Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

L-Глутамин – GymBeam

Производител: GymBeam
Рейтинг:
94 %

L-глутаминът е отличен начин за увеличаване, защита и регенериране на мускулната маса. Той е аминокиселина, която подсилва имунната система, регулира баланса на протеини, предотвратява загубата на мускулна маса, повишава секрецията на растежния хормон, ускорява регенерацията на клетките и има анаболен ефект. Той създава до 60% от аминокиселините в мускулите, за това е препоръчително неговото включване в режима ви при интензивни упраженения.

В наличност
Специална цена   12,95 лв. Стандартна цена   0,00 лв. Цена за доставка от 4.00 лв.
(Безплатна доставка при поръчка на стойност над 75.00 лв.)

L-глутамин за имунната система и мускулната защита

L-глутаминът е една от най-често срещаните аминокиселини в нашето тяло и представлява повече от 61% от мускулната тъкан. Състои се от 19% азот и следователно е основният транспортер на азот до мускулните клетки. Глутаминът осигурява достатъчно материал за растежа и възстановяването на мускулите. Заедно с BCAA, той е една от най-често използваните добавки за мускулна защита и регенерация.

Произвежда се от неесенциална аминокиселина, глутаминова киселина, която тялото не може да произведе. В периоди на стрес, болест или интензивен тренинг, мускулите и имунната система се нуждаят от много повече глутамин отколкото тялото може да произведе, затова е нужно глутаминът да се приеме като добавка. Използването на Л-глутамин като хранителна добавка намалява разрушаването на мускулите и има положителен ефект върху нивата на растежния хормон.

 

Защо да приемате L-глутамин?

Постоянният прием на L-глутамин от Gym Beam създава антикатаболно състояние и дори още от първата доза стимулира производството на растежен хормон. Ако след всяка тренировка организма е снабдяван с необходимото количество глутамин с цел растежа на мускулните клетки, ще се достигне до ситуация, в която нашите мускули няма да са зависими от потреблението на собствения глутамин, който се намира в тялото.

 

L-глутаминът се нарежда между превантивните и регенериращи хранителни добавки със силен анти-катаболитен ефект. По време на тренировката нивото на глутамин в организма е ниско, което намалява силата, издръжливостта и регенерацията. Може да се изненадате, но може да отнеме до 6 дни, докато глутаминът се върне към нормалните си нива. Той играе ключова роля в детоксикацията на организма, регулира производството на гликоген в черния дроб и е гориво в много тъкани. Последните проучвания показват, че вече 2 g L-глутамин може да повиши нивата на растежния хормон с до 400%.

 

Предимства и ефекти на добавката L-глутамин

 • предотвратява катаболизма (загубата) на мускулната маса
 • 100% Л-глутамин произведен с ферментация
 • предотвратява производството на млечна киселина в мускулите
 • подпомага поддържане на обема и хидратацията на клетките
 • ускорява заздравяването на раните
 • увеличава производството на гликоген в черния дроб
 • регулира баланса и метаболизма на протеините
 • основен източник на енергия за имунната система
 • подобрява функционирането на червата и храносмилателния тракт
 • насърчава производството на тестостерон и хормон на растежа
 • предоставя защита на организма от прекомерно изтощаване
 • ускорява лечението на язви


За кого е предназначен L-глутамин?

По никакъв начин глутамина не принадлежи единствено към културизма и фитнес средите. Въпреки, че играе най-важна роля в крайната фаза преди състезания, като цяло той играе важна роля при увеличаване на производителността и намаляване на телесното тегло. Подходящ е за изграждане. Неговата роля обаче е незаменима във всеки спорт, независимо дали това е лека атлетика, спортове за издръжливост или енергийно-взискателни спортове като триатлон или бойни спортове.

 

Състав

Без аромат: L-глутамин 100%.

С аромат на лимон/лайм: L-глутамин, натурални аромати, ябълчена киселина, подсладител (сукралоза), естествени багрила.

 

Дозировка

Основната доза е 5 g, което е 1 чаена лъжичка и се смесва в 200 ml вода два пъти дневно. В деня на тренинг препоръчваме да се вземат 5 грама 1 час преди тренировка и 5 грама веднага след тренировка. В дните, в които не тренирате, вземете 5-10 g l-глутамин преди лягане.

Лимон/лайм: Разбъркайте препоръчителната доза от 7 g (1 лъжичка) в 250 ml вода. Консумирайте два пъти на ден.

Дневната доза не трябва да надвишава 20g. За топ спортисти с тегло над 100 кг дневната доза не трябва да надвишава 40 грама.

Подходящо време за приемане:

 • преди тренировка - да предпази мускулите и да изгори само мазнините по време на тренировка
 • след тренировка – най-бързо ще достигне до мускулите, за да ги предпази и регенерира
 • вечер - за повишена секреция на растежен хормон
 • сутрин - за допълване на хранителните вещества в мускулите

 

Хранителни стойности

Хранителни стойности (неароматизиран)1 доза (5 g)
L-глутамин 5000 mg
Хранителни стойности (лимон/лайм)1 доза (7 g)
L-глутамин 6250 mg
Мнения на клиенти

L-Глутамин – GymBeam

Напишете своето собствено мнение
Вашето мнение за:L-Глутамин – GymBeam
Вашата оценка

Вкус

Product detail
Bбруто тегло кг.
нето тегло кг.
височина cm
wширина cm
lдължина cm
Баркод
HS Code
Категория
Въпроси от клиенти

L-Глутамин – GymBeam

Напишете въпрос
Напишете отговор