Фитнес рецепта: Сочен ябълков пай с канела

Фитнес рецепта: Сочен ябълков пай с канела

Когато се говори за ябълкови десерти, повечето хора в Централна Европа веднага се сещат за класическия щрудел. Това обаче не е единственият ябълков деликатес, който можете да изпечете у дома. Изпробвайте този сочен ябълков пай, който е чудесен за закуска, междинна закуска или като десерт към следобедното ви кафе. Приготвянето му е много лесно. Най-трудната част от всичко е да изчакате да изстине, за да можете да го поднесете в чиния и да се насладите на перфектната комбинация от ронливо тесто и гладък пълнеж от ябълки и канела.

Съставки за тестото:

Съставки за пълнежа:

  • 1 kg ябълки
  • 40 g ксилитол
  • 10 g царевично нишесте
  • 2 ч.л. канела
  • 2 с.л. вода
  • сок от половин лимон
Сочен ябълков пай с канела - Съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Вземете голяма купа и започнете да приготвяте тестото. Първо смесете сухите съставки, т.е. брашното, тръстиковата захар и солта. След това добавете яйцата, кокосовото масло, фъстъченото масло и студената вода. Направете гладко и нелепнещо тесто. Оставете го настрана и го оставете да почине.

През това време започнете да приготвяте пълнежа. Обелете ябълките, нарежете ги на тънки филийки и ги сложете в тенджера. Добавете канелата, ксилитола, царевичното нишесте, водата и лимоновия сок. Варете заедно в продължение на 10 минути, докато ябълките омекнат. Оставете пълнежа да се охлади.

Сочен ябълков пай с канела - начин на приготвяне

Сега се връщаме към тестото. Разделете го на две части (едната малко по-малка от другата). Разточете и двете на кръг. Вземете форма за торта (ние използвахме 20 cm в диаметър) и я напръскайте със спрей за готвене. Подредете дъното и стените на тавата с по-големия кръг тесто. Ако стърчи, отрежете го и го притиснете на местата, където тестото е по-тънко. След това изсипете ябълковата смес и я покрийте с втората част от тестото. Там, където страните на тестото се срещат с горната част, ги притиснете с пръсти. След това изгладете горния лист с дланта на ръката си. Можете предварително да намокрите ръката си с вода, за да не залепва тестото по нея. Прободете кората на няколко места с вилица, за да може да диша и да не се надува. Печете до златисто на 180 °C за около 40 минути. След това го извадете от фурната, оставете го да изстине и е готов за консумация.

Хранителна стойност

1 парчета (общо 10 парчета)

Енеригйна стойност234
Протеини6 g
Въглехидрати31 g
Мазнини8 g
Фибри7 g

Ако обичате есенни ябълкови десерти, този прост сладкиш ще ви спечели с меката си консистенция и перфектната комбинация от ябълки и канела.

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *