OstroVit Цинк

Цинк от производител OstroVit е минералкойто участва в много процеси в тялото. Затова е необходимо да си го набавяме в нужните количества, тъй като подпомага нормалното функциониране на мъжкото и на женското тяло. Той е необходим на когнитивните функции, които включват памет и внимание. Но е важен и за нормалното функциониране на имунитета, както и за предпазването на клетките от оксидативен стрес. Това е сред причините цинкът да е честа съставка в много комплексни мултивитамини. Жените ще се зарадват да разберат, че той се грижи за здравето на кожата, косата, ноктите и костите. Освен това оказва влияние и върху репродуктивните функции и се грижи за поддържането на нормални нива на тестостерон в кръвта. Тестостеронът участва в много процеси в тялото. Той е много важен за мъжете, особено по време на пубертета и на сексуалното развитие. Той влияе на фертилитета, на репродуктивните функции и на нормалното функциониране на гениталиите. Способен е до някаква степен и да повиши либидото. Освен това, тестостеронът влияе на размера и силата на мускулите, както и на здравината на костите. 

 

Това е и причината силовите атлети и хората, които искат да повишат либидото, да се обръщат към цинка. Но той има и много други функции в тялото. Допринася допълнително за нормалното обработване на макронутриентите и мастните киселини и се грижи за здравето на зрението. Участва и в процеса по деление на клетките. Ползите от този минерал върху тялото не се подлагат под съмнение. Недостигът му може да доведе до появата на акне, до понижено представянето и да ниски нива на енергия. 

 

Съществуват много начини за включване на цинк към диетата ви. Можете да започнете да консумирате повече храни, богати на този минерал. Те включват месо, морска храна, бобови култури, ядки и семена, яйца и мляко. Ако не успявате да си набавите необходимите количества цинк, т.е. 10 мг на ден, винаги можете да прибегнете към хранителни добавки под формата на капсули и таблетки. Хелатният цинк бисглицинат към момента е сред продуктите, които се абсорбират най-добре от организма. Но можете да приемете и цинков пиколинат, цинков цитрат и цинков глюконат, които също са добри варианти. От вас зависи какво ще изберете.

Искате ли да научите повече за цинка? Вижте нашата статия: ЦИНК: ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗЕН, КАКВО ПРИЧИНЯВА НЕДОСТИГА МУ И КАК ДА СИ ГО НАБАВИМ?

2 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. GymBeam (2)
 2. OstroVit (2)
 3. NOW Foods (1)
 4. Reflex Nutrition (1)
 5. Bodylab24 (1)
Опаковка (g)
 1. 20 x 2,8 g (1)
Таблетки
 1. 150 табл (1)
цвят
 1. violet (1)
Капсули
 1. 90 капс (1)
Текстура
 1. капсули (1)
 2. таблетки (1)
Микс
 1. чист (2)
Правна категория на продукта
Продуктови етикети
 1. Vegan (2)
Цена
Филтриране по
Вегетариански (2)
Вегански (2)
Без глутен (2)
Без лактоза (2)
Био (2)
Без ГМО (1)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (2)
Без аспартам (2)
 1. Zinc Picolinate 150 tabs - OstroVit
  Zinc Picolinate - OstroVit
  100%
  100 % (10)
  12,95лв.
 2. Triple Zinc - OstroVit
  Не е в наличност
  Triple Zinc - OstroVit
  80%
  80 % (1)

2 продукти