистите особено в периода на покачване на сила и обем. Едновременно с това са подходящи за всички, които спортуват активно, защото согиряват максимална еластичност и твърдост на мускулната тъкан. Друго предимство е, че създават условия, подходящи за възобновяването на мускулните белтъчини.

Liver аминокиселини

Наричат се и чернодробни аминокиселини, тъй като произхождат от чист и естествен екстракт от черния дроб на добитък. Огромното предимство на този вид аминокиселини е и това, че могат да се използват и от хора, които страдат от лактозна непоносимост. Подпомагат растежа на мускулна маса и поддържат необходимото ниво на азот в тялото.

Основната класификация на формите на аминокиселини:

Аминокиселините може да се приемат в различни форми на хранителни добавки. Към основните форми принадлежат:

Таблетна форма на аминокиселини

Таблетките са една от любите форми на аминокиселини. Складират се лесно и са практични. Тяхното предимство е лесното смятане на количеството аминокиселини, благодарение на стандартизирания брой аминокиселини на таблетка.

Прахообразна форма на аминокиселини

Благодарение на лесното приготовление са любими най-вече на културистите и хората, които желаят бърз растеж на мускулната маса. Огромното им предимство е, че се усвояват много по-лесно от таблетките. Аминокиселините на прах могат да се смесят с вода създавайки коктейли, или може да изберете чистите концентрирани аминокиселини. Подходящи са като хранителни добавки, но и като част от питейния режим преди, по време на и след тренировка. Освен че подпомагат растежа на силата и мускулната маса, отлично предпазват и регенерират мускулатурата. Освен това можете да си изберете между множество вкусови варианти, които придават на аминокиселините на прах отличен вкус.

Течна форма на аминокиселини

Освен на културистите и спортистите, тази форма на аминокиселини е любима и на хората със средно или малко физическо натоварване. Предимството е, че се усвояват бързо в кръвта и по този начин почти мигновено се превръщат в източник на основните необходими вещества. Можете да го използвате преди, по време на и след тренировка.“

Скрий описанието
Опции за пазаруване
Категория
Производител:
Таблетки
Опаковка (ml)
Опаковка (g)
Вкус
Капсули
Текстура
Микс
Продуктови етикети
Цена
Цена от - до
Филтриране по
  • Вегетариански (12)
  • Вегански (3)
  • Без глутен (17)
  • Без лактоза (16)
  • Био (19)
  • Без ГМО (8)
  • Без аспартам (18)
 1. ProAMINO 390 г - GymBeam
  Рейтинг:
  98 % (282)
  Специална цена 17,00 лв.
 2. Аминокиселини Hydro BCAA - ProSupps
  Рейтинг:
  84 % (12)
  Специална цена 27,95 лв.
 3. Amino Beast - BeastPink
  Рейтинг:
  99 % (79)
  Специална цена 25,90 лв.
 4. ProAMINO stim-free - GymBeam
  Рейтинг:
  98 % (22)
  Специална цена 27,97 лв.
 5. Amino X - BSN
  Рейтинг:
  93 % (262)
  Специална цена 36,00 лв.
 6. Аминокиселини AminoPro - PRO!BRANDS
  Рейтинг:
  91 % (16)
  Специална цена 3,30 лв.
 7. Аминокиселини Amino Energy - Optimum Nutrition
  Рейтинг:
  91 % (39)
  Специална цена 39,90 лв.
 8. Plasmex Blood Amino 350 caps - Megabol
  Рейтинг:
  100 % (7)
  Специална цена 27,95 лв.
 9. Amino 2700 - Universal Nutriton
  Рейтинг:
  100 % (2)
  Специална цена 44,50 лв.
 10. Amino Power Liquid - Nutrend
  Рейтинг:
  100 % (1)
  Специална цена 26,30 лв.
 11. Течен амино комплекс - Mammut Nutrition
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Специална цена 21,95 лв.
 12. Мостра ProAMINO - GymBeam
  Рейтинг:
  100 % (2)
  Специална цена 1,99 лв.
 13. BCAA Intra Fusion - Reflex Nutrition
  Рейтинг:
  100 % (1)
  Специална цена 35,95 лв.
 14. Аминокиселини Amino Build Next Gen - MuscleTech
  Рейтинг:
  100 % (1)
  Специална цена 37,90 лв.
 15. Premium Amino Powder - Weider
  Рейтинг:
  0 % (0)
  Не е в наличност
 16. Sample Hydro BCAA - ProSupps
  Рейтинг:
  100 % (2)
  Не е в наличност
 17. Аминокиселини Beef&Egg 500 таб - GymBeam
  Рейтинг:
  91 % (33)
  Не е в наличност
 18. Аминокиселини Amino Build Next Gen - MuscleTech
  Рейтинг:
  100 % (3)
  Не е в наличност
 19. Uni-liver - Universal Nutrition
  Рейтинг:
  93 % (4)
  Не е в наличност

20 продукти

Не намерихте това, което търсите? Свържете се с нас.