Universal Nutrition ZMA и ZMB

ZMA и ZMB от производител Universal Nutrition е категория от продукти, в която ще откриете синергични смеси от ZMA и ZMB. Те могат да се похвалят с уникалната комбинация от микронутриенти под формата на цинк, магнезий и витамин В6, които са крайно необходими за човешкото тяло. Тази формула е създадена с цел да подпомогне физическото представяне, здравето на мъжете и жените, както и да подобри механизмите за справяне със стреса. Освен това, цинкът е много полезен за поддържането на оптимални нива на тестостерон в кръвта, както и за по-бързото възстановяване.

 Покажи още

Какъв е ефектът от съставките в ZMA и ZMB?

Цинкът играе много важна роля в хранителните добавки от този вид. Причината е, че е необходим за нормалното функциониране на имунната система, както и за когнитивните функции, като памет и внимание. Допринася и за фертилитета и репродуктивното здраве и подпомага поддържането на нормални нива на тестостерон в кръвта. Както може би знаете, този мъжки хормон се грижи не само за здравето на репродуктивните органи, но и за размера и силата на мускулите. До известна степен е способен и да повиши либидото. Предвид това, мъжете и жените трябва да обърнат внимание на приема си на цинк, тъй като този минерал се грижи за здравето на косата, ноктите и кожата.

Магнезият е минерал, който значително повишава функционалността на тези хранителни добавки. На първо място той допринася за намаляването на изтощението и умората, което го прави много популярен сред атлетите. Те ще оценят ползотворния му ефект върху мускулите и костите, както и способността му да гарантира образуването и изразходването на енергия. Освен това подпомага умственото здраве и функционирането на нервната система. По този начин влияе едновременно на душевното и на физическото здраве.

Витамин В6 често участва в състава на хранителни добавки в комбинация с магнезий и формулата на ZMA и ZMB не е по-различна. Те имат сходни свойства и благодарение на това, тези микронутриенти действат в синхрон. Витамин В6 подпомага нормалното функциониране на имунитета и на нервната система, която контролира функционирането на всички органи в тялото. Помага да се намали чувството на умора и изтощение. Също така подпомага оптималния метаболизъм на протеини и гликоген, който функционира като допълнителен източник на енергия по време на физическа активност. Затова идеално допълва цялостния ефект от сместа.

За кого са подходящи добавките ZMA & ZMB?

Качествата на тези хранителни добавки ги превръщат в идеалния избор за атлети, които искат да подпомогнат физическото си представяне. Ала могат да бъдат полезни и за всеки, който би искал да поддържа своето умствено благосъстояние и да се справя по-добре със стресиращи и напрегнати ситуации. Освен това, съдържанието на цинк е важно за всеки, който иска да си гарантира оптимални нива на тестостерон в кръвта и здраве за репродуктивната си система.

Ако искате да научите повече за влиянието на ZMA и ZMB, прочетете нашата статия: ZMA и ZMB: Повече от минерали, които ще подобрят резултатите ви.

 Покажи по-малко
Не можем да намерим продукти, съответстващи на селекцията.