OstroVit Креатин Монохидрат

Креатин Монохидрат от производител OstroVit е категория от продукти, в която ще откриете хранителни добавки, съдържащи креатин монохидрат. Той е известен като най-подробно изследваната форма на креатин, която все още е фокус на голям брой проучвания. Поради тази причина се смята за най-ефективната добавка във фитнес средите. Той създава връзка с една-единствена водна молекула и съдържа около 90% чист креатин.

 Покажи още

Както и другите форми, креатин монохидрат също подпомага възстановяването на АТР, който е познат като най-бързия източник на енергия. Поради тази причина има способността да повишава физическото представяне по време на кратки, последователни интервали на интензивни тренировки. Благодарение на това, може да подпомогне експлозивната сила и е много полезен за атлети, които се занимават със силови спортове, както и със спортове, изискващи бързина.

За кого е полезен креатин монохидрат?

Благодарение на споменатите по-горе ползи, креатин монохидрат е особено полезен за:

 • атлети, които се занимават със спортове, изискващи бързина (спринтьори, плувци, бегачи на 200 м, колоездачи, скиори) 
 • любителите на интензивните тренировки, като HIIT и кросфит
 • спортисти, занимаващи се с отборни спортове, на които е необходима експлозивна сила, като хокеисти, футболисти, ръгбисти, баскетболисти и атлети, занимаващи се с американски футбол 
 • атлети, занимаващи се с бойни спортове
 • атлети, които спортуват с ракета (тенисисти, играчи на скуош и на бадмингтон) 

Качествата на креатин монохидрат го правят подходящ за начинаещи, но и за професионални атлети. Може да бъде приеман и от жени, на които ще помогне да достигнат максимума на своето представяне. По-голямото количество креатин се съхранява в скелетните мускули, където изчаква, за да бъде използван за бързо възстановяване на енергия. Средностатистически човек, чиято диета е балансирана, има наситени запаси от креатин до 60-80%. Ала с помощта на хранителни добавки, това число може да се повиши с до 20-40%.

Как да приемате креатин монохидрат?

При креатин монохидрат не е необходимо да редувате фази на прием с фази на почивка, както и не е задължително да го приемате само в периоди на натоварване. По принцип се приема по един от следните два начина:

 • с период на натоварване: 20 гр на ден, за 5-7 дни. След това 3-5 гр на ден дългосрочно, за да поддържате повишените му нива в тялото. Следователно фазата на зареждане е в състояние да максимизира запасите от креатин много по-бързо. Въпреки това не е необходимо.
 • без период на натоварване: 3-5 гр на ден за дълъг период на време без почивка. Тази дългосрочна употреба без фаза на натоварване ще повиши междумускулните запаси на креатин по същия начин, както и при периода на натоварване след около 28 дни.

Ала ефектът от креатина се проявява при едно условие и то е дневен прием от около 3 грама. Това изискване с лекота се покрива с помощта на 100% креатин монохидрат. 

Ако искате да научите повече за креатина, прочетете статията ни: Как да изберете най-добрия креатин. 

 Покажи по-малко

2 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Производител
 1. GymBeam (5)
 2. ActivLab (3)
 3. OstroVit (2)
 4. Mammut Nutrition (2)
 5. Megabol (1)
 6. Weider (1)
 7. Universal Nutrition (1)
 8. Optimum Nutrition (1)
 9. BSN (1)
 10. Applied Nutrition (1)
 11. Reflex Nutrition (1)
Вкус
 1. череша (1)
 2. зелена ябълка (1)
 3. лимон (1)
 4. портокал (1)
 5. диня (1)
Маса в грамове
 1. 500 g (2)
Цветове
 1. shadow (2)
 2. violet (1)
Форма
 1. на прах (2)
Смес
 1. смес (1)
 2. чист (1)
Правна категория на продукта
Продуктови етикети
 1. Vegan (2)
Филтриране по
Вегетариански (2)
Веган (2)
Без глутен (2)
Без лактоза (2)
Био (2)
Без ГМО (2)
Без изкуствени подсладители (1)
Без пластмасови опаковки (1)
Без аспартам (2)
 1. Creatine Monohydrate - OstroVit
  Креатин Монохидрат - OstroVit
  87%
  87 % (46)
  36,95лв.
 2. OstroVit Pure Creatine Monohydrate 500 g
  Pure Creatin Monohydrate - OstroVit
  76%
  76 % (16)
  36,95лв.

2 продукти