Този сайт използва Бисквитки с цел предоставяне на услуги, реклами и анализ на трафика. Използвайки сайта вие се съгласявате с употребата на Бисквитки. Повече информация
Аргинин
Аргинин - аминокиселина, която е съставна част от протеините и е изключително важна за човешкия организъм - тя участва в различни физиологични процеси. Такива процеси са, например, увеличаването на производството на мускулен хормон, образуването на колаген, както и процесите, свързани с анаболизацията. Той също така помага при заздравяването на раните, ефективен е за изгаряне на мазнините и увеличава нивото на NO (ефект на напомпването). Аргинин се съдържа в някои храни, като например ядки, сусам и семена от ядкови плодове, шоколад или пшеничен хляб. В допълнение, аргининът подпомага правилното функциониране на черния дроб и производството на сперматозоиди и освен това подобрява отвеждането на млечната киселина от мускулите, което спомага за облекчаване на мускулната треска.
Аргининът и неговите предимства
-
подпомага растежа на мускулна маса
-
увеличава нивото на NO - "ефект на напомпването"
-
участва в образуването на креатин
-
ефективен е за изгаряне на мазнините
-
облекчава мускулната треска
-
ускорява заздравяването на раните
-
участва в производството на колаген
-
подпомага чернодробната функция
-
увеличава сексуалното желание
-
помага при производството на сперматозоиди
-
детоксикира амоняка
L-аргининът носи ползи както за мъжете, така и за жените
L-аргининът помага при лечението на еректилна дисфункция, увеличава сексуалното желание, а освен това помага и за загуба на телесно тегло. L-аргининът може да произвежда азотен оксид, който спомага за отпускане на мускулатурата и по този начин за по-добро кръвообращение в тялото.