Ксилитол

Ксилитол е категория, в която ще откриете продукти, съдържащи натуралния подсладител ксилитол, който често може да се открие сред природата. Той е част от някои плодове и зеленчуци и най-вече от дървото бреза. Затова ксилитолът често е наричан брезова захар. Нарежда се сред захарните алкохоли (полиоли) и има най-високо ниво на сладост, което се равнява на традиционната (тръстикова) захар. Ала той се различава от захарта по ниския гликемичен индекст, който притежава и по това, че се отразява в много по-малка степен върху нивата на кръвната захар.

В сравнение със захарта може да се похвали с приблизително 40% по-малко калории. Това означава, че е идеалният подсладител за всеки, който иска да намали приема си на енергия, да отслабне или просто да консумира по-малко захар. В случай, че решите да заместите захарта с ксилитол, вие ще се погрижите за минерализацията на зъбите си, както и за цялостното здраве на зъбите си.

 Покажи още

Как да използвате ксилитол?

Ксилитолът има множество употреби и можете да го използвате така, както захарта. Идеален е за подслаждане на чай, кафе и всякакви други напитки. Можете да го използвате и при готвене и печене на любимите ви здравословни вкусотии. Така рецептите ви ще запазят отличния си вкус, но ще съдържат много по-малко калории.

Подсладете живота си с ксилитол, който съдържа до 40% по-малко калории в сравнение със захарта.

Ако искате да научите повече за ксилитола, прочетете статията ни: Заместители на захарта - кой подсладител е най-подходящ за вас?

 Покажи по-малко

3 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Производител
 1. GymBeam (2)
 2. Wolfberry (1)
Вкус
 1. неовкусено (1)
Маса в грамове
 1. 1000 g (1)
 2. 350 g (1)
Цветове
 1. shadow (2)
Форма
 1. на прах (2)
 2. хранителни продукти (1)
Смес
 1. чист (3)
Правна категория на продукта
Цена
Филтриране по
Вегетариански (3)
Веган (3)
Без глутен (3)
Без лактоза (3)
Био (3)
Без ГМО (2)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (3)
Без аспартам (3)
 1. Ксилит 1000 g - GymBeam
  Ксилитол 1000 g - GymBeam
  100%
  100 % (34)
  21,50лв.
 2. Xylitol - sweetener - GymBeam
  Ксилитол 350 g - GymBeam
  100%
  100 % (8)
  11,95лв.
 3. Xylitol 350 g - Wolfberry
  Не е в наличност

3 продукти