YAKIMASPORT Топки и балансиращи подложки

Топки и балансиращи подложки от производител YAKIMASPORT са фитнес аксесоари, които ще ви помогнат да подобрите цялостната си стабилност, баланс и стойка на тялото. С тяхната нестабилна повърхност, използването им изисква ангажиране на коремните и други мускули, необходими за запазването на баланс. Това ви позволява да работите върху силата на корема и на други групи мускули на тялото.

Как да изберете правилния фитнес аксесоар за вас?

  • Топка за тренировка е в няколко различни цвята и размера. Когато избирате такъв артикул, имайте предвид активностите, за които ще го използвате и изберете идеалния диаметър за целта. Това гарантира, че ефективно ще работите върху всички мускулни групи с правилната техника. Освен това, топките за тренировка служат не само за упражнения, но и като алтернатива на стол, тъй като кръглата им форма ви позволява да ангажирате коремните си мускули дори и докато седите. По този начин ще подсилите своята дълбоко стабилизираща система, докато работите или просто седите.
  • Масажните топки не са само за тренировки. Благодарение на техните малки пластмасови издатини, вие можете да се насладите на масаж, насочен към различни мускулни групи и така да намалите напрежението в мускулите си.
  • Балансиращи дъски и подложки са направени за различни функционални упражнения. Те ви помагат да активирате мускули, които не тренирате, с помощта на изолирани упражнения. Това води до по-качествена тренировка на цялото тяло, дори и просто да стоите на подложката. Можете да изберете между плоски или издути подложки, които наподобяват половин топка. Последните са налични в по-малки варианти, които могат да се поставят отделно под всеки крак. 

Как да използвате тренировъчните топки и балансиращите подложки?

Когато тренирате с това фитнес оборудване, безопасността е на първо място. Тези уреди са нестабилни, затова е необходимо да се фокусирате върху правилната техника и винаги да ангажирате коремните си мускули.

  • Тренировъчни топки могат да се използват за най-различни видове упражнения, включително и за разнообразни скокове и упражнения за корем. Могат да бъдат включени в движения, като коремни преси, вдигане на крака и планк. Също така са отличен помощник при разтягане на цялото тяло, рехабилитация и тренировки за отпускане.
  • Балансиращи дъски и подложки са универсални по своята природа. Начинаещите могат да започнат, като просто стоят върху тях и постепенно покачват трудността, като вдигат единия си крак. С времето ще можете да напреднете, като изпълнявате крекове на един крак върху дъска. Оборудване, като Половин топка е удобно за рехабилитационни упражнения, като тези за подсилване на коленете. Някои дъски идват под формата на нестабилни планкове, а стабилността и уменията за координация, които ще развиете при редовна употреба ще са ви много полезни при активности като каране на скейтборд, сноуборд или сърф.

Ако търсите начини да подсилите пренебрегвани мускули, да подобрите баланса и цялостната си стабилност, както и да подсилите цялото си тяло и да работите върху стойката му, тогава тренировъчните топки и балансиращите подложки са правилното фитнес оборудване за вас.

Покажи още

1 Продукт

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
  1. GymBeam (9)
  2. Spokey (3)
  3. YAKIMASPORT (1)
цвят
  1. violet (1)
Правна категория на продукта
Филтриране по
  1. FitBall 45cm - YAKIMASPORT

1 Продукт