Ölmühle Solling МСТ масло

МСТ масло от производител Ölmühle Solling е категория, в която ще откриете продукти, съдържащи мастни киселини от средна верига (триглицериди), познати още, като МСТ мазнини. Те могат да бъдат открити в кокосовото масло, палмовото масло и краве млякото. Имат специална химична структура, която ги прави по-лесни за храносмилане от класическите мастни киселини от дълга верига. Така тялото може да използва МСТ мазнините веднага след прием, като източник на енергия. Това е причината да са толкова популярни сред атлети и сред хора, които получават по-голямата част от енергията си от мазнините. Такива хора обикновено спазват кето диета, палеолитна и нисковъглехидратна диета.

Какви са качествата и съставът на МСТ маслото?

MCT масло по-често съдържа каприлова, капринова и лауринова киселина, които се извличат от кокосово масло. Той има триглицериди от средна верига, което означава, че се храносмила по-бързо от класическите масла от дълга верига (с изключение на лауриновата киселина, която се държи повече, като мазнина). Това се дължи на факта, че след консумация, той стига почти веднага до черния дроб и се превръща в готова за използване енергия за движение, мозъчна активност и други функции на тялото. Това прави МСТ маслото изключително популярно сред атлети, които искат да запазят гликогеновите запаси в мускулите си и предпочитат да извличат енергия от мазнините, вместо от въглехидратите.

Потенциални ефекти от МСТ масло 

Благодарение на качествата си, МСТ маслото е попаднало в полезрението на много учени през последните години. Те са изследвали позитивния ефект, който има върху нервната система, мозъчната функция, физическото представяне и отслабването. МСТ маслото има много постижения в тази сфера и много хора вече го използват за подпомагане на отслабването и на спортното си представяне. Тези качества превръщат МСТ маслото в подходящо за зареждане с енергия преди и по време на тренировка. Идеално е за продължителни спортни активности, като бягане и колоездене.

За кого е подходящо МСТ маслото?

МСТ маслото е популярно сред феновете на здравословния начин на живот и на диетите с ниско съдържание на въглехидрати. Това означава, че е подходящо за хора, които спазват кето, нисковъглехидратна или палеолитна диета.

Как да използвате МСТ масло?

 • Освен като класическо масло, можете да го приемате и в разтворима форма, както и под формата на капсули. 
 • Можете да добавяте течно или разтворимо МСТ масло към напитките си, за да увеличите дневния си прием на мазнини. 
 • Можете да го използвате самостоятелно или да го добавяте към ястията си. 
 • Можете да го добавяте към овесената си каша, към смутита, салати или дори към кафето си. 
 • Може да се използва като съставка към продукти за грижа за косата и кожата. 
Покажи още

1 Продукт

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. GymBeam (2)
 2. OstroVit (1)
 3. NOW Foods (1)
 4. Ölmühle Solling (1)
Опаковка (ml)
 1. 250 ml (1)
Текстура
 1. течност (1)
Микс
 1. чист (1)
Продуктови етикети
 1. BIO (1)
 2. Vegan (1)
Филтриране по
Вегетариански (1)
Вегански (1)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (1)
Без аспартам (1)
 1. BIO MCT Coconut Oil - Ölmühle Solling

1 Продукт