Nutrend Изотонични напитки

Изотонични напитки от производител Nutrend е категория, в която ще откриете напитки за атлети. Те ще ви помогнат да се заредите с въглехидрати, които са бърз източник на енергия, както и с електролити под формата на минерали. По-често, те идват под формата на концентрати или електролити на прах. За да си приготвите спортна напитка, всичко, което трябва да направите, е просто да я смесите с вода при желаното от вас съотношение. По този начин с лекота ще си направите спортна напитка, която ще ви помогне да поддържате своето ниво на издръжливост. Продуктите от тази категория са особено подходящи за бегачи, колоездачи, плувци и други атлети, които се занимават с кардио спортове.

Какво представляват спортните напитки?

Спортните напитки са създадени за атлети и им помагат ефикасно да си набавят течности, минерали и енергия. Така те могат да допринесат за поддържане на представянето и за забавяне на умората, особено по време на спорт.

Спортни напитки и техните съставки

 • Въглехидрати: Напитките често включват въглехидрати, които се храносмилат лесно и идват под формата на глюкоза, фруктоза изомалтулоза и малтодекстрин. Те са бърз източник на енергия и помагат да се предотврати изразходването на резервите от въглехидрати, които се наричат гликоген, който, от своя страна, е източник на енергия при всяка спортна активност.
 • Електролити: Най-често срещаната съставка във спортните напитки е натрий, който заедно с калия се грижи за регулирането на водата в тялото. Електролитите по-често включват магнезий и калций, които допринасят за оптималното функциониране на мускулите. Освен това, магнезият помага да се намалят умората и изтощението.
 • Други съставки: Някои спортни напитки съдържат витамини. По-често витамин C, който допринася за нормалното функциониране на имунитета по време на интензивна физическа активност. Спортните напитки понякога съдържат витамин B1 и/или B12, които се грижат за нормалното функциониране на ума и на нервната система. Понякога съдържат и стимуланта  кофеин, фет бърнъра L-карнитин или BCAA, които могат да помогнат за запазването и възстановяването на мускулната маса.  

Какви видове спортни напитки съществуват?

Спортните напитки се различават според концентрацията на разтворими съставки и така могат да бъдат хипотонични, изотонични и хипертонични.

 • Хипотонични напитки: Те съдържат по-малко количество въглехидрати (обем от по-малко от 6%) и обикновено в тях може да се открият йони. Течностите от подобен вид напитки се абсорбират най-бързо. Това означава, че могат да се приемат по време на интензивни активности, които продължават до 60 минути.
 • Изотонични напитки: Те са идеалното решение за ефикасно възстановяване на течности, въглехидрати (обем от 6-8%) и йони. Могат да се приемат при активности, които продължават повече от 60 минути.
 • Хипертонични напитки: Обикновено съдържат най-голямото количество въглехидрати (обем от повече от 8%), а също и йони. Течностите се абсорбират от подобна напитка много по-бавно. Подходящи са за консумация след физическа активност.  

За кого са подходящи спортните напитки?

Спортните напитки са особено подходящи за хора, които се занимават със спортове, изискващи издръжливост. Идеални са за бегачи, колоездачи, катерачи и плувци. Ала, играчите в отборни спортове, като баскетболисти, хокеисти и футболисти също ще открият, че са им много полезни, тъй като спортните напитки ще им помогнат да възстановят енергия и течности по време на почивките. И накрая, но не на последно място по значимост, те са подходящи за силови атлети и кросфитъри, които тренират за повече от час.

Елате и изберете напитката, която ще ви помогне да постигнете спортните си цели.

Ако искате да научите повече за спортните напитки, прочетете статията ни: Спортни напитки: Кога да пием йонна напитка или вода?

Покажи още

4 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. Nutrend (4)
 2. GymBeam (4)
 3. ActivLab (2)
 4. OstroVit (1)
Вкус
 1. портокал (2)
 2. фреш ябълка (2)
 3. горчив лимон (1)
 4. касис (1)
 5. череша (1)
 6. череша с касис (1)
 7. грейпфрут (1)
 8. лимон (1)
 9. мохито (1)
 10. праскова с маракуя (1)
 11. ананас (1)
 12. розов грейпфрут (1)
 13. малина с червена боровинка (1)
 14. червен фреш (1)
 15. ягода (1)
Опаковка (g)
 1. 420 g (1)
 2. 1430 g (1)
Опаковка (ml)
 1. 1000 ml (2)
 2. 500 ml (1)
цвят
 1. shadow (2)
 2. violet (1)
Текстура
 1. на прах (2)
 2. течност (2)
Микс
 1. смес (4)
Правна категория на продукта
Продуктови етикети
 1. Vegan (1)
Цена
Филтриране по
Вегетариански (4)
Вегански (1)
Без глутен (4)
Без лактоза (4)
Био (4)
Без ГМО (2)
Без изкуствени подсладители (4)
Без пластмасови опаковки (4)
Без аспартам (4)
 1. Напитка Unisport - Nutrend
  Напитка Unisport - Nutrend
  96%
  96 % (23)
  От 21,50лв.
 2. Isodrinx - Nutrend
  Изотонична напитка Isodrinx - Nutrend
  100%
  100 % (9)
  19,95лв.
 3. Unisport Zero pink grapefruit
  Напитка Unisport Zero - Nutrend
  100%
  100 % (12)
  39,50лв.
 4. Regener - Nutrend
  Regener - Nutrend
  100%
  100 % (2)
  29,95лв.

4 продукти