Ашваганда

Ашваганда позната още и като Индийски женшен и Индийска зимна череша, е растение, което се използва в Аюрведа за различни цели. Основната му активна съставка са стероидните лактони, познати още и като витанолиди, които се съдържат основно в корените на растението. Екстрактите от ашваганда, които се използват най-често, обикновено са стандартизирани, за да съдържат точно тези съединения.

Ашваганда принадлежи към категорията на адаптогените, които са вещества с множество ползи, като най-популярните са подпомагането на адаптацията и устойчивостта при умствено и физически предизвикателни ситуации. Затова онези от вас, които искат да се погрижат за умственото си здраве, за защитните сили на тялото си по време на предизвикателни периоди и за качествения си сън, ще оценят тези вещества точно толкова, колкото и хората с динамична работа.

 

Ашваганда се счита също и за ноотропик, а именно група от вещества, които са известни с това, че се грижат за нервната система, мозъчното представяне и когнитивните функции. Студенти, мениджъри и други хора, които имат нужда от по-добра концентрация и способност да планират или използват ума си максимално, и то всекидневно, могат да се възползват от качествата на ашваганда.

 

Също така, това растение се използва и в случаи, в които е необходима по-добра грижа за мъжкото и женското репродуктивно здраве, както и за кардиоваскуларните функции.

 

Под каква форма ще откриете ашваганда на пазара?

Най-често се среща под формата на капсули, които съдържат значително количество богат екстракт от витанолиди. Интересна алтернатива е продуктът, на чийто етикет ще откриете названието KSM-66. То индикира значително количество от други активни съставки. Ала ако предпочитате друга форма, освен капсулите, можете да откриете ашваганда на прах.

 

Как да приемате ашваганда?

Екстрактът от корен на ашваганда обикновено се приема в доза от 300-600 мг на ден. Ала е необходимо да сте търпеливи с употребата му, тъй като може да отнеме време преди ефектите да се проявят. Обикновено това става след няколко седмици.

 

Ако искате да научите повече за това растение с множество ползи, не се колебайте, а прочетете статията ни: Ашваганда: ефекти, ползи и препоръчителен прием през погледа на науката. 

Покажи още

6 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Производител:
 1. GymBeam (4)
 2. ActivLab (1)
 3. NOW Foods (1)
Вкус
 1. неовкусено (1)
Опаковка (g)
 1. 100 g (1)
цвят
 1. shadow (6)
 2. lilac (1)
 3. ivory (1)
 4. violet (1)
Капсули
 1. 90 капс (4)
 2. 180 капс (2)
 3. 60 капс (1)
Текстура
 1. капсули (5)
 2. на прах (1)
Микс
 1. чист (5)
 2. смес (1)
Правна категория на продукта
Продуктови етикети
 1. Vegan (4)
 2. Best Seller (1)
 3. BIO (1)
Цена
Филтриране по
Вегетариански (4)
Вегански (4)
Без глутен (6)
Без лактоза (5)
Био (1)
Без ГМО (6)
Без изкуствени подсладители (5)
Без пластмасови опаковки (6)
Без аспартам (6)
 1. Ashwagandha - GymBeam
  Ашваганда - GymBeam
  90%
  90 % (235)
  От 17,95лв.
 2. Ashwagandha KSM-66® - GymBeam
  Ашваганда KSM-66® - GymBeam
  100%
  100 % (3)
  21,50лв.
 3. Bio Ashwagandha powder - GymBeam
  БИО Ашваганда на прах - GymBeam
  85%
  85 % (15)
  9,95лв.
 4. Ashwgandha - ActivLab
  Ашваганда - ActivLab
  100%
  100 % (2)
  19,95лв.
 5. Ashwagandha KSM-66® 500mg - GymBeam
  Не е в наличност
 6. Ashwagandha 450 mg - NOW Foods
  Не е в наличност

6 продукти