Universal Nutrition За подобряване на имунитета

За подобряване на имунитета от производител Universal Nutrition е категория, в която ще откриете продукти, които ще ви помогнат да си набавите ключови нутриенти за по-силен имунитет и за цялостна устойчивост на организма. Например, тук ще откриете витамини и минерали, както и здравословни мазнини. Освен това, някои от тях са есенциални, което означава, че е необходимо да си гарантираме оптималния им прием, чрез храната или хранителни добавки. Това важи най-вече за есента, зимата и за всеки друг сезон, в който имунитета често отслабва и така сме изложени на по-голям риск от инфекции.

Предвид това, дори и атлетите, които се подлагат на изтощителни тренировки, заради които телата им обикновено консумират много повече хранителни вещества при възстановителните процеси, се нуждаят от малко по-голяма подкрепа за имунитета си. Балансираната диета може да се погрижи за това, както и хранителните добавки, които съдържат есенциални нутриенти.

 Покажи още

Как влияят веществата в хранителните добавки върху подпомагането на имунитета?

Витамин C подпомага нормалното функциониране на имунната система, тъй като се нарежда сред хранителните вещества, които имат незаменим ефект върху устойчивостта на организма. В същото време допринася за поддържането на нормално функциониране на имунитета по време и след интензивна тренировка. Това е задължително, защото след натоварена активност, имунната ни система отслабва за определено време. Предвид казаното, дори и хора, които не са атлети ще могат да извлекат полза от приема на този витамин, тъй като намалява умората и изтощението. Той се нарежда и сред антиоксидантите и предпазва клетките от оксидативен стрес.

Витамин D и недостигът му е много обсъждана тема в последно време. Тялото ни си го набавя основно от слънцето, което може да бъде доста трудно през зимата и есента. По време на тези сезони, хората прекарват много повече време в закрити пространства, което може да намали естественото производство на този витамин. Това води до отслабване на имунитета, тъй като витамин D допринася и за нормалното функциониране на имунната система. Продуктите от тази категория могат да ви помогнат да поддържате оптимални нивата му в тялото си. Например, можете да си го набавите под формата на витамин D3 (холекалциферол), който може да се похвали с много добра абсорбация. Витамин D2 (ергокалциферол) обикновено се извлича от растителни източници. Уникално изключение тук е витамин D3, който се получава от лишеи, но и той е подходящ за вегани.

Следващите витамини също играят много важна роля в подпомагането на имунитета: витамин А, витамин B6, витамин В12, като част от B Комплексселен, цинк, и желязоЗатова е необходимо да си гарантирате адекватен прием на тези нутриенти. Освен това, селенът и цинкът също имат антиоксидантни свойства, което означава, че са способни да предпазят клетките от оксидативен стрес. Всички тези хранителни вещества обикновено участват в състава на комплексите от мултивитамини и мултиминерали, но можете да ги приемате и отделно в зависимост от собствените си нужди. 

Често се смята, че омега-3 мастни киселини предпазват сърцето, но същото важи и за имунитета. Те са източник на здравословни мазнини под формата на ейкозапентаенова киселина (ЕРА) и докозахексаенова киселина (DHA), които се грижат за здравето на сърцето. Освен това DHA подпомага също и функционирането на мозъка и се грижи за здравето на зрението.

Суперхраните, като хлореласпирулиназелен ечемик и мака са изключителни по своето съдържание на хлорофил, антиоксиданти и други полезни вещества. По време на периоди на отслабен имунитет, със сигурност ще извлечете полза и от концентрираните шотове, които съдържат  джинджифил, мед, лимон, куркумаарония и морски зърнастец. Те могат да послужат, като първична подкрепа за имунитета ви в борбата срещу симптомите на наближаваща инфекция.

Какви съставки съдържат хранителните добавки за подпомагане на имунитета?

  • Комплексът от мултивитамини Vitality Complex е уникален по своите комбинирани съставки, сред които са най-популярните витамини, минерали и антиоксиданти. Освен това съдържа изключително полезния растителен екстракт от Ехинацея, както и  гинко билоба и коензим Q10.
  • Липозомални мултивитамини може да се похвали с изключителни съставки, но и с добра скорост на абсорбиране. 
  • Мултивитамините Yummies със сигурност ще се превърнат в любимия ви продукти, тъй като съдържат 11 ключови витамини и минерали и имат отличен вкус. Идват под формата на вкусни бонбони за дъвчене и с тяхна помощ никога няма да забравяте да приемате дневната си доза микронутриенти. 
  • Immunity Support Package съдържа всичко, от което имате нужда за максимална подкрепа на вашето здраве. В него ще откриете витамин D3, омега 3-6-9, Мултивитамини Vitality Complex, Шот с джинджифил и други естествени сокове. Благодарение на този уникален комплекс, ще сте готови за всяко предизвикателство. 
  • Мъжете със сигурност ще оценят Men's Essentials продукт, който е създаден специално за техните нужди. Съдържа витамини, минерали, храносмилателни ензими, ноотропик, адаптоген, както и други активни съставки за грижа за здравето на мъжете.
  • За жени предлагаме Мултивитамини Vita Pink със съставки, сред които ще откриете целия спектър от витамини, минерали и растителни екстракти. 
  • Веганите и всеки, който би искал да си набави микронутриенти от растителни източници, които са с възможно най-високото биологични качество ще харесат БИО Мултивитамини Vitality Support. Това, което прави продукта уникален, е съдържанието му на естествени растителни екстракти от органична ферма. Съдържа дори и витамин D3 от лишеи, който е и формата на витамин D с най-добра скорост на абсорбиране. 

Ако искате да научите повече за това как да подпомогнете здравето си, прочетете статията ни: 15 начина за укрепване на имунната система и защита на здравето.

 Покажи по-малко
Не можем да намерим продукти, съответстващи на селекцията.