Фитнес рецепта: Хрупкави пилешки шишчета с фъстъчен сос

Фитнес рецепта: Хрупкави пилешки шишчета с фъстъчен сос

Изчерпват ли се идеите ви как да комбинирате белтъчините в хранителния си режим? Никакъв проблем, все пак пилешкото месо в кухнята не означава скучно и еднообразно хранене. Доказателство за това е тази рецепта за вкусни шишчета със сладко-кисел фъстъчен сос. Ще усетите аромата им из цялата кухня и ще ви внесат страхотен нов вкус във вашия хранителен режим. В допълнение към това една порция съдържа цели 41 грама белтъчини. Ще ги опитате ли?

За приготвяне на месото са необходими: 

  • 300 g пилешки гърди
  • зехтин в спрей
  • щипка млян черен пипер
  • щипка сол и подправки за барбекю

За приготвяне на соса са необходими:

За украса са необходими: 

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне: 

Нарежете пилешкото месо на кубчета. След това го осолете, прибавете другите подправки и го оставете поне 60 минути да преседи в хладилник. Междувременно пригответе соса. Разбъркайте фъстъченото масло на прах, кленовия сироп, соевия сос и соса с чили. Към сместа прибавете сока от лимона и разредете с вода в зависимост от консистенцията на соса.

Нанижете на пръчици за шишчета престоялите пилешки парченца и ги изпечете в тиган с малко зехтин. Също така може да използвате и домашен грил или барбекю. Сервирайте пилешките шишчета с ориз и зеленчуци, поляти с фъстъчения сос. Преди сервиране украсете ястието с фъстъци и листенца магданоз. Добър апетит.

Фитнес рецепта: Хрупкави пилешки шишчета с фъстъчен сос
Хранителни стойностив 1 порция (от общото количество 2 порции)
Калории284
Въглехидрати21 г
Белтъчини41 г
Мазнини9 г

Можете да се насладите на тази фитнес рецепта и по време на лятно барбекю на открито с приятели. Шишчетата се приготвят лесно, изключително вкусни са, а едновременно с това са и подходящи за фитнес хранене. Ако рецептата за пилешки шишчета ви харесва, подкрепете я като я споделите с приятели. 

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *