OstroVit Колагенови добавки за стави

Колагенови добавки за стави от производител OstroVit се грижат за здравето на ставите, хрущяла, костите, сухожилията и други ставни тъкани. С течение на годините естественото производство на колаген в тялото намалява, затова е добре да се стараем да поддържаме оптимални нива на този протеин. Ниските нива на колаген в тялото могат да се проявят, като проблеми със ставите и с мускулноскелетната система. Колагенът, обаче, не е популярен само сред по-възрастните хора. Той е особено търсен от любителите на фитнеса и на други спортове, които искат да се погрижат за натоварените си стави.

 Покажи още

Както вече казахме, колагенът се нарежда сред протеините, които са естествена част от нашето тяло. Съществуват до 28 различни вида колаген, като тип I и тип II са най-важни за здравето на ставите.

 • Например, колаген тип I е важен, защото той се съдържа в костите, сухожилията и връзките.
 • От своя страна колаген тип II се съдържа в хрущяла, който е изключително важен за здравето на мускулноскелетната система.
 • Колаген тип III може да се съдържа в мускулите, артериите и органите.

Липсата на колаген в тялото може да причини проблеми със ставите, схващания и загуба на еластичност в сухожилията и връзките, както и цялостна мускулна слабост. Затова е добре да не подценявате необходимостта от поддържане на оптимални нива на този протеин.

Колагенът по-често се произвежда от ставните тъкани на животните, обикновено на морските животни, като този вид колаген е с отлична скорост на абсорбиране, но и на едрия рогат добитък. Когато говорим за скорост на абсорбиране, можем да ви препоръчаваме хидролизиран колагенТой се получава при процес на хидролизиране, по време на който колагеновите фибри се разделят на по-малки вериги от аминокиселини и стават по-лесни за абсорбиране.

Освен това, продуктите с колаген обикновено са обогатени с витамин C, който допринася за производството на колаген в тялото. 

От вас зависи под каква форма ще приемете колаген. Най-популярните опции са, като шотове, напитки, капсули или под формата на прахИ ако все още се питате как да приемате колаген, за да се погрижите за здравето на ставите си, определено трябва да прочетете статията ни: Кой тип колаген е най-подходящ за здравето на ставите? 

 Покажи по-малко

2 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Производител
 1. GymBeam (6)
 2. OstroVit (2)
 3. NOW Foods (2)
 4. Weider (1)
 5. Nutrend (1)
 6. BeastPink (1)
Вкус
 1. касис (1)
 2. праскова (1)
 3. ананас (1)
 4. ягода и киви (1)
 5. малинова лимонада с мента (1)
 6. peach pear (1)
Маса в грамове
 1. 400 g (2)
 2. 200 g (1)
Цветове
 1. violet (2)
 2. shadow (1)
Форма
 1. на прах (2)
Смес
 1. смес (1)
Правна категория на продукта
Цена
Филтриране по
Вегетариански (2)
Веган (2)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (2)
Без ГМО (2)
Без изкуствени подсладители (2)
Без пластмасови опаковки (2)
Без аспартам (2)
 1. Collagen + Vitamin C - OstroVit
  Колаген + Витамин C - OstroVit
  94%
  94 % (93)
  От 17,95лв.
 2. Flex regen - OstroVit
  Flex regen - OstroVit
  90%
  90 % (2)
  25,95лв.

2 продукти