Хранене и здравословен начин на живот

Привлича ли ви леглото след вкусно и обилно хранене? Умората и затрудненото концентриране след хранене са доста често срещан проблем. Те могат да бъдат причинени от няколко фактора, като например определен вид храна, размер на порцията или времето за хранене. Ако обаче лошата кондиция след хранене ви затруднява, има няколко начина за отстраняване на проблема. Затова разгледайте най-честите причини, поради които храната причинява умора и как успешно да ги избегнете.

Фолиевата киселина е синтетична форма на витамин В9, който е важен не само за бременните жени. Той е необходим за образуването на ДНК, функционирането на клетките и за производството на червени кръвни клетки. Запознайте се с източниците на фолати и фолиева киселина, с чиято помощ ще останете здрави и ще предотвратите възможни проблеми.

Плодовете с право се считат за една от най-здравословните храни на света. Те съдържат изключително голямо количество витамини, минерали, антиоксиданти, фибри и много други полезни хранителни вещества. Освен това плодовете са от тази категория храни, които съдържат много вода, доста фибри и малко калории. Заради това са любима храна, която подпомага здравословния начин на живот, а също и самото отслабване.

Метаболизмът е комплекс от химични реакции, от които тялото се нуждае, за да функционира правилно. До известна степен е генетично обусловен, но можем да подпомогнем неговата дейност чрез упражнения, диета или хидратация. В статията ще намерите съвети как да ускорите метаболизма си по лесен начин.

Počuli ste už o mede Manuka a zaujíma vás, prečo má lepšie meno ako iné medy? Môžu za to jeho antibakteriálne vlastnosti, vďaka čomu nie je iba obyčajným sladidlom. Dokáže byť prírodnou alternatívou pri liečbe viacerých ťažkostí. Budete prekvapení, na čo všetko ho môžete použiť!

Тези 11 правила на етикета във фитнеса трябва да се спазват от всекиго. Взаимното уважение и зачитане са нещо, което би трябвало да се разбира от само себе си. А вие познавате ли правилата на етикета във фитнеса?