Днес ви предлагаме една изключително лесна рецепта за всички, които биха искали да включат повече риба в менюто си. Приготвянето на сьомга с марината от мед и горчица е изключително лесно. За половин час можете да имате на масата чудесен обяд или вечеря. А с какво ще я поднесете, зависи от вас. Ние избрахме салата, но е чудесна и с ориз, картофи или хрупкав хляб.
Необходими продукти:
- 300 g сьомга (2×150 g филета)
- 20 g дижонска горчица
- 20 g мед
- 2 скилидки чесън
- фино настъргана лимонова кора на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- спрей със зехтин
Гарнитура:
- салата
- ZERO SAUCE медена горчица на вкус
Може да се интересувате от тези продукти:
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете филетата от сьомга и загрейте фурната на 180°C. В купа смесете горчицата, меда, ситно нарязания чесънзехтин и лимоновата кора на вкус. Овкусете сьомгата със сол, черен пипер и напръскайте със . След това изсипете маринатата върху сьомгата и покрийте филетата с нея от всички страни.
След това ги прехвърлете в тавичка с останалата марината и ги запечете във фурната за 20 минути. След като са готови, прехвърлете сьомгата в чиния и я поднесете с измитата салата и ZERO SAUCE медена горчица.
Открийте нашите бестселъри:
Хранителна стойност | 1 порция без гарнитура (общо 2 порции) |
---|---|
Енергийна стойност | 364 kcal |
Протеини | 34 g |
Въглехидрати | 12 g |
Мазнини | 20 g |
С какво ще поднесете сьомгата? Дали ще изберете салата като нас, или ще заложите на хрупкава багета?
Не се колебайте да споделите творенията си с нас в социалните мрежи, като поставите таг #gymbeamcom.
Добави коментар