Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Колагенови добавки за стави

Колагенови добавки за стави

Колагенови добавки за стави

Колагенови добавки за стави подпомагат здравето на ставите и осигуряват на тялото вещества, които стимулират ефективно възстановяване на ставите и хрущялите и подобряване на цялостната подвижност. Тези добавки, приличащи на желатинови бонбони, ще осигурят най-доброто хранене на ставите, ще забавят процеса на стареене на костите, ставите и хрущялите и допълнително ще подпомогнат растежа и качеството на косата, ще премахнат чупливостта на ноктите и ще помогнат за регенерацията на кожата. Трябва да се отбележи, че износването на ставите може да се случи не само с напредване на възрастта, както и не само при недостатъчно движение и заседнала работа. По същия начин активните спортисти и активните хора често се сблъскват с този проблем и заради това е необходимо да се осигури адекватно хранене за ставите.

Виж още

Колагенът е един от протеините, които са част от нашето тяло и е ключов структурен компонент не само на съединителните тъкани. За опорно-двигателния апарат най-важен е приемът на колаген тип II, намиращ се в хрущялите. Не бива обаче да забравяме за колаген тип I, който е например в костите, сухожилията и връзките, или колаген тип III, който се среща например в мускулите. Недостигът на колаген в тялото може да се прояви в болки в ставите, втвърдяване на връзките и сухожилията, недостатъчна гъвкавост или мускулна слабост. Този отрицателен ефект обаче може да бъде предотвратен с достатъчен прием на колаген.

 

Колагенът в повечето случаи се получава от животински съединителни тъкани, най-често от морски дарове, които се отличават с отлично усвояване, или от телета. Във връзка с абсорбцията можем да препоръчаме например хидролизиран колаген. Той преминава през процес, при който колагеновите влакна се разграждат на малки вериги от аминокиселини, които лесно се усвояват.

 

В продуктите с колаген често ще намерите витамин С, който е от съществено значение за процеса на производство на колаген.

 

Можете да изберете под каква форма да набавите колаген на тялото си. Най-честият избор са например шотове, напитки, капсули или колаген на прах. Ако все още имате въпроси относно колагена и ставите, прочетете нашата статия Кой тип колаген е най-подходящ за ставите?

Скрий описанието
Опции за пазаруване
Категория
Производител:
Опаковка (g)
Вкус
Капсули
Текстура
Микс
Продуктови етикети
Цена
Цена от - до
Филтриране по
  • Вегетариански (5)
  • Вегански (5)
  • Без глутен (5)
  • Без лактоза (5)
  • Био (5)
  • Без ГМО (4)
  • Без аспартам (5)
 1. Хидролизиран телешки колаген RunCollg – GymBeam
  Рейтинг:
  98 % (201)
  Специална цена 22,00 лв.
 2. Colla Pink - BeastPink
  Рейтинг:
  97 % (332)
  Специална цена 20,50 лв.
 3. Добавка за стави Articular Drink 390 г – GymBeam
  Рейтинг:
  93 % (192)
  Специална цена 21,50 лв.
 4. Flexit Gelacoll - Nutrend
  Рейтинг:
  92 % (33)
  Специална цена 37,00 лв.
 5. Колаген + Витамин C - OstroVit
  Рейтинг:
  100 % (15)
  Специална цена 19,90 лв.

5 продукти

Не намерихте това, което търсите? Свържете се с нас.