Reflex Nutrition BCAA

BCAA от производител Reflex Nutrition е категория от продукти, в която се съдържат аминокиселини от разклонена верига (BCAA) под формата на левцин, изолевцин и валин. Тези аминокиселини се нареждат сред есенциалните, което означава, че тялото ни не може да ги произведе самостоятелно. Затова е необходимо да си ги набавяме чрез диетата или ако е необходимо и с помощта на хранителни добавки. След прием, тялото превръща тези аминокиселини в протеини, които са основната градивна материя на мускулните тъкани и са важни за растежа и възстановяване им.

ВСАА са много лесни за обработване и затова могат да послужат като източник на енергия по време на физическа активност. Така се предотвратява изгарянето на мускулната маса за енергия и това допринася за анти-катаболния ефект от ВСАА. Хранителните добавки, които съдържат ВСАА са идеални за активните хора. Но са особено полезни за спортисти, които се занимават с бягане, колоездене и други видове високоинтензивни активности. Предвид казаното, всеки, който иска да си гарантира запазване и растеж на мускулната маса също ще извлече полза от тях. 

 Покажи още

Как да изберете ВСАА?

Продуктите с ВСАА съдържат левцин, изолевцин и валин в различно съотношение. Обикновено то е 4:1:1 или 2:1:1, като най-голямата част е заета от левцин. Причината е, че той има най-голямо влияние върху синтеза на мускулен протеин (MPS). Освен това, от трите ВСАА левцинът има най-големия анаболен ефект. Можете да избирате сред различни по форма хранителни добавки, като таблетки, разтворими и RTD напитки, които съдържат ободряващо количество кофеин, както и фет бърнъри и витамини. В по-късните часове на деня можете да изберете безкофеинова RTD напитка с витамини и цинк.

Кога и как да приемате ВСАА? 

BCAA имат множество употреби, които се дължат на многобройните им качества. Както вече споменахме, абсорбират се бързо и могат да се използват, като източник на енергия за работещите по време на тренировка мускули. След тренировка можете да ги добавяте към протеинова напитка за допълнително подпомагане на възстановяването и растежа. Можете да използвате ВСАА и по всяко време на деня, когато искате да овкусите водата си. Обичайната доза е между 2 и 10 гр, но цялостният дневен прием не бива да надхвърля 20 гр. Можете да ги приемате самостоятелно или в комбинация с други есенциални аминокиселини или като част от по-комплексен продукт.

Ако искате да научите повече за ВСАА, прочетете статията ни: ВСАА и техните ефекти върху тялото.

 Покажи по-малко

1 Продукт

на страница
Задай във възходяща посока
Производител
 1. GymBeam (8)
 2. ActivLab (3)
 3. NOCCO (2)
 4. Nutrend (2)
 5. Optimum Nutrition (2)
 6. Applied Nutrition (2)
 7. OstroVit (2)
 8. Stacker2 (2)
 9. Megabol (1)
 10. Reflex Nutrition (1)
 11. PRO!BRANDS (1)
 12. XTEND (1)
 13. Mars (1)
 14. The Protein Works (1)
 15. Goldfield (1)
 16. ProSupps (1)
 17. PVL (1)
 18. Mammut Nutrition (1)
Вкус
 1. плодов пунш (1)
 2. диня (1)
Маса в грамове
 1. 400 g (1)
Цветове
 1. violet (1)
Форма
 1. на прах (1)
Смес
 1. смес (1)
Правна категория на продукта
Продуктови етикети
 1. Vegan (1)
Филтриране по
Вегетариански (1)
Веган (1)
Без глутен (1)
Без лактоза (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (1)
Без аспартам (1)
 1. BCAA Intra Fusion - Reflex Nutrition
  BCAA Intra Fusion - Reflex Nutrition
  80%
  80 % (2)
  49,50лв.

1 Продукт