Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Други аминокиселини

Други аминокиселини

Други аминокиселини  е продуктова категория, в която можете да намерите всички важни аминокиселини самостоятелно, тоест не в комбинация с други. Тук спадат: левцин, аргинин, глутамин, лизин, таурин, цитрулин малат и много други. Съдържащите се в тях белтъчини и аминокиселини са важни за всички, но най-вече за хората, които се стремят към здравословно покачване на чиста мускулна маса. Не винаги е възможно да приемаме оптимално количество аминокиселини от храната, затова е важно да ги приемаме под формата на хранителни добавки. Повечето от тях преминават през процеса хидролиза, благодарение на което не натоварват храносмилането.

Виж още

Левцинът е есенциална аминокиселина и най-важната аминокиселина от ВСАА. Освен това участва в растежа на мускулната маса, подпомага протеиновия синтез, ускорява регенерацията след физическо натоварване и предотвратява намаляването на мускулната тъкан по време на диети за отслабване.

Аргининът повишава производството на растежен хормон, повишава нивото на NO (азотен оксид), подпомага растежа на мускулна маса, подобрява заздравяването на рани и подпомага протеиновия метаболизъм.

Глутаминът е отлично средство за растеж, защита и регенерация на мускулната маса. Става въпрос за аминокиселина, която подобрява имунитета, регулира баланса на белтъчини, предотвратява загубата на мускулна маса, повишава секрецията на растежен хормон, ускорява клетъчната регенерация и има анаболен ефект. Съставя до 60% от аминокиселини в мускулите.

Лизинът е аминокиселина, която играе важна роля в изграждането на мускулите, заздравяването и ревитализацията на тялото при умора и претрениране. Може да предпазва от настинки и херпес и ускорява заздравяването на спортни травми и възстановяването след операция. Също така поддържа положителен азотен баланс, като по този начин подпомага изграждането на анаболна среда в тялото.

Цитрулин малатът е комбинация от аминокиселините L-цитрулин и малат (ябълчена киселина), която предлага повишаване на работоспособността, потискане на умората и ускоряване на регенерацията. Цитрулинът подобрява кръвообращението в мускулите, повишава силата и премахва токсините като млечна киселина или амонияк, а малатът повишава нивото на АТР.

Бета аланинът е неесенциална аминокиселина, която подпомага повишаването на мускулната сила, подобряване на работоспособността и повишаването на издръжливостта, потиска умората и предотвратява производството на млечна киселина. Подходяща е за силови спортове, интензивни и експлозивни тренировки, но и за упражнения за издръжливост.

Тирозинът е неесенциална аминокиселина с антикатаболни свойства, която подпомага метаболизма, ускорява регенерацията и повишава физическата издръжливост.

Тауринът е известен особено благодарение на етикетите на енергийните напитки, поради което обществото смята, че е вредно вещество. Истината обаче е, че се добавя към тези напитки точно поради положителните си свойства и с цел да намали негативните ефекти на кофеина. Става въпрос за бета-аминоетансулфонова киселина, която се създава единствено от цистин и производството ѝ създава и множество витамин В6. Тауринът се отделя с урината и жлъчката, тъй като е част от нея.

Скрий описанието
Опции за пазаруване
Категория
  Производител:
  Вкус
  Опаковка (g)
  Опаковка (ml)
   Таблетки
   цвят
    Капсули
    Материал
     Текстура
     Микс
     Размер
      Метод на преработка на протеина
       Източник на протеини
        Продуктови етикети
         Цена
         Цена от - до
         Филтриране по
          • Вегетариански (6)
          • Вегански (5)
          • Без глутен (10)
          • Без лактоза (9)
          • Био (9)
          • Без ГМО (8)
          • Без аспартам (9)
         1. Цитрулин Малат - GymBeam
          Рейтинг:
          89% (43)
          Специална цена   36,95 лв.
         2. L-Левцин на прах инстантен - GymBeam
          Рейтинг:
          100% (8)
          Специална цена   18,95 лв.
         3. L-Лизин - GymBeam
          Рейтинг:
          100% (16)
          Специална цена   6,95 лв.
         4. Tyrosine 120 kaps - Nutrend - bez príchute
          Рейтинг:
          0% (0)
          Специална цена   37,50 лв.
         5. Таурин - GymBeam
          Рейтинг:
          96% (20)
          Не е в наличност
         6. Tyrosine - Scitec Nutrition
          Рейтинг:
          0% (0)
          Не е в наличност
         7. L-Глутамин TABS 300 таблетки - GymBeam
          Рейтинг:
          97% (22)
          Не е в наличност
         8. GABA 500 mg - Now Foods
          Рейтинг:
          0% (0)
          Не е в наличност
         9. Lysine 90 kaps - Scitec Nutrition
          Рейтинг:
          0% (0)
          Не е в наличност
         10. Leucine 100 капс - Scitec Nutrition
          Рейтинг:
          100% (1)
          Не е в наличност

         10 продукти