Упражнения и тренировки

Упражнения и тренировки са съвети за трениране у дома или във фитнес. Съдържат тренировъчни планове за начинаещи и напреднали за мускулен растеж и отслабване.

10 най-добри упражнения за баланс с топка Half Ball за подобряване на баланса, укрепване на гърба и цялото тяло

Как да използвате правилно топка за баланс Half Ball? В тази статия ще научите за 10 ефективни упражнения, които можете да използвате, за да укрепите централната част на тялото си и да тонизирате ръцете, седалището и краката си.

Прочетете повече >

Топ 10 упражнения за корем с медицинска топка

Как да укрепите коремните мускули с медицинска топка? В тази статия ще намерите ефективни упражнения за долните и косите коремни мускули, както и за корпуса, за да разнообразите тренировката си и да постигнете по-добри резултати.

Прочетете повече >

21 най-добри упражнения за корем, изпълнявани със собствено тегло

Искате да имате видими плочки на корема? Опитайте нашата примерна тренировка с полезни упражнения за долните коремни мускули, страничните коремни мускули и средната част на тялото.

Прочетете повече >

Как да тренирате при болки в коляното? 7 подходящи спортни дейности

Болката в коляното наистина може да направи спорта и ежедневието по-малко приятни. За щастие има дейности, които не натоварват толкова много ставите. В статията ще намерите и конкретни упражнения, които могат да ви помогнат да възстановите подвижността и функционалността на коленете си.

Прочетете повече >

Топ 13 упражнения с топка за тренировка на цялото тяло

Как да тренирате цялото тяло с помощта на топка за упражнения? В статията ще намерите ефективни упражнения за ръце, гръб, коремни мускули, седалище и крака. По този начин лесно можете да си осигурите тренировка у дома.

Прочетете повече >

Топ 13 упражнения за корем

Как да придобиете силна и тонизирана коремна преса? Опитайте 13 ефективни упражнения за коремни мускули с телесно тегло или други по-предизвикателни варианти с тежести за напреднали.

Прочетете повече >

Как упражнението планк може да промени тялото ви? Плочки на корема, по-здрав корпус и по-добри спортни резултати

Търсите ли мотивация редовно да правите планк? Какво ще кажете за тонизирана коремна преса, силна средна част на тялото и по-добри спортни резултати? В статията ще намерите инструкции как да изпълнявате правилно упражнението планк, както и действителен пример за тренировка с планк.

Прочетете повече >

Ленти и куки за вдигане на тежести за подобряване на захвата и силата. Как да ги използвате и закрепвате?

Смятате ли, че силата на захвата ви пречи при изпълнение на мъртва тяга и други упражнения? В такъв случай лентите и куките за вдигане на тежести са идеалното решение за вас. В тази статия ще откриете многобройните ползи от използването ленти и куки за вдигане на тежести, различните видове и ще научите как да ги използвате правилно.

Прочетете повече >

Пукане и скърцане на ставите: Често срещано явление или предупреждение за проблем?

Често ли се случва коленете ви да пукат, когато клякате или се изправяте? В нашата статия ще разберете какво може да причини тези звуци и кога това може да означава нещо по-сериозно.

Прочетете повече >

9 най-добри упражнения за рамене

Как да развиете широки и оформени рамене? Опитайте тези 9 ефективни упражнения и техните вариации, като използвате дъмбели, щанга и други уреди, които са лесно достъпни във всяка фитнес зала.

Прочетете повече >