ActivLab EAA

EAA от производител ActivLab е категория продукти, в която ще намерите есенциални аминокиселини (EAA), които са много важни за здравето. Съществуват общо 8, които тялото използва, за да създаде протеини, които са много важен компонент от мускулните тъкани. Затова играят значима роля в процеса по възстановяване и растеж на мускулната маса. Освен това, те са основа за производството на хормони, ензими и други вещества, които са много важни за поддържането на добър метаболизъм и храносмилане, както и за абсорбирането на хранителни вещества. Уловката е, че тялото ни не може да ги произведе самостоятелно и нивата им зависят изцяло от храната и хранителните добавки, които приемаме.

Каква е функцията на есенциалните аминокиселини?

Есенциалните аминокиселини включват валин, левцин, изолевцин, метионин, треонин, фенилаланин, триптофан и лизин. В някои случаи сред тях можете да откриете и хистидин, който е много важен за израстването. Проучванията показват, че след като се достигне период на зрялост, човешкото тяло започва да я произвежда самостоятелно и затова се счита за полу-есенциална аминокиселина.

Всяка от тези аминокиселини има специфична функция в тялото. Валин, левцин и изолевцин се обединяват под общото название аминокиселини от разклонена верига (BCAA) и играят много важна роля за растежа и възстановяването на мускулната маса. Самите ВСАА се абсорбират много бързо и служат, като източник на енергия по време на спортна активност. Благодарение на това, те могат да предотвратят изгарянето на мускулите за енергия. Така се оказва, че са много подходящи за хора, които тренират и искат да качат мускулна маса, както и за атлети, които се занимават с бягане или се подлагат на изтощителни тренировки.

Метионинът е важен за развитието на тъкани в тялото, както и за правилното функциониране на метаболизма и за абсорбирането на цинк и селен. Тези минерали са важни за здравето на косата, кожата и ноктите. От своя страна треонинът е част от колагена и еластина, които са протеини, грижещи се за здравето на кожата и на други съединителни тъкани. Фенилаланинът е основа за производството на хормони и невротрансмитери в тялото, като допамин, който влияе на настроението, мисловната дейност и на други умствени функции. Триптофанът има подобни функции и е предшественик на невротрансмитера, наречен серотонин. Последният допринася за регулирането на съня, настроението и апетита. И накрая, но не на последно място по значимост, лизинът играе ключова роля във формирането на протеини и мускулна маса и подпомага оптималното абсорбиране на калций.

Как да приемате аминокиселини?

BCAA притежават множество употреби и качества. През деня можете да ги използвате за подпомагане приема на гореспоменатите съединия, които са важни за поддържане на добро здраве. Те са отлична добавка и към следтренировъчни протеинови напитки. ЕАА обикновено идват под формата на разтворими напитки, които можете да смесите с вода или други течности.

Покажи още

2 продукти

на страница
Задай във възходяща посока
Изчисти филтъра
Производител:
 1. ActivLab (2)
 2. Nutrend (1)
 3. GymBeam (1)
 4. Applied Nutrition (1)
 5. OstroVit (1)
Вкус
 1. лимон (1)
 2. портокал (1)
 3. диня (1)
 4. ягода с малина (1)
 5. манго с къпина (1)
Опаковка (g)
 1. 500 g (2)
цвят
 1. shadow (2)
 2. violet (2)
Текстура
 1. на прах (2)
Микс
 1. смес (2)
Правна категория на продукта
Цена
Филтриране по
Вегетариански (2)
Вегански (2)
Без глутен (2)
Без лактоза (2)
Био (2)
Без ГМО (2)
Без изкуствени подсладители (2)
Без пластмасови опаковки (2)
Без аспартам (2)
 1. EAA Xtra Instant - ActivLab 500 g - watermelon
  EAA Xtra Instant - ActivLab
  60%
  60 % (2)
  29,50лв.
 2. EAA Xtra - ActivLab
  EAA Xtra - ActivLab
  75%
  75 % (4)
  32,50лв.

2 продукти