ActivLab Аргинин

Аргинин от производител ActivLab е категория от продукти, в която ще откриете аминокиселината аргинин, която играе много важна роля в храненето на атлетите. На първо място, тя е предшественик на азотния оксид. Както може би знаете, азотният оксид разширява кръвоносните съдове и така регулира снабдяването на мускулите с кръв. Това подпомага снабдяването на мускулите с кислород и хранителни вещества по време на тренировка. В резултат на това, атлетите могат да наблюдават подобряване на представянето си и по-бързо възстановяване. В този смисъл е важно да споменем, че аргининът е сред градивните съставки на креатина, за който също се смята, че подобрява представянето. Но с това не се изчерпват употребите на аргинина. Той участва и в цикъла на урея, процес при който се изхвърля излишният амоняк. Нивата на амоняк могат да се повишат по време на интензивни спортни активности, което може да доведе до повишена умора. С помощта на аргинина ще можете да подпомогнете естествения процес по детоксикация на тялото и така да предотвратите спад в представянето си.

Тялото ни може да произведе аргинин самостоятелно. Но по време на боледуване, физическо изтощение или стрес, е необходимо да си набавим тази аминокиселина от други източници. Поради тази причина често е наричана полу-есенциална. Тук идват на помощ хранителните добавки от тази категория, тъй като могат да ви гарантират оптимален прием на аргинин.

За кого е подходящ аргининът?

Аргининът е популярна хранителна добавка за голям брой атлети, които искат да подобрят представянето си. Най-вече заради способността ѝ да се преобразува в азотен оксид, който участва в процеса по снабдяване на мускулите с кръв. По-високите нива на азотен оксид водят до по-добра циркулация на кръвта и по-добро снабдяване на работещите мускули с хранителни вещества. Това може да доведе до забавяне на умората, по-добро представяне и по-бързо възстановяване. Затова аргининът е подходящ за всеки, който иска да даде най-доброто от себе си по време на тренировка.

Как да приемате аргинин?

Качествата на тази аминокиселина я превръщат в отлична съставка към предтренировъчни стимуланти. Но може да се използва и под формата на разтворима напитка или капсули, преди тренировка или по всяко друго време на деня. Препоръчителната дневна доза аргинин е между 3-6 грама, 1-2 пъти на ден.

Покажи още

1 Продукт

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. NOW Foods (3)
 2. GymBeam (2)
 3. OstroVit (2)
 4. ActivLab (1)
 5. Applied Nutrition (1)
цвят
 1. lilac (1)
Капсули
 1. 120 капс (1)
Текстура
 1. капсули (1)
Микс
 1. смес (1)
Филтриране по
Вегетариански (1)
Вегански (1)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (1)
Без аспартам (1)
 1. Arginine 3 - ActivLab
  Arginine 3 - ActivLab
  100%
  100 % (2)
  21,95лв.

1 Продукт