OstroVit Витамин C

Витамин C от производител OstroVit е категория, в която ще откриете редица продукти, съдържащи различно количество витамин С (аскорбинова киселина). Той се нарежда сред водноразтворимите витамини, които имат важна функция в човешкото тяло. Ако приемете по-голямо количество от този витамин, отколкото ви е необходимо, тялото ви ще вземе това, което му трябва и ще изхвърли излишното. Недостатъкът на този витамин е, че човешкото тяло не може да съхранява големи количества от него и затова трябва да си го набавяме редовно.

Освен концентрираните хранителни добавки, паприката и цитрусовите плодове са отличен източник на този витамин. Недостигът му е бил характерен през 15ти век при мореплавателите, чиято диета е била еднообразна и е съдържала основно животински продукти. В днешно време вече не сме изправени пред опасността от недостиг на витамин С, тъй като ефикасно можем да си го набавим чрез храната, която приемаме или с помощта на хранителни добавки под формата на таблетки, капсули, ефервесцентни таблетки, таблетки за смучене, капки, спрей или масло. Към настоящия момент, липозомалните витамини се абсорбират най-лесно.

Типични представители на хранителни добавки, които ще намерите в тази категория са: 

Как функционира витамин С в тялото?

Витамин С оказва ефект върху имунитета, нервната система и психиката. Освен това участва в предпазването на клетките от оксидативен срес и намалява умората. Също така е необходим за нормалното абсорбиране на желязо и за образуването на колаген (основният протеин, който образува съединителна тъкан). Той е важен за здравето на кожата, зъбите, костите, хрущяла и кръвоносните съдове.

Какъв е препоръчителният дневен прием на витамин С?

Препоръчителната дневна доза според методологията на Европейската организация по безопасност на храните (също позната и като EFSA) и според Организацията по храните на немскоговорящите страни (също позната и като DACH) за средностатистически възрастен:

 • Препоръчителен дневен прием според EFSA и DACH: 95 мг за жени, 110 мг за мъже 

Можете да откриете още интерески факти за витамин С в тази статия:  Витамин C: всичко, което трябва да знаете за него, докато не е станало късно.

Ако искате да научите повече за различните видове витамини, функциите им, препоръчителният дневен прием и симптомите на недостиг или прекомерен прием, прочетете статията ни: Пълен наръчник на витамините: За какво служат, как да разберете дали страдате от недостиг и колко да приемате?

Покажи още

4 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. GymBeam (9)
 2. OstroVit (4)
 3. NOW Foods (2)
 4. VanaVita (1)
 5. PRO!BRANDS (1)
Вкус
 1. лимон (1)
Опаковка (g)
 1. 1000 g (1)
Опаковка (ml)
 1. 30 ml (1)
Таблетки
 1. 30 табл (1)
 2. 60 табл (1)
 3. 90 табл (1)
Текстура
 1. таблетки (2)
 2. на прах (1)
 3. течност (1)
Микс
 1. чист (3)
 2. смес (1)
Правна категория на продукта
Продуктови етикети
 1. Vegan (4)
Цена
Филтриране по
Вегетариански (4)
Вегански (4)
Без глутен (4)
Без лактоза (4)
Био (4)
Без ГМО (2)
Без изкуствени подсладители (2)
Без пластмасови опаковки (4)
Без аспартам (4)
 1. Vitamin C 90 tabs - OstroVit
  Витамин C - OstroVit
  71%
  71 % (13)
  От 4,50лв.
 2. Vitamin C Lemon - OstroVit
  Витамин С Лимон - OstroVit
  80%
  80 % (2)
  32,50лв.
 3. Vitamin C drops - OstroVit
  Витамин C на капки - OstroVit
  100%
  100 % (2)
  9,95лв.
 4. Magnez MAX + Vitamin 60 tabs - OstroVit
  Не е в наличност
  Magnez MAX + Vitamin - OstroVit
  100%
  100 % (4)

4 продукти