Speyside Smokehouse Сушено месо

Сушено месо от производител Speyside Smokehouse  е едно от леките, но същевременно заредени с протеин (белтъчини) хапвания. Сушеното месо е подходящо за консумация по всяко време през деня, а в допълнение към това, ако го включите в хранителния си режим заедно с активно движение, ще постигнете стимулиране на имунитета. В същото време то предлага много ползи в малко количество - 25 грама сушено месо се равнява на приблизително 60 грама сурово месо.

 

 

Сушеното месо и неговите предимства:

 

 • е богат източник на протеини
 • съдържа минимално количество мазнини и въглехидрати
 • доставя необходимата енергия през деня
 • предлага се във вариант без глутен или с минимално съдържание на глутен
 • можете да си го хапвате по всяко време
 • няма специални изисквания за съхранение
 • има дълъг срок на годност

  

Сушеното месо според вида на месото

 

Пилешкото сушено месо най-често се призвежда от пилешки гърди. Този вид сушено месо е особено популярен поради високото си съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини. Вкусът му е подобен на пуешкото месо.

Сушеното телешко месо е най-разпространената и широко разпространена форма на сушено месо. Предлага широка гама от вкусове и начини на обработка. В допълнение към това в сух вид вкусът е много по-концентриран и по-наситен. Възможно е да се приготви и у дома, но отнема много време. Според вида на преработката разделяме сушеното телешко месо на два вида: jerky и biltong.

Сушеното свинско месо предлага по-приятен вкус например от сушеното телешко месо, но не е много подходящо за процеса на сушене. Ето защо на пазара този вид месо е достъпен само в малки количества. По време на производството първо се отстранява излишната мазнина, а след това се обработва.

Сушеното пуешко месо е лесно смилаем и диетичен вариант на сушено месо. Харесват го най-вече хората, които не ядат червено месо.

 

 

Сушеното месо според вида на обработка 

 

Biltong /билтонг/ е най-често срещаната форма на обработка на сушено месо. Тази обработка се основава на сушене на месото в продължение на няколко часа, за предпочитане като цяло парче. След това месото се нарязва, което му придава необходимата мекота. След това се потапя в топла вода с оцет, за да предотврати появата на плесени. Най-често срещаният билтонг е под формата на резенчета или пръчици. Предимството на билтонг е високото съдържание на аминокиселини като левцин, изолевцин и валин.

Jerky /Джърки/ се характеризира се със здравина, сухота и твърдост. Почти всяко месо е подходящо за обработка под формата на Jerky, но най-популярни са говеждото, пуешкото и агнешко месо. В повечето случаи съдържа сол и подправки. Jerky представляват резени с дебелина не повече от 0,5 см, широки 1-2 см и с дължина 15-20 см.

 

Пастърма е процес на обработка, който сложен и отнема много време. Това е сушено месо от възрастни животни. След процеса на сушене месото се покрива с 3-5 мм слой, наречен цимент. Той представлява смес от чесън, синапено семе, вода и червени люти чушки.

 

Сушеното месо според овкусяването

 

За да отговорят на най-претенциозните изисквания на клиентите си, производителите на сушени меса овкусяват сушеното месо с различни съставки. Според вида овкусяване можем да разделим сушеното месо на:

Овкусено сушено месо - произвежда се чрез накисване на месото в марината в продължение на няколко часа, за да се получи специфичен вкус и след това се преминава към процеса на сушене. Можете дори да изберете между люто или по-малко люто месо. Една от най-известните използвани маринати е ароматът на пери-пери.

 

Натурално сушено месо - най-често се покрива със сол и черен пипер. Тази проста комбинация осигурява деликатен и отличителен вкус.

 

Пушено или smoked сушено месо - излага се на дим, най-често от дърво, което се нагрява / пали постоянно. Колкото повече дим прониква в месото, толкова по-интензивен е неговият вкус.

 

 

Сушеното месо според типа на сушене

Месо, сушено на слънце

 

Това е традиционен процес на сушене, при който месото е изложено на пряка слънчева светлина и естествена циркулация на въздуха. Месото обикновено се потапя в солен разтвор, който го предпазва от насекоми и бактерии.

 

Месо, сушено чрез соларно сушене

 

Този процес представлява затворена система, която е по-хигиенична, тъй като няма отрицателни ефекти от външната среда. Соларното сушене се използва повече за търговски цели. При соларното сушене се използва натрупване на соларна енергия и нагряване на въздуха чрез соларни колектори, които се намират в помщещения за сушене.

 

Покажи още

1 Продукт

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. Jerky (4)
 2. GymBeam (3)
 3. Renjer (3)
 4. Jack Links (1)
 5. Speyside Smokehouse (1)
 6. Cruga Biltong (1)
Вкус
 1. сладко чили (1)
 2. морска сол и черен пипер (1)
Опаковка (g)
 1. 30 g (1)
 2. 12 x 30 g (1)
Текстура
 1. хранителни продукти (1)
Микс
 1. смес (1)
Филтриране по
Вегетариански (1)
Вегански (1)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (1)
Без аспартам (1)
 1. Salmon Jerky - Speyside Smokehouse
  Сушена сьомга Salmon Jerky - Speyside Smokehouse
  80%
  80 % (4)
  7,50лв.

1 Продукт