Reflex Nutrition Добавки за стави

Добавки за стави от производител Reflex Nutrition е категория от продукти за стави и други части от мускулноскелетната система. Тези хранителни добавки са идеални за хора, които имат проблеми със ставите, сухожилията и връзките или просто искат да подпомогнат максимално функционирането на мускулноскелетната си система. Съставките, които ще откриете в тези продукти ще ви помогнат да възстановите хрущяла, ставите, връзките и други части от мускулноскелетната си система. В резултат на това, те допринасят за издръжливостта, като поддържат обхвата на движение на ставите.

 Покажи още

Какви видове хранителни добавки за стави съществуват и какво съдържат? 

В зависимост от съставките си, хранителните добавки за стави се делят на комплексни, колаген и с една съставка.

Комплексните хранителни добавки за стави по-често включват глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, MSM, както и колаген и други подбрани съставки. Тези вещества са необходими за оптималното подхранване на хрущяла и на други структурни части от ставите. Освен това, те могат да забавят естествената деградация на хрущяла, което се влошава с възрастта. Глюкозамин сулфат и хондроитин сулфат са естествени части от тъканите на мускулноскелетната система и оптималното им количество обикновено се свързва с еластичността и издръжливостта на ставния хрущял. Най-често се комбинират с MSM (метилсулфонилметан). Той участва в процеса по естествено производство на колган и дава силгнал за антиоксидантна дейност, която е много важна за предпазването на клетките от оксидативен стрес.

Хранителните добавки за стави с колаген от своя страна помагат за доставянето на това вещество. Както може би знаете, колагенът подпомага еластичността и силата на сухожилията, връзките и хрущяла. В същото време, той намалява абсорбирането на шока по време на бягане и скачане. Колагенът се произвежда от тялото ни, а витамин С, който също присъства в състава на тези добавки, подпомага този процес. Още една популярна съставка, която се използва за грижа за ставите е хиалуроновата киселина. Можем да я открием в ставите си, където служи, като лубрикант за предотвратяване на търкането между два ставни хрущяла.

И накрая, другите хранителни добавки за стави по-често включват продукти с една съставка, които могат да се използват за подобряване функционалността на нейните двойници. Сред тях са Екстракт от индийски тамян (Boswellia serrata), който е много търсен заради полезния ефект, който оказва върху функционирането на ставите. Бихте могли да се погрижите за приема си на хондроитин сулфат с помощта на хрущял от акулакойто е естествен източник на тази съставка. Така и изборът между комплексните хранителни добавки за грижа за ставите и различни продукти с една съставка зависи изцяло от вас.

Кой трябва да използва хранителни добавки за стави? 

Хранителните добавки, които съдържат описаните по-горе съставки са много полезни за хора, които изпитват трудности в ставите или в други части на мускулноскелетната си система. Чудесен избор са и за онези, които все още не изпитват затруднения в тази част на тялото си, но биха искали да подпомогнат активния си начин на живот максимално. Те са подходящи за всички атлети, тъй като именно те подлагат тялото си на най-голямо натоварване и са изложени на по-голяма опасност от травми. Но това не е всичко, защото бегачи, колоездачи, силови атлети и спортисти, които се занимават с отборни спортове, като футбол и баскетбол също могат да се възползват от тези добавки. Хранителните добавки за стави са подходящи за всички хора, чиято работа е изтощителна, както и за възрастни хора с нарушена подвижност.

Как да изберете правилната добавка за стави? 

Когато избирате добавка за стави, прочетете внимателно състава на продукта. Той би трябвало почти винаги да включва 3 доказани съставки, като хондроитин сулфат, глюкозамин сулфат и MSM. Можете да ги допълните с други активни съставки, като колаген и хиалуронова киселина в зависимост от предпочитанията си. Можете да добавите към тях и продукт с една съставка, но това зависи изцяло от вашите нужди.

Трудно ви е да изберете правилната добавка за стави за вас? В такъв случай, прочетете статията ни: Как да изберете най-добрата хранителна добавка за стави?

 Покажи по-малко

1 Продукт

на страница
Задай във възходяща посока
Категория
 • Комплексни добавки за стави (1)
 • Глюкозамин (1)
Производител
 1. GymBeam (18)
 2. OstroVit (6)
 3. NOW Foods (4)
 4. Nutrend (3)
 5. Universal Nutrition (2)
 6. Megabol (1)
 7. Goldfield (1)
 8. Weider (1)
 9. ActivLab (1)
 10. BeastPink (1)
 11. Reflex Nutrition (1)
 12. Purasana (1)
Цветове
 1. violet (1)
Капсули
 1. 90 капс (1)
Форма
 1. капсули (1)
Смес
 1. смес (1)
Правна категория на продукта
Филтриране по
Вегетариански (1)
Веган (1)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (1)
Без аспартам (1)
 1. Glucosamine Chondroitin - Reflex Nutrition
  Глюкозамин Хондроитин - Reflex Nutrition
  97%
  97 % (6)
  27,95лв.

1 Продукт