NOW Foods Други аминокиселини

Други аминокиселини от производител NOW Foods е категория продукти, в която ще намерите аминокиселини, като цитрулин, орнитин, таурин и лизин. Всяка от тях играе различна роля в тялото. Някои участват в растежа на мускулната маса и подпомагат оптималното функциониране на мускулите, други влияят върху спортното представяне, съня, справянето със стреса, настроението и паметта.

Кои са функциите на другите аминокиселини?

Лизинът се нарежда сред есенциалните аминокиселини, които тялото ни не може да произведе самостоятелно. Затова е необходимо да си гарантираме техния прием чрез диетата или с помощта на хранителни добавки. Тази аминокиселина е една от градивните единици на протеините, които образуват мускули и други тъкани в тялото. Така се свързва директно с растежа и предпазването на мускулната маса, което е важно при всяка активност. По-често се използва в комбинация с други есенциални аминокиселини под формата на следтренировъчна напитка.

Аминокиселината, наречена цитрулин е способна да се превърне в аргинин в тялото, който от своя страна е предшественик на азотния оксид. Той разширява кръвоносните съдове и така подпомага притока на кръв към мускулите. Благодарение на това, гарантира захранването на работещите мускули с кислород и хранителни вещества, както и ефективното премахване на отпадачните продукти от метаболизма. Това води до по-качествено възстановяване и прави цитрулина много популярна част от предтренировъчните напитки, които подпомагат представянето.

Цитрулин в комбинация с аргинин и орнитин са важна част от цикъла на урея, който участва в естествената детоксикация на тялото. Тези аминокиселини вземат участие в разграждането на излишния амоняк, нивата на който обикновено се увеличават по време на високоинтензивна спортна активност. Както може би знаете, високите нива на амоняк причиняват умора, а тези аминокиселини могат да помогнат за забавянето ѝ.

Тауринът е често срещана съставка в енергийните напитки, тъй като влияе едновременно на физическото и на умственото представяне. Съдържа се естествено в мозъка и мускулите, където играе важна роля в процеси, свързани с тяхното функциониране. Когато говорим за умствено представяне, трябва да споменем и тирозина, който е предшественик на хормоните на щитовидната жлеза, както и на допамина и адреналина. Тези две вещества са особено важни за справянето със стресови ситуации, концентрацията, но и за предизвикването на усещане за удовлетворение и добро настроение. Това е и причината тирозинът да се нарежда сред популярните ноотропици, които се използват за подпомагане на мозъчните функции, като памет и мисловна дейност.

Следва есенциалната аминокиселина триптофан, която влияе на настроението, усещането за удовлетвореност и съня. Причината е, че е предшественик на невротрансмитера серотонин, който е тясно свързан с тези сфери. От своя страна теанинът е известен с успокояващия ефект, който оказва върху цялото тяло. Той действа в комбинация с кофеина и може да забави действието му. Това със сигурност ще е от полза за онези, които са чувствителни към кофеина. 

Цистеин и глицин са необходими за производството на един от най-популярните антиоксиданти, наречен глутатион. Така се предпазват клетките в тялото от оксидативен стрес. В тази връзка, трябва да споменем аминокиселината карнозин, която също може да се похвали с антиоксидантен ефект.

Благодарение на различните си и разнообразни ефекти върху тялото, тези вещества са популярна част от хранителните добавки за атлети, но и за всеки, който би искал да подпомогне физическото и умственото си представяне.

Покажи още

14 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. GymBeam (17)
 2. NOW Foods (14)
 3. OstroVit (4)
 4. Nutrend (2)
 5. Bodylab24 (2)
 6. ActivLab (1)
 7. Mammut Nutrition (1)
Опаковка (g)
 1. 170 g (1)
Таблетки
 1. 90 табл (1)
 2. 100 табл (1)
Капсули
 1. 100 капс (5)
 2. 120 капс (3)
 3. 90 капс (2)
 4. 200 капс (1)
 5. 60 капс (1)
Текстура
 1. капсули (11)
 2. на прах (1)
 3. таблетки (1)
 4. дъвчаща таблетка (1)
Микс
 1. чист (12)
 2. смес (2)
Продуктови етикети
 1. Vegan (13)
 2. BIO (1)
Цена
Филтриране по
Вегетариански (13)
Вегански (13)
Без глутен (14)
Без лактоза (12)
Био (1)
Без ГМО (12)
Без изкуствени подсладители (6)
Без пластмасови опаковки (14)
Без аспартам (14)
 1. L-Tyrosine 750 mg, Extra Strength - NOW Foods
 2. Таблетки за дъвчене с вкус на портокал GABA - NOW Foods
 3. GABA Powder - NOW Foods
  GABA Pure Powder - NOW Foods
  0%
  0% (0)
  21,95лв.
 4. L-Tryptophan 500 mg - NOW foods
 5. L-Lysine 500 mg Veg Caps. - NOW Foods
 6. L-Theanine 100 mg - NOW Foods
 7. L-Theanine Double Strength 200 mg - NOW Foods
  L-Theanine Double Strength 200 mg - NOW Foods
  40%
  40 % (1)
  71,95лв.
 8. Proline 500 mg - NOW Foods
  Proline 500 mg - NOW Foods
  0%
  0% (0)
  47,95лв.
 9. L-Lysine 500 mg Tabs. - NOW Foods
  L-Лизин 500 mg - NOW Foods
  100%
  100 % (1)
  23,95лв.
 10. L-Ornithine 500 mg - NOW Foods
 11. Glycine 1000 mg - NOW Foods
  Не е в наличност
 12. Taurine, Double Strength 1000 mg - NOW Foods
  Не е в наличност
 13. L-Methionine 500 mg - NOW Foods
  Не е в наличност
 14. GABA 500 mg - Now Foods
  Не е в наличност
  GABA 500 mg - Now Foods
  100%
  100 % (6)

14 продукти