Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Колаген

Колаген

Колаген е популярен протеин, използван в различни индустрии. Той е особено популярен сред жените заради възможния си положителен ефект върху качеството на ноктите, кожата, косата и цялостната красота. Важен е обаче и за мъжете, особено за спортистите, които го използват, за да се грижат за ставите, мускулите, връзките и костите си. С напредването на възрастта тялото ни постепенно губи колаген, поради което възрастните хора често се оплакват от болки в ставите и други проблеми с движението. Можете да се възползвате от приема на колаген на всяка възраст. Хората, като например веганите, които избягват животински продукти, не трябва да забравят за приема на колаген, тъй като животинските продукти са чудесен източник на колаген.

Виж още

Колагенът е неразделна част от съединителната тъкан в костите, черния дроб, бъбреците, сърцето, зъбите и кожата. Има няколко вида колаген, всеки от които е доминиращ в различна тъкан. В организма ни има колаген тип I., II., III и IV. Колагенът от тип I се среща в кожата, сухожилията, костите, връзките, дентина и интерстициалните тъкани. Колаген тип II се намира в хрущялите и желатиновата маса в окото. Колагенът тип III присъства главно в кожата, мускулите и кръвоносните съдове. Последният от споменатите - колагенът тип IV. колагенът се среща във всички базални мембрани. Той е важен за нашето тяло главно защото забавя стареенето на кожата, подпомага правилното функциониране на ставите, мускулния растеж, защитава здравето на костите, а също така е важен и за сърдечно-съдовата система.

 

Колагенът обикновено идва от животни като морски дарове и говеда. Mорският колаген съдържа предимно колаген от тип I, така че е особено популярен сред жените, които се стремят да подобрят качеството на косата или кожата си. Той обаче е функционален и за връзките, сухожилията и костите. Практичен е най-вече защото съдържа по-малки частици, които се абсорбират и усвояват по-добре. От тази гледна точка хидролизираният телешки колаген също е чудесен избор. Той преминава през процес, при който колагеновите влакна се разграждат на малки вериги от аминокиселини, които лесно се усвояват. Хидролизираният колаген се отличава с комплексен аминокиселинен профил. Колагеновите продукти често са обогатени с витамин C, който е от съществено значение за производството на колаген в организма.

 

Можете да приемате колаген в много форми, като колагенов шотна прахпод формата на капсули или RTD напитка.


Ако искате да научите повече за колагена и също така да разберете кой тип е най-подходящ за вас, прочетете нашата статия Как да изберем най-добрия колаген за здрава кожа и стави?

Скрий описанието
Опции за пазаруване
Категория
Производител:
Опаковка (ml)
Опаковка (g)
Вкус
Available for SDD
Капсули
Текстура
Микс
Продуктови етикети
Цена
Цена от - до
Филтриране по
  • Вегетариански (5)
  • Вегански (5)
  • Без глутен (5)
  • Без лактоза (4)
  • Био (5)
  • Без ГМО (5)
  • Без аспартам (5)
 1. Хидролизиран телешки колаген RunCollg – GymBeam
  Рейтинг:
  98 % (201)
  Специална цена 22,00 лв.
 2. Colla Pink - BeastPink
  Рейтинг:
  97 % (332)
  Специална цена 20,50 лв.
 3. Колаген Marine Beauty – BeastPink
  Рейтинг:
  94 % (25)
  Специална цена 22,90 лв.
 4. Collagen Beauty Shot - BeastPink
  Рейтинг:
  94 % (23)
  Специална цена 3,50 лв.
 5. Колаген + Витамин C - OstroVit
  Рейтинг:
  100 % (15)
  Специална цена 19,90 лв.

5 продукти

Не намерихте това, което търсите? Свържете се с нас.