Днес ще приготвим лакомство, на което могат да се насладят дори веганите. Тофуто и растителното мляко са в основата на вкусния кремообразен сос, а подправките му придават наистина уникален вкус. Към него използвахме протеинова паста, което увеличи още повече дела на протеините. По този начин то представлява идеално ястие, например след натоварваща тренировка за цялото тяло.
Необходими продукти:
- 200 g грах
- 120 g протеинова паста (можете да използвате и паста от леща или грах)
- 100 g тофу
- 100 ml соево мляко на растителна основа без добавена захар
- 20 g хранителна мая
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
- сок от ½ лимон
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Първо сварете протеиновата паста в подсолена вода според инструкциите на опаковката. След това трябва да приготвите граха. Ако разполагате със замразен или пресен грах, сварете го, докато омекне. Ако имате консервиран, просто отцедете водата.
След това започнете да приготвяте соса. Задушете чесъна и тофуто на кубчета в зехтин и добавете соевото мляко. Сложете тази смес в блендер и я пасирайте, докато получите по-гъст сос. След това добавете хранителна мая и отново пасирайте. След това добавете сол, черен пипер и лимонов сок към соса и разбъркайте всичко добре.
Накрая смесете соса с пастата и граха и сервирайте. Можете също така да украсите чинията с любимите си подправки.
Хранителна стойност | 1 порция (общо 2 порции) |
---|---|
Енергийна стойност | 484 kcal |
Протеини | 43 g |
Въглехидрати | 50 g |
Мазнини | 10 g |
Фибри | 11 g |
Този вегетариански деликатес е пълен с протеини и вкусове, така че със сигурност ще се хареса на абсолютно всеки.
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар