Пухкав кейк и вкусен крем с аромат на кокос? Представете си, че тази комбинация е още по-вкусна, отколкото звучи. И дори не е необходимо да имате някакви специални умения, за да я превърнете в истинско попадение. Ако и вие сте от любителите на всички кокосови неща, тогава определено трябва да опитате това вкусно лакомство.
Съставки за кейка:
- 180 g овесени ядки
- 150 g кокосово мляко (течната му част)
- 100 g кокосово мляко (твърдата му част)
- 100 g полуобезмаслено мляко
- 60 g протеин (ние използвахме неароматизиран, можете да опитате кокосов протеин на прах)
- 10 g кокосов чипс
- 2 яйца
- 1 банан
- Flavor drops с аромат на кокос на вкус
Продукти за декорацията:
- 140 g гръцки йогурт с 0% мазнини
- 10 g кокосов чипс
- 5 g черен шоколад
- Flavor drops с аромат на кокос на вкус
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Започнете с предварително загряване на фурната на 180 °C. След това добавете овесените ядки, намачкания банан, 10 g кокосов чипс, протеина на прах, полуобезмасленото мляко и капките Flavor drops в купа. Разбъркайте всичко добре, за да се съединят съставките.
След това добавете кокосовото мляко (твърдата и течната част) и пасирайте до гладка смес.
Пригответе 3 малки съда за печене и ги напръскайте с кокосово масло или намажете с друга мазнина. Разпределете готовата смес равномерно в тях и сложете във фурната. Печете до златисто кафяво, за около 30-35 минути.
Оставете да се охладят след изпичането, а след това ги украсете с гръцки йогурт, кокосови капки, кокосови стърготини или черен шоколад.
Нашият съвет: Ядковото масло или протеиновият сладолед също се съчетават отлично с този сладкиш.
Хранителна стойност | 1 кейкче (общо 3 броя) |
---|---|
Енергийна стойност | 529 kcal |
Протеини | 34 g |
Въглехидрати | 52 g |
Мазнини | 19 g |
Фибри | 7 g |
Въпреки че е кейк, не е задължително да го консумирате като десерт. Може да се използва и за закуска или като междинно хранене.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар