OstroVit Глутамин

Глутамин от производител OstroVit е категория от продукти, в която ще откриете аминокиселината глутамин. Тя се нарежда сред аминокиселините с най-голямо присъствие в човешкото тяло и с най-значимо участие в редица процеси. На първо място, глутаминът е основна градивна единица на протеините, които изграждат мускулната маса. Заради това, за него често се смята, че влияе на поддържането и растежа на мускулната маса. Освен това, тази аминокиселина е източник на енергия за някои клетки на имунната система и за чревната лигавица. Така влияе също и на имунитета и на храносмилането.

Тялото ни е способно да произведе глутамин самостоятелно, но понякога това естествено производство не е достатъчно. Това се случва, например, когато се подлагате на интензивно физически активности или преминавате през периоди на по-голям стрес. В тези случаи е важно да увеличите приема си на глутамин, било то с помощта на храната, която консумирате, или на хранителни добавки. Тази аминокиселина се нарежда сред полу-есенциалните аминокиселини.

За кого е подходящ глутаминът?

Качествата на глутамина го правят идеален за всеки атлет, както и за активните хора, които искат да подпомогнат възстановяването и растежа на мускулната си маса. Също е много полезен по време на продължителни и високоинтензивни тренировъчни сесии, когато е важно да поддържате оптимални нива от тази аминокиселина. Предвид казаното, атлети, които се занимават с бягане и колоездене, както и силовите атлети ще могат да извлекат полза от глутамина.

Тази аминокиселина се съдържа в животински храни, като месо и млечни продукти. Хранителните добавки от тази категория могат да помогнат на вегетарианци и вегани, както и на всеки друг любител на растителната диета да си набави глутамин.

Как да приемате глутамин?

Хранителните добавки обикновено съдържат тази аминокиселина под формата на L-глутамин. Той може да се приема под формата на таблетки или разтворими напитки, които са идеалната добавка към следтренировъчните ви напитки, които ускоряват възстановяването. Още един много ефективен начин да си набавите тази аминокиселина са глутаминовите пептиди, които в сравнение с L-глутамина обикновено могат да се похвалят с по-висока скорост на абсорбиране. Подходящо време за прием на добавки с глутамин е или веднага след тренировка или по всяко време на деня. Препоръчителната доза е 3-6 гр на ден, но в някои случаи, както по време на диета, бедна на глутамин, дозата може да бъде и по-висока. Проучванията показват, че глутаминът може да се приема в количество до 45 гр без никакви странични ефекти.

И накрая, ако искате да научите повече за глутамина, прочетете статията ни: Глутаминът от съществено значение за спортистите.

Покажи още

2 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. GymBeam (3)
 2. Applied Nutrition (2)
 3. OstroVit (2)
 4. PVL (1)
 5. Universal Nutrition (1)
 6. BSN (1)
 7. ProSupps (1)
 8. The Protein Works (1)
Таблетки
 1. 300 табл (1)
цвят
 1. shadow (1)
 2. violet (1)
Капсули
 1. 300 капс (1)
Текстура
 1. капсули (1)
 2. таблетки (1)
Микс
 1. чист (1)
Правна категория на продукта
Цена
Филтриране по
Вегетариански (2)
Вегански (2)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (2)
Без ГМО (2)
Без изкуствени подсладители (2)
Без пластмасови опаковки (2)
Без аспартам (2)
 1. Glutamine - OstroVit
  Глутамин 1250 мг - OstroVit
  100%
  100 % (1)
  32,50лв.
 2. Pure Beef Amino - Ostrovit
  Pure Beef Amino - Ostrovit
  80%
  80 % (1)
  29,95лв.

2 продукти