Universal Nutrition Мултиминерали

Мултиминерали от производител Universal Nutrition е категория, в която ще откриете комплексни продукти, съдържащи редица важни минерали. Тялото не може да ги произведе самостоятелно и затова е необходимо да си ги набавя редовно. Основните съставки, които ще откриете в добавките с мултиминерали са, разбира се, минералите. Те участват във всички метаболитни процеси и оптималният им прием е жизнено важен за нормалното функциониране на цялото тяло. Минералите влияят върху растежа, възстановяването, храносмилането, производството на енергия от приетите хранителни вещества, нервната и имунната система, както и върху други важни процеси.

В зависимост от количеството минерали, което е нужно, те се разделят на две категории:

 • Макроминералите са особени с това, че дневният им прием трябва да бъде по-висок от 100 мг. Сред тях се нареждат калций, фосфор, магнезий, натрий, калий, хлор и сяра.
 • От друга страна, дневният прием на микроминерали не бива да надвишава 100 мг. Сред тях са желязо, цинк, мед, йод, флуор, хром, кобалт, селен, манган и молибден.

Количеството, неоходимо на тялото ви зависи от пола, възрастта, приемът на енергия, нивото на физическа активност и стрес и от редица други фактори. Мултиминералите често се предлагат за определени групи от хора за техните конкретни нужди. Обикновено се разделят на базата на пола, който определя количеството минерали в продуктите, както и съдържанието на други съставки.

 • Мултивитамини Vita Pinkв който се съдържа ефективна комбинация от минерали, растителни екстракти и витамини. Примерна съставка е цинкът, който се грижи за здравето на косата, кожата и ноктите и също така оказва благоприятно влияение върху фертилитета. Капсулите са обогатени и с хиалуронова киселина, която помага на задържането на вода в клетъчните тъкани и така повишава хидратацията и еластичността. Това ще помогне на кожата ви да изглежда свежа, здрава и млада. 
 • Следващият продукт е полезен не само за мъже и се казва Essentials VitaPack Complex. В него ще откриете не само минерали, но и витамини, растителни екстракти, омега-3 мастни киселини и добавка за стави. Идва под формата на практични торбички, които съдържат всички необходими съставки за нормалното функциониране на цялото тяло.
 • Vitality Complex Drink е създадена специално за мъже и жени, които искат да се погрижат за здравето си. Освен с 6 минерала, продуктът може да се похвали със съдържание на 13 витамина, фибра, наречена анулин и други активни съставки.
 • Атлетите със сигурност ще могат да се възползват от Електролити на таблеткикоито съдържат балансирано съотношение между натрий, калий, магнезий, калций и хлор. Тези минерали обикновено напускат тялото с потта и затова е много важно да си ги набавяме по време на продължителни физически активности.

В тази категория ще откриете комплексни продукти, които съдържат всички необходими минерали за мъже, жени, атлети, хора, които не спортуват и за всеки, който би искал да се погрижи максимално за здравето и жизнеността си. А ако искате да научите повече за минералите, по какви характеристики се разделят, каква е функцията и препоръчителният им дневен прием, както и какви са симптомите на недостиг и на прекомерен прием, прочетете статията ни: Пълен наръчник на минералите: функции, препоръчителен дневен прием, недостиг.

Покажи още

4 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. GymBeam (6)
 2. Universal Nutrition (4)
 3. ActivLab (2)
 4. NOW Foods (2)
 5. Nutrend (1)
 6. Optimum Nutrition (1)
 7. BeastPink (1)
 8. OstroVit (1)
 9. PRO!BRANDS (1)
Вкус
 1. неовкусено (3)
 2. плод череша (1)
 3. портокал (1)
Опаковка (g)
 1. 312 g (1)
 2. 342 g (1)
 3. 99 g (1)
Таблетки
 1. 100 табл (2)
 2. 30 пакета (1)
 3. 44 пакета (1)
цвят
 1. shadow (1)
 2. violet (1)
Текстура
 1. таблетки (3)
 2. на прах (1)
Микс
 1. смес (4)
Правна категория на продукта
Цена
Филтриране по
Вегетариански (3)
Вегански (4)
Без глутен (4)
Без лактоза (4)
Био (4)
Без ГМО (4)
Без изкуствени подсладители (2)
Без пластмасови опаковки (4)
Без аспартам (4)
 1. Animal Pak 44
  Animal Pak - Universal Nutrition
  98%
  98 % (54)
  От 79,95лв.
 2. Daily Formula - Universal Nutrition
  Daily Formula - Universal Nutrition
  93%
  93 % (13)
  23,95лв.
 3. Cal - Mag - Zinc - Universal Nutrition
  Cal - Mag - Zinc - Universal Nutrition
  100%
  100 % (7)
  21,95лв.
 4. Animal Pak Powder - Universal Nutrition
  Не е в наличност
  Animal Pak Powder - Universal Nutrition
  94%
  94 % (18)

4 продукти