Фитнес рецепта: Овчарски пай

Фитнес рецепта: Овчарски пай

Не е задължително да приготвяте само кюфтета или сос болонезе от мляно месо. Нека да опитаме нещо различно и да се потопим в един деликатес, наречен овчарски пай. Това е смес от месо с вкус на домати, която се покрива с картофено пюре и след това се пече. Резултатът е вкусен обяд, който ще прогони глада ви и ще задоволи всеки любител на кулинарията.

Съставки:

Овчарски пай - съставки

Може да се интересувате от тези продукти:

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на по-малки парчета, за да се сварят по-бързо в подсолената вода. Отцедете ги и ги намачкайте с млякото. Ако искате да направите пюрето по-гладко, използвайте миксер или пасатор. След това напръскайте с маслен спрей загрят тиган и запържете в него ситно нарязания лук. Добавете месото и задушавайте, докато то загуби розовия си цвят. След това добавете кетчупа и тиквичките, нарязани на по-малки парчета. Овкусете със сол и подправки и залейте с водата. Оставете ги да къкрят заедно за около петнадесет минути.

Овчарски пай - смес от месо

Пригответе три малки съда за печене (ако нямате такива, вземете по-голям). Разпределете цялата месна смес в тях.

Овчарски пай преди печене

Разпределете картофеното пюре равномерно отгоре. Поставете съдовете за печене в предварително загрята на 180°C фурна и печете тридесет минути. След това украсете със стръкче мащерка и сервирайте веднага.

Овчарски пай

Хранителна стойност

1 порция (общо 3 порции)

Енергийна стойност459 kcal
Протеини17 g
Въглехидрати39 g
Мазнини25 g
Фибри5 g

Ако търсите съвети как да използвате мляното месо в кухнята, ще харесате овчарския пай. Благодарение на удобните форми за печене той изглежда красиво и при сервиране.

Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *